Αρχείο

Ο Αμερικανός πρέσβης συγχαίρει ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση του θρησκευτικού πλουραλισμού –Πανθρησκεία και νέα τάξη

Ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, συνεχάρη θερμά τον ΥΠΕΞ κ.Νίκο Κοτζιά, για την αποτελεσματική «προώθηση της  αρχής της ανεκτικότητας, τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλουραλισμό και την ειρηνική συνύπαρξη» .

Πρόκειται σαφώς για το κύριο σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων που ξεκίνησε να εφαρμόζεται «συστηματικά» ειδικά στην «ανυπότακτη» Ελλάδα από το 2008-2009  με την βίαια επιβολή των μνημονίων και συνεχίστηκε από όλους μέχρι σήμερα.

Η ορθόδοξη χώρα μας πρέπει να «δεχθεί» πάση θυσία τον μουσουλμανισμό  αλλά και άλλες θρησκείες και δόγματα και να τα εντάξει στην ελληνική κοινωνία,  μαζί με κάθε λογής άλλη μορφή «αυτοδιάθεσης» στον σεξουαλικό τομέα, όπως το σύμφωνο συμβίωσης  και πολλά άλλα ως «ανοχή στο διαφορετικό».

Όλα αυτά όμως χωρίς όμως να ερωτηθούν στο παραμικρό οι Έλληνες πολίτες κατά πόσον το αποδέχονται ή όχι.

Μέσα στο σχέδιο αυτό βέβαια είναι και προσχεδιασμένη η κατασυκοφάντηση της ορθόδοξης πίστης και εκκλησίας,  και η κάθε μορφή απαίτηση «υποχώρησης» στις όποιες απαιτήσεις μικρών …προς το παρόν θρησκευτικών ομάδων και ΜΚΟ που δρουν εντός Ελλάδος σε αυτά τα ζητήματα.

Η δημιουργία Τζαμιού στην Αθήνα εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο όπως και η δημόσια ανοχή  εορτών για παράδειγμα μουσουλμάνων που "καταλαμβάνουν" δημόσιους χώρους σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Κατά τον χαιρετισμό του στην δεύτερη διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», ο κ. Πάιατ εξέφρασε την εκτίμησή του προς όλους τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη, για τη δέσμευσή τους «να υποστηρίξουν το σημαντικό ζήτημα της θρησκευτικής ανεκτικότητας και της πολυφωνίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Τραμπ, «στόχος μας είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο αύριο -όπου οι καλοί άνθρωποι όλων των θρησκειών, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι και Εβραίοι και Ινδουιστές, μπορούν να ακολουθούν τις καρδιές τους και να λατρεύουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους».

Εδώ πρόκειται για το γνωστό σχέδιο της επιβολής της πανθρησκείας  η οποία θα πρέπει σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου να γίνει «τρόπος ζωής».  

Προωθείται η πανθρησκεία με κάθε τρόπο με κάθε μέθοδο με οτιδήποτε φτάνει να γίνει κομμάτι της κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας που βαρυγκομαχά από τα χρέη και τα μνημόνια. 

Ο κ. Πάιατ σημείωσε ακόμα, πως κατά την έναρξη της φετινής Έκθεσης για την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δεσμεύτηκε «να συνεχίσει το έργο μας με περιφερειακούς εταίρους για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτικών κοινοτήτων από τρομοκρατικές επιθέσεις και για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής τους κληρονομιάς».

Προσέθεσε επίσης, πως «όπου η θρησκευτική ελευθερία δεν προστατεύεται, γνωρίζουμε ότι η αστάθεια, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο βίαιος εξτρεμισμός έχουν μεγαλύτερη ευκαιρία να ριζωθούν».

Ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με την προβολή σύντομου τηλεοπτικού μηνύματος από τον ειδικό σύμβουλο των ΗΠΑ για τις Θρησκευτικές Μειονότητες στην Εγγύς Ανατολή και τη Νότια/Κεντρική Ασία, Νοξ Τέιμς (Knox Thames).

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Τέιμς τόνισε μεταξύ άλλων, πως η θρησκευτική ελευθερία βρίσκεται στην καρδιά της αμερικανικής νομοθεσίας και ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό, Νίκο Κοτζιά, για τη διεξαγωγή της Διάσκεψης. Εξέφρασε επίσης τη δέσμευση των ΗΠΑ να προστατεύσουν τη θρησκευτική ελευθερία και τον πλουραλισμό.

Τέλος, σημειώνεται πως σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Πάιατ εκφράζει τα συγχαρητήρια του προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, για τη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών για το «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», τονίζοντας ότι «η προώθηση σεβασμού ανάμεσα στις θρησκείες συνιστά προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

Ο ISIS προφανώς αποτελεί ένδειξη για κάποιους «Θρησκευτικού  και Πολιτιστικού  Πλουραλισμού  αλλά Ειρηνικής Συνύπαρξης», με τόσες χιλιάδες κατακρεουργημένα θύματα , τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ήταν Χριστιανοί για τους οποίους δεν «ακούστηκε» από την δύση ούτε μισή κουβέντα.

Τι μας περιμένει ακόμα με αυτούς εδώ όλους που μαζεύτηκαν στην χώρα μας είναι άγνωστο και κυρίως πολύ επικίνδυνο.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ