ΗΠΑ

Η Τζάκι δολοφόνησε τον JFK υπακούοντας στις εντολές της CIA;

Στην επέτειο της δολοφονίας του 35ου προέδρου των ΗΠΑ πριν από 54 χρόνια, μια νέα θεωρία συνωμοσίας ενοχοποιεί την σύζυγο του Τζον Κένεντι εντοπίζοντας «κάτι μεταλλικό» στο χέρι της ενώ βρίσκεται μέσα στην προεδρική λιμουζίνα.

Το πιθανό της κίνητρο ;Οι ουκ ολίγες ανάρμοστες σχέσεις του συζύγου της με αιθέριες υπάρξεις ή μήπως ο φλογερός του έρωτας με τη Μέριλιν Μονρόε;

Παρά το γεγονός ότι ο 24χρονος πρώην πεζοναύτης Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ παραδέχτηκε πως πυροβόλησε τον Αμερικανό πρόεδρο δύο φορές από τον έκτο όροφο, στη διάρκεια αναπαράστασης, ένας επαγγελματίας ελεύθερος σκοπευτής είχε αποπειραθεί να κάνει το ίδιο αλλά απέτυχε παταγωδώς.Αλλά και η ίδια η "Επιτροπή Γουόρεν" που έχει επιφορτιστεί με την εξιχνίαση της υπόθεσης,δεν κατέληξε σε κάποιο σαφές συμπέρασμα αφήνοντας περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα.

Θα μπορούσε όμως η Τζάκι να ρίξει τη θανάσιμη σφαίρα στον Κένεντι εκείνο το ηλιόλουστο φθινοπωρινό πρωινό του 1963; Η απάντηση είναι καταφατική αν πιστέψουμε τον καθηγητή  Τζέιμς Φέτζερ, συγγραφέα του βιβλίου «Murder In Dealey Plaza», ο οποίος εμφανίζεται πεπεισμένος πως ο πρόεδρος πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, σχεδόν εξ επαφής. Ο Φέτσερ δεν κατονομάζει ευθέως την Τζάκι, η ανάλυσή του τη "φωτογραφίζει" όμως. Για τον Αμερικανό ερευνητή, η ακτινογραφία της ιατροδικαστικής έκθεσης έδειχνε πως ο πρόεδρος είχε χτυπηθεί από πίσω, την ώρα που περισσότεροι από 40 μάρτυρες ανέφεραν πως ο Κένεντι έφερε ένα μεγάλο τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, έχοντας πυροβοληθεί προφανώς από μπροστά.

Αλλά και ο ερευνητής και συγγραφέας,καθηγητής Τζιμ Μαρς,το βιβλίο του οποίου «Crossfire» ήταν η βάση της ταινίας του Όλιβερ Στόουν για τον JFK, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Φέτσερ: "Ο Κένεντι πυροβολήθηκε από μπροστά και όχι από πίσω".

Η επίσημη κρατική γραμμή αντλεί κυρίως τα πορίσματά της από το βίντεο «Zapruder film», το οποίο τράβηξε ο έμπορος γυναικείων ενδυμάτων του Ντάλας, Αμπραχάμ Ζαμπρούντερ στην "Dealey Plaza" τη στιγμή που περνούσε η προεδρική αυτοκινητοπομπή. Οι αρχές είχαν κατασχέσει αμέσως το βίντεο και δεν άφησαν κανέναν να το δει παρά από το 1975 και μετά.

Όταν δόθηκε τελικά στη δημοσιότητα, όπως έχουν αποδείξει αρκετές, ήταν ξεκάθαρα «πειραγμένο», ειδικά σε ότι αφορούσε τη συμπεριφορά της Τζάκι. Στο βίντεο,όταν μπαίνει στο πλάνο η αυτοκινητοπομπή, ο Κένεντι εμφανίζεται να έχει κάτι, σαν να μην μπορεί να αναπνεύσει. Η Τζάκι μετακινείται μπροστά στο κάθισμά της και μετά γυρνά σε γωνία 90 μοιρών για να κοιτάξει τον σύζυγό της.

Οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν πως η Τζάκι σκύβει προς τον άντρα της και σηκώνει το χέρι της προς τον λαιμό του, όταν ακούγεται ο πυροβολισμός και όλα τελειώνουν. Και τότε η Τζάκι, όπως υποστηρίζουν οι συνωμοσιολόγοι, αντί να σκύψει για να καλυφθεί από τα πυρά, σκαρφαλώνει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε αυτό το «κάτι μεταλλικό» να εμφανίζεται στο χέρι της…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...