Κίνα

Κινέζοι κατασκεύασαν το ταχύτερο αμφίβιο όχημα επίθεσης στον κόσμο (βίντεο)

Μια κινεζική εταιρεία έχει κατασκευάσει το ταχύτερο αμφίβιο όχημα επίθεσης παγκοσμίως, ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας.

Το VN18, που κατασκευάστηκε από τον Όμιλο Norinco, μπορεί να ταξιδέψει με υψηλές ταχύτητες τόσο στη στεριά όσο και στο νερό.

Μπορεί να ταξιδέψει με μέγιστη ταχύτητα 65kmh (40mph) στο έδαφος και 30kmh (19mph) στο νερό και είναι το ταχύτερο του είδους του στον κόσμο.

“Στα ύδατα, είναι σαν ένα αυτοκίνητο που τρέχει στα 120kmh σε μια εθνική οδό”, δήλωσε ο Tan Yongyao, διευθυντής Ε & Α της Norinco, ανέφεραν κινεζικά ΜΜΕ .

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κίνας αποκάλυψε την κυκλοφορία του οχήματος σε ένα πρόγραμμα στις 18 Νοεμβρίου.

Το όχημα των 2,6 τόνων είναι εξοπλισμένο με κανόνι και πολυβόλο και φέρει 14 άτομα στην καμπίνα.

Τα κράματα αλουμινίου έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του αμαξώματος του οχήματος. Το μέταλλο είναι ελαφρύ σε σύγκριση με το χάλυβα.

Ο κινητήρας στο όχημα μπορεί να παράγει 1.600 ίππους – χαρακτηριστικό που συνήθως παρατηρείται σε βαριά άρματα αντί για οχήματα επίθεσης.

Οι τροχοί του οχήματος μπορούν να ανυψωθούν στο σώμα για να μειώσουν τα κλάσματα με νερό.

Το όχημα είναι σύμφωνα με πληροφορίες μια τροποποιημένη έκδοση του ZTD05 Light Tank της Κίνας, που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/4rzoWPWbai8

thinknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...