Περιβάλλον

Μυστήριο με… γιγαντιαίους αστακούς - Ξεπερνούν σε μήκος το 1.5 μέτρo

Εκτιμάται ότι ξεπερνούν σε μήκος το 1.5 μέτρα

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την εμφάνιση γιγαντιαίων δαγκάνων αστακών σε ακτή της Βορείου Ουαλίας, οι οποίες εντοπίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση επιστημονικής ομάδας, η οποία αναζητά και άλλα στοιχεία, καθώς, με βάση τα ευρήματα, ο αστακός που «αναζητείται» είναι πιθανόν να αγγίζει το 1,5 μέτρο σε μήκος.

Οι γιγαντιαίες δαγκάνες εντοπίστηκαν από ντόπιους κατοίκους στην ακτή Anglesey. Η μία δαγκάνα ξεπερνά σε μήκος τα 40 εκατοστά, υπερβαίνοντας σε μέγεθος ακόμα και ολόκληρο αστακό.

1

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο δείγμα είναι πιθανόν να έχει φτάσει στο συγκεκριμένο μέγεθος, αν κατάφερε να ζήσει για διάστημα σχεδόν 50 χρόνων.

Από τους υπολογισμούς που έγιναν, θα πρέπει να είναι τρεις φορές πάνω από το μέσο όρο των αστακών και φυσικά, ένα εξαιρετικά σπάνιο δείγμα γιγαντιαίου αστακού, για τους οποίους οι γνώσεις των επιστημόνων εμπλουτίζονται συνεχώς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...