Μέση Ανατολή

Ρωσία: "Αν το Ισραήλ επιτεθεί, θα μετρά απώλειες" - 150.000 ρουκέτες και ο ασταμάτητος P-800 Oniks στόχευσαν Ισραήλ και σφραγίζουν Α.Μεσόγειο


Ηχηρό μήνυμα έστειλε η Ρωσία μέσω του πρέσβη της στο Λίβανο, Alexander Zasypkin, ο οποίος δήλωσε ότι αν το Ισραήλ επιτεθεί άμεσα ή έμμεσα τότε θα έχει βαριές απώλειες από τη Χεζμπολάχ. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς η Χεζμπολάχ έθεσε σε επιφυλακή τις δυνάμεις της ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως 150.000 ρουκέτες είναι έτοιμες προς εκτόξευση.

"Η κατάσταση στο Λίβανο είναι υπό έλεγχο, η Μόσχα δεν αναμένει στρατιωτική κλιμάκωση" πρόσθεσε θέλοντας να ρίξει τους τόνους της έντασης.

Αλλά καλού κακού MiG-31 προσγειώθηκαν στη Συρία για κάθε ενδεχόμενο.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως η Χεζμπολάχ διαθέτει επίσης τους τρομερούς αντιπλοικούς πυραύλους Yakhont οι οποίοι μπορούν να θέσουν εκτός οποιοδήποτε ισραηλινό πλοίο ή πλατφόρμα εξόρυξης σφραγίζοντας μια τεράστια έκταση στη Μεσόγειο.

Ο πύραυλος P-800 Oniks ή εμπορικά Yakhont αποτελεί την επιτομή των πυραυλικών συστημάτων κατά πλοίων που βρίσκεται σε παραγωγή στον κόσμο.

Οι επιδόσεις του αποτελούν εγγύηση για την διάτρηση κάθε αντίπαλης αεράμυνας σκαφών επιφανείας.

Ο πύραυλος αποτελεί και την βάση ανάπτυξης του πυραυλικού συστήματος BrahMos.

Έχει κινητήρα ramjet που του χαρίζει ταχύτητες που φτάνουν τα 2,5μαχ και σε εμβέλειες μέχρι τα 600χλμ για την έκδοση για το ρωσικό ναυτικό.

"Αν το Ισραήλ επιτεθεί, τότε το χημικό εργοστάσιο στη Χάιφα είναι εντός της εμβέλειας μας. Σας συμβουλεύουμε να τα μαζεύετε και να φεύγετε γιατί αν το Ισραήλ ξεκινήσει πόλεμο μαζί μας δεν θα έχετε χρόνο να μαζέψετε τίποτα"...
https://twitter.com/AWAKEALERT/status/926796275932053506?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Χεζμπολάχ σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει ένα τρομερό οπλοστάσιο 130-150.000 ρουκετών, περισσότερες από το άθροισμα όλων των 27 χωρών του ΝΑΤΟ, το οποίο τρέμει στην κυριολεξία το Ισραήλ .

Σύμφωνα με μια έκθεση του Ιουλίου 2016 που δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα για την Άμυνα της Δημοκρατίας, Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι σε οποιοδήποτε μελλοντικό πόλεμο με την οργάνωση αυτή , η Χεζμπολάχ έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει «χιλιάδες θανάτους αμάχων» στο Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ έχει, μεταξύ άλλων απειλήσεις ότι θα επιτεθεί σε δεξαμενές αμμωνίου στη Χάιφα, κάτι που θα μπορούσε να σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Το Ριάντ ανέφερε πριν λίγο ότι ένας Σαουδάραβας υπήκοος απήχθη στο Λίβανο, εν μέσω μιας κρίσης μεταξύ των δύο χωρών, που έχει φέρει τη Βηρυτό στην πρώτη γραμμή της εντεινόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προειδοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο και προέτρεψαν τους υπηκόους τους που βρίσκονται ήδη στη χώρα να την εγκαταλείψουν.

Από την πλευρά του το Ριάντ υποστηρίζει ότι ο Χαρίρι έχει ελευθερία κινήσεων και ότι αποφάσισε να παραιτηθεί επειδή η Χεζμπολάχ, που συμμετείχε στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον ίδιο, έχει καταλάβει με «πειρατεία» το λιβανέζικο πολιτικό σύστημα.

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Βηρυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε την απαγωγή ενός υπηκόου της χώρας της, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τα στοιχεία του ατόμου, ή για τις συνθήκες απαγωγής του.

«Η πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των λιβανέζικων αρχών ασφαλείας για τη διασφάλιση της άνευ όρων απελευθέρωσης ενός απαχθέντα σαουδάραβα πολίτη το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο Λιβανέζος υπουργός Εσωτερικών Νοάντ Μαχνούκ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ότι η ασφάλεια των Σαουδαράβων κατοίκων και επισκεπτών αποτελεί προτεραιότητα για τις λιβανέζικες αρχές.

Πρόσθεσε ότι «οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα εκμετάλλευσης της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης από τον οποιοδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο».

https://www.youtube.com/watch?v=4je5sdtqDk4https://www.youtube.com/watch?v=ZyDtMvx3Tgc&t=116s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...