Ελληνοτουρκικά

ΣΟΚ: Αποφεύχθηκε ελληνοτουρκικός πόλεμος στο «παρά 1΄» - Τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο "Βαριοπούλα";

Ως μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τη σύλληψη των εννέα Τούρκων σε τρία διαμερίσματα, στις περιοχές του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και πληροφορίες ότι ετοίμαζαν χτύπημα κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν όπως τόνισε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε προηγούμενο άρθρο. Οι υποψίες και οι ανησυχίες αυτές επιβεβαιώνονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Ανησυχία επικρατεί στα Επιτελεία. Υποβόσκει εδώ και 24ωρα μια τεχνητή κρίση που δημιουργεί η Αγκυρα στα Ίμια, εσωτερική αστάθεια στην Τουρκία ενώ ο Ερντογάν κάνει περίεργες δηλώσεις. Το βίντεο παρακάτω είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει.

Το όλο σκηνικό θυμίζει σχέδιο "Βαριοπούλα".

Το γεγονός ότι στα σπίτια βρέθηκαν πυροκροτητές, πρώτη ύλη για την παρασκευή εκρηκτικών, αλλά και ένα πιστόλι, ενισχύεται το ενδεχόμενο οι οκτώ άνδρες και η μία γυναίκα ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα.

Μάλιστα το γεγονός ότι στις 7 και 8 Δεκεμβρίου φτάνει στη χώρα μας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει τους αναλυτές να εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο οι προπαρασκευαστικές ενέργειες να έχουν σχέση με την επίσκεψη του.

Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ μέσα στα διαμερίσματα, βρέθηκαν πυροκροτητές, ύλη που χρησιμοποιείται για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ταξιδιωτικά έγραφα, ενώ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής, για τα εννέα άτομα που προσήχθησαν σήμερα το πρωί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίζεται σχετική δικογραφία, σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου και μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, περιλαμβάνεται και πιστόλι CZ.

Οι συλληφθέντες θεωρούνται μέλη της ακροαριστερής ένοπλης οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο), μιας οργάνωσης που ευθύνεται για πολλές επιθέσεις στην Τουρκία, ενώ στην Ελλάδα από το 2011 έχουν γίνει συλλήψεις μελών της στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2011), σε σκάφος με όπλα και πυρομαχικά στα ανοιχτά των Οινουσσών (Ιούλιος 2013), σε διαμέρισμα στην περιοχή του Γκύζη (Φεβρουάριος 2014), αλλά και μια «περίεργη» απέλαση υπόπτου στις 30 Μαΐου του 2013, στην οδό Σόλωνος.

Η τριπλή επιχείρηση το πρωί σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο θεωρείται συνέχεια των προηγούμενων και έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που δημιουργεί περίεργους συνειρμούς.

Μάλιστα, το γεγονός ότι για έναν από τους εννέα συλληφθέντες εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την παλιά ιστορία των Οινουσσών, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Οι αρχές σε συνεργασία με τους Τούρκους συναδέλφους τους εξετάζουν το πότε οι Τούρκοι συλληφθέντες μπήκαν στη χώρα μας, από ποια σύνορα ενώ μέσω των κινητών τηλεφώνων και των λαπ τοπ προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» διασυνδέσεις και επαφές στη χώρα μας.

Στήνει σκηνικό στα Ίμια η Τουρκία

Η καθημερινή αναμέτρηση μεταξύ ελληνικών και τουρκικών λιμενικών στα Ίμια συνεχίζεται. Σύμφωνα με το dha, σκάφος του ελληνικού λιμενικού μετέβη στην περιοχή από την Κάλυμνο το μεσημέρι της Κυριακής, για να απομακρύνει Τούρκους ψαράδες.

Τότε, όπως αναφέρει το dha, το νούμερο 97 σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής επενέβη και εμπόδισε το ελληνικό, με τα δύο σκάφη να πλησιάζουν σε απόσταση 50 μέτρων το ένα το άλλο.

Η «μάχη» ανάμεσα στα δύο σκάφη κράτησε για αρκετές ώρες, μέχρι που στις 15.30 το ελληνικό σκάφος αποσύρθηκε στην Κάλυμνο και έτσι σταμάτησε η καταδίωξη, αν και η τουρκική ακτοφυλακή συνέχισε τις περιπολίες της στην περιοχή.

Οριστικό: Στις 7 με 8 Δεκεμβρίου ο Ερντογάν θα βρίσκεται στην Αθήνα

Κλείδωσαν οι ημερομηνίες για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Οπως είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου ο κ. Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Ο κ.Τσαβούσογλου επανέλαβε μάλιστα ότι ο Ταγιπ Ερντογάν είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια.

«Ο Πρόεδρος μας είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. Θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη επισκεφθεί την Αθήνα ως πρωθυπουργός, θέση που κατείχε από το 2003 έως το 2014.

Πριν μερικές ημέρες, επίσης ο κ. Τσαβούσογλου είχε εξηγήσει ότι στο τραπέζι της συζήτησης των δύο πλευρών θα μπουν διμερή θέματα με στόχο την περαιτέρω εμπορική συνεργασία των δύο χωρών.

Για την «ατζέντα» της επικείμενης συνάντησης, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στο τραπέζι αναμένεται να βρεθούν:

Το προσφυγικό και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, το Κυπριακό, η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, η απειλή της τρομοκρατίας, οι εμπορικές συναλλαγές και οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών κ.α

Ο Χακάν Τσαβούσογλου είχε αναφερθεί επίσης στη διοργάνωση τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη ενός Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας σε υψηλό επίπεδο, το οποίο θα εξετάσει πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων ένα σχέδιο για να συνδεθεί η Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη με συρμούς υψηλής ταχύτητας.

Μάλιστα, πηγές έφεραν την Αθήνα να έχει ξεκαθαρίσει στην Άγκυρα ότι επιθυμεί να γνωρίζει ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια, αναφορικά με το πώς θα κινηθεί εντός Ελλάδος ο κ. Ερντογάν. Όπερ και σημαίνει ότι ειδικά η παρουσία του "Σουλτάνου" στη Θράκη πρέπει να είναι θεσμική.

Σημειωτέον, ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εξαγγελία για ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.Συν το γεγονός ότι κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την αδιάλειπτη εκστρατεία της Άγκυρας για παρουσίαση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα, ως τελούσας υπό καταπίεση. «Η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης, εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους», ήταν μια από τις προκλητικές δηλώσεις στη Θράκη του Χακάν Τσαβούσογλου, πριν λίγο καιρό.

https://www.youtube.com/watch?v=nQ8V4rHiKd4

https://www.youtube.com/watch?v=_-GSpGfQR-Y

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...