Αρχείο

Βίκυ Σταμάτη: "Τον λατρεύω, τον σέβομαι, τον θαυμάζω αλλά χωρίζω τον Ακη Τσοχατζόπουλο - Καταδικάστηκα άδικα επειδή φέρω το επώνυμό του"

Διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ζητά η Βίκυ Σταμάτη. Aπό χτες κλεισμένη στο σπίτι της στο Χαλάνδρι είναι η Βίκυ Σταμάτη, η οποία θα επιστρέψει στη φυλακή, όπως και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βίκυ Σταμάτη είναι σε κατάσταση… υστερίας. Μάλιστα, ωρυόταν, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των δημοσιογράφων, κάτω από την πολυκατοικία. Έξαλλη, κάλεσε την αστυνομία για να απομακρύνει όλους τους ρεπόρτερ. Έτσι, νωρίς το απόγευμα, έφτασε ένα περιπολικό έξω από το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη.

Σε δήλωσή της αναφέρει ότι καταδικάστηκε άδικα μόνο και μόνο επειδή φέρει το επίθετο «Τσοχατζοπούλου».

Όπως αναφέρει η Βίκυ Σταμάτη:

«Καταδικάστηκα άδικα δύο φορές από τη Δικαιοσύνη μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου, “Τσοχατζοπούλου”. Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω, αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και σέβομαι, θαύμαζα και θα θαυμάζω. Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανήλικου παιδιού μου, αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση αυτή που έχει απομείνει. Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχρα μας εκτέλεσε. Η ποινή εκτελέστηκε».

Στη φυλακή επιστρέφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, μεταξύ άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά, μετά από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Λίγους μόλις μήνες μετά την έξοδο του από τη φυλακή ο πρώην υπουργός θα περάσει ξανά την πύλη του Κορυδαλλού μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 19 ετών.

Συγκεκριμένα στη φυλακή οδηγούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, ο Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος εκτίει και άλλη ποινή, ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο Αστέριος Οικονομίδης, για πρώτη φορά θα κρατηθούν για την υπόθεση οι Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γιώργος Κωνσταντάτος, αλλά και ο Νίκος Γεωργουλάκης, ο οποίος ωστόσο είναι κάτοικος Αμερικής.

Το Δικαστήριο όρισε πως ο επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, η λογίστρια του πρώην υπουργού, έχει ήδη εκτίσει την ποινή της, είναι ελεύθερη εδώ και διάστημα και δεν επιστρέφει στις φυλακές.

Για όσους καταδικασθέντες επιστρέφουν στην φυλακή ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών είναι ο αρμόδιος για να ελέγξει το χρόνο παραμονής τους στις φυλακές και να αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την υφ´ όρων απόλυση. Κάτι που αναμένεται να συμβεί τα επόμενα 24 ώρα. Πρακτικά, όπως εκτιμάται, κάποιοι εξ αυτών θα παραμείνουν για ελάχιστο διάστημα κρατούμενοι.

Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή και παραμένει γιατί ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή των ποινών που επιβλήθηκαν σε πέντε καταδικασθέντες. Πρόκειται για τους Νίκο Ζήγρα, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου, Νίκο Καρατζά. Η ποινή τους μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως ενώ το Δικαστήριο όρισε για τους τέσσερις πρώτους να καταβάλλουν τα χρήματα της μετατροπής της ποινής τους σε 36 δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να τρέχουν από την 1η Ιανουαρίου 2018. Επίσης, έδωσε προθεσμία για την καταβολή του ποσού στον Νίκο Καρατζά.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο σχετικά με αιτήματα των καταδικασθέντων για επιστροφή κατασχεθέντων και παρεμφερή θέματα που έχουν τεθεί.

Και σήμερα θα παραμείνουν στο Τμήμα Μεταγωγών όσοι παρόντες κατηγορούμενοι πρόκειται μετά το πέρας της διαδικασίας να οδηγηθούν στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...