Κόσμος

Σοκ και δέος από γερμανική στρατιωτική μελέτη: Η κατάρρευση της ΕΕ είναι προ των πυλών – Ορθόδοξη ένωση κρατών με τη Ρωσία «βλέπει» η έκθεση

Η ΕΕ και ολόκληρη η «δυτική» τάξη πραγμάτων θα βρεθούν  σε πάρα πολύ δεινή θέση  μέχρι το 2040, αναφέρει αυστηρώς απόρρητη ( μέχρι τώρα) εσωτερική έκθεση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων (Bundeswehr), προκαλώντας μεγάλο "θόρυβο" σε  Βερολίνο και φυσικά στις Βρυξέλλες σε σχέση με αυτά που θα δούμε σίγουρα  τα επόμενα χρόνια .

Όταν οι Γερμανοί  διεξάγουν έρευνες,  αυτές διακρίνονται για την μεθοδολογία τους και κυρίως για την αντικειμενικότητα τους , σε μια προσπάθεια εξεύρεσης ορθού  σχεδίου δράσης στην συνέχεια, για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Ο γερμανικός στρατός θεωρεί ότι η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δύσης κατά τις επόμενες δεκαετίες είναι πολύ πιθανή, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση που δημοσιεύει σε άρθρο του το γνωστό περιοδικό  Der Spiegel.

Η έκθεση με τον τίτλο «Στρατηγική και Προοπτικές 2040» αφορά μια ενδελεχή έρευνα  102 σελίδων , η οποία εγκρίθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και έκτοτε διατηρούνταν στο σκοτάδι , μέχρι που σήμερα  ήλθε στην δημοσιότητα.

Η έκθεση περιγράφει έξι σενάρια , τα οποία θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα . Σύμφωνα με αυτά ,  οι κοινωνικές τάσεις και οι διεθνείς συγκρούσεις θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην επιρροή της ασφάλειας της Γερμανίας και της ΕΕ , τόνισε το εβδομαδιαίο περιοδικό .

Εκεί περιγράφεται και το σενάριο της χειρότερης περίπτωσης κατά την οποία η ΕΕ καταρρέει  και η Γερμανία αναγκάζεται σε αντιμετωπίσει μια άκρως  «αντιδραστική κατάσταση.»

Σε αυτή , η «διεθνής τάξη» καταρρέει μετά «από δεκαετίες αστάθειας,» συστήματα αξιών χάνουν εντελώς την επιρροή τους και η παγκοσμιοποίηση ανακόπτεται εντελώς" .

«Η διεύρυνση της ΕΕ έχει σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειφθεί, άλλες χώρες  έχουν εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή κοινότητα, ενώ η Ευρώπη έχει χάσει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της», αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το Der Spiegel.

«Ο όλο και πιο ασταθής,   χαοτικός και επιρρεπής στις συγκρούσεις κόσμος έχει αλλάξει δραματικά μαζί και το περιβάλλον ασφάλειας της Γερμανίας και της Ευρώπης», συνεχίζει η έκθεση .

Σε ένα άλλο σενάριο «Δύσης έναντι Ανατολής»,  οι ανατολικές χώρες της ΕΕ «μπλοκάρουν» την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ενώ άλλες εντάσσονται στο ανατολικό μπλοκ.

Το σενάριο του αποκαλούμενου "πολυπολικού ανταγωνισμού" βλέπει τον ακραίο δεξιό εξτρεμισμό να αυξάνεται με τεράστια δύναμη και όλα να αλλάζουν μονομιάς στην ευρωπαϊκή Ήπειρο .

Επίσης σε άλλο σενάριο διαπιστώνεται ότι υπάρχουν εταίροι της ΕΕ που φαίνεται να αναζητούν «μια συγκεκριμένη προσέγγιση με την Ρωσία", δημιουργώντας μια άλλου τύπου «σχέση» με την Μόσχα ( περιγράφει Ελλάδα-Βουλγαρία-Ουγγαρία).

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το θέμα , τις κοσμογονικές αλλαγές που λαμβάνουν ήδη  χώρα στα Βαλκάνια και στο χώρο της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας , οι οποίες απηχούν την αγωνία εκατομμυρίων πιστών σε Βουλγαρία και Σερβία, σύμφωνα με τον σερβικό τύπο, σε μια προσπάθεια να δοθούν  απαντήσεις» σε δύση , Τζιχαντιστές ,  Αλβανικό και τουρκικό εθνικισμό.

Ο Pavel Shopov, ο ιδρυτής του πιο δημοφιλούς πατριωτικού κόμματος  στη Βουλγαρία,  με την επωνυμία «Ατάκα»,  αντιπρόεδρος της βουλγαρικής πατριωτικής συνέλευσης, και αναπληρωτής της κοινοβουλευτικής ομάδας «Ενωμένοι πατριώτες», σύμφωνα με σερβικό ΜΜΕ, φέρεται να συμφώνησε με  Σέρβους ομόλογους του  σε ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε μια μελλοντική Ορθόδοξη θρησκευτική ένωση, που αποτελεί πλέον ένα κοινό σχέδιο .

Σκοπός αυτού του σχεδίου είναι η αντιμετώπιση της δύσης , των φθονερών κινήσεων του Βατικανού, και κυρίως της ισλαμικής «λαίλαπας» όπως την ονομάζουν,  και η οποία απειλεί σοβαρά ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Η μετατροπή επίσης για παράδειγμα όλων των Βαλκανίων σε μια «κινεζική επαρχία» για την μεταφορά ρυπογόνων εργοστασιακών μονάδων και μισθών πείνας , είναι το κύριο σχέδιο των Βρυξελλών για την περιοχή.

Εκτιμάται ότι τα πλάνα αυτά με τις ειδικές οικονομικές ζώνες , θα ξεσηκώσουν θύελλα διαμαρτυριών και εξεγέρσεων σε ολόκληρη την νότια πλευρά της Ευρώπης, βάζοντας «φωτιά» και στα υπόλοιπα κράτη .

Το βδελυρό τέρας  όμως με τα πολλά κεφάλια που ονομάζεται ΕΕ, θα χαθεί …μέσα στον τρόμο που το ίδιο δημιούργησε στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η έκθεση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων ενώ δεν κάνει καμία επίσημη πρόγνωση....θεωρεί πολύ απλά όλα τα σενάρια, τα οποία αναπτύχθηκαν από εξειδικευμένους αμυντικούς  ερευνητές, και αξιωματικούς  του Ομοσπονδιακού Γραφείου Προγραμματισμού Ενόπλων Δυνάμεων, ως τα πιθανότερα σενάρια τα οποία θα εξελιχθούν μέχρι το  2040.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ