Στρατός Ξηράς

ΗΠΑ σε Ελλάδα: "Επανεξοπλισμός εδώ και τώρα, μην χάνετε χρόνο" - Εφτασαν τα πρώτα CH-47D Chinook - Ακολουθούν OH-58D Kiowa Warrior

"Eπανεξοπλισμός εδώ και τώρα και μάλιστα γρήγορα" τόνισαν οι Αμερικανοί στο ΥΠΕΘΑ όσο αφορά κρίσιμα εξοπλιστικά προγράμματα. Εδώ και ένα 24ωρο, αφίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (Στρατιωτική Διοίκηση Λιμένος Πειραιά), 3 ελικόπτερα τύπου CH-47D Chinook και 2 εξομοιωτές πτήσης από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής LOA.

Οσο αφορά τον εκσυγχρονισμό των F-16, χθες υπήρξε παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τ.Παϊατ, ο οποίος ενημέρωσε το ΥΠΕΘΑ πως η πρόταση της Boeing δεν έχει την έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης και πως  δεν μπορεί να παρουσιάσει την πρότασή της.

Οι Αμερικανοί δηλαδή "άναψαν" κόκκινο και τόνισαν ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος σημαντικός χρόνος για να τρέξει το πρόγραμμα με τη LM. Μίλησαν συγκεκριμένα για χρονοβόρα διαδικασία με ζημία της ΠΑ...

Ταυτόχρονα, νέα βελτιωμένη προσφορά για την απόκτηση των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior κατέθεσαν στο Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελο Αποστολάκη στον δημοσιογράφο Λεωνίδα Μπλαβέρη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο δημοσιογράφος οι Αμερικανοί επανήρθαν πριν από λίγο καιρό και πρότειναν στο Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής άμυνας την παραχώρηση 39 πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior, 15 επιπλέον ελικόπτερα εξοπλισμένα μόνο με τα συστήματα επικοινωνιών και τα υπόλοιπα 16 ελικόπτερα θα παραδοθούν όπως είναι όπου βρίσκονται για να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

Τα τελευταία θα παραδοθούν στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού και θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά και για τον προσπορισμό ανταλλακτικών.

Μαζί με τα ελικόπτερα αυτά θα παραδοθούν και 5 Εκπαιδευτικά Συστήματα Συντήρησης

Το OH-58D Kiowa Warrior μπορεί να φέρει ρουκέτες Hydra 70, αντιαεροπορικούς πυραύλους FIM-92C Stinger (Block II), ρουκέτες DAGR, αντιαρματικούς πυραύλους AGM-114 HELLFIRE και ατρακτίδιο πολυβόλου των 12,7 χλστ.

Αρα και αυτό το θέμα θα κλείσει.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, αφίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (Στρατιωτική Διοίκηση Λιμένος Πειραιά), 3 ελικόπτερα τύπου CH-47D Chinook και 2 εξομοιωτές πτήσης από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής LOA.

Tα ελικόπτερα συναρμολογούνται στο λιμάνι και θα πετάξουν στη βάση τους, στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

Με τα παραπάνω ελικόπτερα, ανέρχεται σε 9 ο αριθμός των CH-47D Chinook που έχουν αποκτηθεί από τον Στρατό Ξηράς, τον τελευταίο χρόνο, από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, της Αεροπορίας Στρατού και της Διεύθυνσης Τεχνικού, εγγυώνται την άμεση επιχειρησιακή αξιοποίηση των παραπάνω ελικοπτέρων.

https://www.youtube.com/watch?v=eZCB2t5b4wc

https://www.youtube.com/watch?v=BUtF3PmOExY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ