Βαλκάνια

Tελεσίγραφο στη Σερβία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο μέχρι 1/1/2019 - Κλείνουν το Σκοπιανό άρον άρον πριν ξεσπάσει ο πόλεμος

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα Βαλκάνια καθώς όπως αποκαλύπτεται ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χόιτ Γι,παρέδωσε τελεσίγραφο στον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2019!

Στο επόμενο διάστημα πρέπει να περιμένουμε λύση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, οι δηλώσεις Π.Καμμένου δεν ήταν τυχαίες, όπως τυχαία δεν είναι και η αεροπορική ομπρέλα στο Μαυροβούνιο. Ερχεται μεγάλη "καταιγίδα"...

Αυτό αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Επενδύσεων Κεφαλαίου και Πολεοδομίας της Σερβίας, Βέλιμιρ Ίλιτς.

«Ο Χόιτ Γι, προέτρεψε τη Σερβία να υποσχεθεί ότι το Κοσσυφοπέδιο θα έχει έδρα στα Ηνωμένα Έθνη από την 1η Ιανουαρίου 2019 και τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν καθυστέρηση ούτε μία ημέρα», δήλωσε ο Ίλιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Βούτσιτς, δήλωσε την Παρασκευή ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, ο Χόιτ Γι παρέδωσε στη Σερβία σκληρά αλλά όχι νέα αιτήματα.

«Ο Γι είναι ένας σοβαρός πολιτικός που μας έχει δώσει σκληρά αιτήματα, αλλά δεν είναι καινούργια. Ο τόνος της συνάντησης μπορεί να ήταν ελαφρός υψηλότερος, αλλά υπερασπίστηκα τα συμφέροντα της Σερβίας», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος υπονοώντας ότι τα απέρριψε...

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του στις άκρως «εχθρικές» παρατηρήσεις του Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Χόιτ Μπράιαν Γι, ο οποίος δήλωσε ότι το Βελιγράδι θα πρέπει να κάνει μια επιλογή μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.

«Αναμφισβήτητα, αυτή είναι η σοβαρότερη δημόσια και ωμή πίεση στη χώρα μας και έρχεται σε αντίθεση με το δικαίωμά μας να λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις», ανέφερε ο Σέρβος υπουργός.

Τα Βαλκάνια ως επί το πλείστον καταλαμβάνουν μια σημαντική μερίδα της γεωπολιτικής, της εξωτερικής πολιτικής , και του δόγματος των ΗΠΑ πάνω από το οποίο θα πρέπει να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στη Ρωσία.

Και οι τρεις διαδικασίες της Δύσης, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά την περιβόητη συμφωνία του «Ντέιτον», ήταν και οι τρεις ήταν αντι-σερβικές αλλά και αντι-ρωσικές.

Η πρώτη αφορά την υποστήριξη της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου και ο εφοδιασμός του αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

Το δεύτερο ήταν η υποστήριξη της απόσχισης του Μαυροβουνίου, η οποία προήλθε μέσω του Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Η τρίτη διαδικασία είναι η αποδυνάμωση της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Βοσνία και η ενδεχόμενη κατάργησή της, η οποία (μέχρι τώρα) δεν πραγματοποιήθηκε και ούτε πρόκειται ελέω Ρωσίας.

Yπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος ΥΠΑΜ απευθυνόμενους στους Σέρβους δήλωσε:

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε λιγότερο γενναίοι από τους προγόνους μας!».

Ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τους συνεργάτες του να μετατραπεί η Σερβία στην πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.

Ο Β.Πούτιν  δεν πρόκειται να κάνει το μέγα λάθος του Γιέλτσιν το 1999 με τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου και θα στηρίξει την Σερβία όπως έκανε με την Συρία.

Οπότε έχουμε να δούμε άγριες καταστάσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=E0NQuLeTs7g

https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=E08Glc_rExM

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...