Αρχείο

«Μην πετάξετε τον αδερφό μου στο δρόμο»: Έκκληση από την αδελφή του άτυχου ντελιβερά προς το υπ. Υγείας


Έκκληση προς το υπουργείο Υγείας να δώσει μία ακόμη παράταση στην παραμονή του άτυχου ντελιβερά Γιώργου Ιωαννίδη στο κέντρο αποκατάστασης “Animus” στη Λάρισα, απευθύνει η αδελφή του, Μαρία Ιωαννίδου. Ο 32χρονος νοσηλεύεται από το Μάιο του 2016, όμως πριν μερικές ημέρες έληξε η περίοδος που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα  να υποχρεούται να φύγει από το κέντρο αποκατάστασης. 

Giorgos Ioannidis from Anon Ymous on Vimeo.

“Προχτές με ενημέρωσαν, ότι ήρθε ένα χαρτί από τον ΕΟΠΥΥ που μας λέει, ότι από αρχές Νοεμβρίου δεν μας καλύπτει άλλο και ότι πρέπει να φύγουμε... Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι, που προσπαθούν να στερήσουν από τον αδερφό μου να συνεχίζει να κάνει όνειρα και να προσπαθεί να επανέλθει στη ζωή του; Ποιοι είναι αυτοί που του στερούν το δικαίωμα αυτό;;;” έγραψε η Μαρία Ιωαννίδου στη σελίδα της στο facebook.

Ο Γιώργος Ιωαννίδης εργαζόταν ως ντελίβερι σε σουβλατζίδικο στην Κατερίνη. Ένα βροχερό βράδυ της 3ης Μαρτίου 2016, την ώρα που πήγαινε μια παραγγελία, η ρόδα της μηχανής του πάτησε πάνω σε ένα σκαμμένο φρεάτιο και ανατράπηκε. Ο οδηγός υπέστη πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η επιτροπή γιατρών που τον εξέτασε, τον έκρινε ανάπηρο σε ποσοστό 99%.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmaria.ioannidou.5494%2Fvideos%2F10209289899114581%2F&show_text=0&width=560

“Ο αδελφός μου είναι τετραπληγικός, όμως καταλαβαίνει.Μας ακούει, χαμογελάει, ενώ όταν τον ρωτάμε κάτι, μας κάνει “ματάκια” για να καταλάβουμε αν λέει “ναι” ή “όχι”. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι φυσιοθεραπευτές στο “Animus” έχουν κάνει τρομερή δουλειά και τους ευχαριστώ για αυτό” λέει η αδελφή του εκφράζοντας και ένα παράπονο: “Χρειάστηκε να τραυματιστεί σοβαρά ο αδελφός μου, προκειμένου να φτιαχτεί εκείνος ο δρόμος. Σήμερα το φρεάτιο αυτό δεν υπάρχει”.

Μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ο Γιώργος ήταν σε κώμα για δύο μήνες, καταφέροντας στο τέλος να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή, βγαίνοντας όμως σοβαρά λαβωμένος. Στις 26 Μαΐου του 2016 εισήχθη για αποκατάσταση στο κέντρο “Animus” στη Λάρισα.

Οι νοσηλευόμενοι καλούνται κάθε μήνα να πληρώσουν περίπου 1.500 ευρώ ως συμμετοχή ασφαλισμένου, ενώ το υπόλοιπο ποσό, που μπορεί συνολικά να φτάσει και τις 6.000 με 7.000 ευρώ, καλύπτεται από την ασφάλειά τους. “Μαζί με τα αναλώσιμα και τα έκτακτα έξοδα, τα χρήματα που πλήρωνε η οικογένειά μου κάθε μήνα ξεπερνούσε τα 1.500 ευρώ, φτάνοντας κάποιες φορές ακόμη και τα 2.000 με 2.500 ευρώ” δηλώνει στο protothema.gr η αδελφή του Γιώργου, και προσθέτει: “Είμαστε μια φτωχή οικογένεια. Η μητέρα μου είναι καθαρίστρια, ο πατέρας μου εργαζόταν οικοδόμος μέχρι που νόσησε από καρκίνο, εγώ δουλεύω σε καφετέριες και ο Γιώργος ήταν ντελιβεράς. Έχω δώσει μεγάλο αγώνα όλο αυτό τον καιρό για να μαζεύω τα χρήματα για τη νοσηλεία του, ενώ πολύ σημαντική είναι η βοήθεια του κόσμου που μας ενισχύει οικονομικά. Το μόνο που ζητάω τώρα, είναι να δοθεί μία ακόμη παράταση από τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας, μέχρι να καταφέρω να φτιάξω το σπίτι για να επιστρέψει ο Γιώργος. Ένα σπίτι που μπάζει από την υγρασία και είναι ακατάλληλο αυτή τη στιγμή για να μείνει εκεί ο αδελφός μου στην κατάσταση που είναι. Ο Γιώργος είναι η ζωή μου, μην τον πετάξουν στο δρόμο ”.

Ο λογαριασμός που έχει ανοίξει η οικογένεια του Γιώργου Ιωαννίδη:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ   373/003418-58
IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ           GR 8601103730000037300341858
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ                        Μαρία Ιωαννίδου (6980722881)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...