Κοινωνία

Καρέ-καρέ το άγριο λιντσάρισμα στο δολοφόνο της εφοριακού – Η φυγάδευση και το ξύλο στο δικηγόρο του

Υπό πολιορκία βρέθηκε από το πρωί το κτίριο 9 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον κόσμο για να βγάλουν έξω τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη που απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Ωστόσο, οι γονείς και συγγενείς της Δώρας, αλλά και άγνωστοι δεν επέτρεπαν την έξοδο του 58χρονου. Φώναζαν «πετάξτε τον από το παράθυρο» και είχαν μπλοκάρει και τις δύο εξόδους του κτιρίου 9.

Τελικά μετά από ολόκληρη επιχείρηση, οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον 58χρονο από την... πίσω πόρτα.

Προπυλακίστηκε και ο δικηγόρος του 58χρονου, αρχικά απο τον πατέρα της Δώρας αλλά και από συγγενείς. Σώθηκε απο την επέμβαση αστυνομικών και των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια νεαροί που σταμάτησαν το ταξί, στο οποίο μπήκε ο δικηγόρος, του επιτέθηκαν αλλά σώθηκε και πάλι απο την επέμβαση αστυνομικών. Εκεί βρέθηκε και η μητέρα της Δώρας.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

https://youtu.be/ZfmpucPdwTQ

Δείτε πλάνα από την επίθεση στον δικηγόρο από την ΕΡΤ1

https://youtu.be/0yM-vTkNLgA

Μετά την απολογία του  ο Μανώλης Σοροπίδης προφυλακίστηκε μετά την ομολογία του για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Η κατάθεση του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή πως δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση.

Πάνω από τρεις ώρες ο 58χρονος ήταν μέσα στο κτήριο 9 αφού συγγενείς και πολίτες απειλούσαν να τον λιντσάρουν.

Στις 17:20 το απόγευμα, τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους οργισμένους πολίτες και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων φυγάδευσαν τον 58χρονο από την κύρια είσοδο του κτηρίου.

Δεκάδες συγγενείς φώναζαν κατά του δολοφόνου ενώ νωρίτερα έσπασαν πλεξιγκλάς από τα κιγκλιδώματα.

https://youtu.be/A_jvRR55QWQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...