ΗΠΑ

Ο Τραμπ «ισοπέδωσε» τον Ρεξ Τίλερσον και του έδειξε την πόρτα της εξόδου - Σφαγή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ


Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ο πρόεδρος των ΗΠΑ ,Ντόναλντ Τραμπ, λόγω των ερευνών για την ρωσική ανάμιξη,  εξαπέλυσε απίστευτη επίθεση στον Υπουργό των Εξωτερικών του δείχνοντας πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε περίοδο εκτεταμένης αναταραχής.

Ο Ν.Τραμπ δεν είναι βέβαιος ότι ο Ρεξ Τίλερσον, ο υπουργός Εξωτερικών, θα παραμείνει στη θέση του για το υπόλοιπο της θητείας του ίδιου στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι "δεν είναι ικανοποιημένος" επειδή κάποιοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν στηρίζουν την ατζέντα του.
https://twitter.com/CBSNews/status/926420154782806016?ref_src=twsrc%5Etfw

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Λόρα Ένγκραμ του τηλεοπτικού δικτύου Fox News ο Τραμπ εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπογραμμίζοντας ότι εκείνος είναι που καθορίζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και κανείς άλλος.

«Αυτός που μετράει είμαι εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να κρατήσει τον Τίλερσον στο υπουργείο, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε:

«Θα δούμε. Δεν ξέρω».

Ο Τραμπ αναχώρησε σήμερα για 11ημερη περιοδεία στην Ασία συνοδευόμενος από τον Τίλερσον, ενώ οι σχέσεις τους έχουν ψυχρανθεί τους τελευταίους μήνες.

Ο Τίλερσον, σε μια ασυνήθιστη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι ουδέποτε σκέφθηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Αργότερα, ο Τραμπ είπε ότι οι δυο τους έχουν καλή σχέση, αλλά ταυτόχρονα χαρακτήρισε τον υπουργό του "αδύναμο".
https://twitter.com/dlachina_lau/status/926481360130150401?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Ρίτσαρντ Χάας, πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, σχολίασε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ προκαλούν προβλήματα όχι μόνο για τον υπουργό του αλλά και για την αμερικανική εξωτερική πολιτική στο σύνολό της.

"Το θέμα δεν αφορά μόνο τον Ρεξ Τίλερσον, το θέμα είναι ποιος θα έρθει μετά τον Ρεξ Τίλερσον. Αν ο πρόεδρος δεν είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι ο υπουργός του θα επιτύχει, ο υπουργός Εξωτερικών δεν μπορεί να επιτύχει" είπε ο Χάας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

Η νέα αυτή επίθεση έρχεται μετά από τις φήμες που είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ περί σύγκρουσης Τραμπ-Τίλερσον.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον είχε αποκαλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο» λίγο πριν από το τέλος μιας συνάντησης στο Πεντάγωνο αυτό το καλοκαίρι και απείλησε με παραίτηση την ίδια περίοδο εξαιτίας των βαθιών διαφορών με τον αμερικανό πρόεδρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...