Κυβέρνηση

Ανανεώνεται για 20 χρόνια η σύμβαση για τη χρήση του δορυφόρου Hellas Sat

Για είκοσι χρόνια θα ανανεωθεί η σύμβαση για το δικαίωμα χρήσης του ελληνικού Δημοσίου σε σύστημα δορυφόρων υπό την επωνυμία HELLAS SAT, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, η σύμβαση ανανεώνεται, σε σχέση με την αρχική σύμβαση, για χρονικό διάστημα είκοσι ετών και επεκτείνεται έως 14/12/2041 για την άδεια εκμετάλλευσης του ελληνικού Δημοσίου στην πρόσβαση και χρήση της ονομαστικής θέσης των 39ο ανατολικώς επί της τροχιάς των τεχνητών γεωστατικών δορυφόρων της γης και των συσχετισμών αυτής ραδιοσυχνοτήτων και επικοινωνίας διά της κατασκευής, εκτόξευσης, λειτουργίας και εμπορικής εκμετάλλευσης ενός συστήματος δορυφορικών τηλεπικοινωνιών πανελλήνιας και διασυνοριακής εμβέλειας, υπό την επωνυμία HELLAS SAT.

Ο επανακαθορισμός της σύμβασης συνίσταται στη δημιουργία και διατήρηση στην ελληνική επικράτεια, του συστήματος δορυφορικών επικοινωνιών για τη διασφάλιση της παροχής εξελιγμένων τηλεπικοινωνιακών διευκολύνσεων και αναβαθμισμένων καινοτόμων και εναλλακτικών υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, καθώς και την εξυπηρέτηση εθνικών στρατηγικών στόχων και συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.

Η Έδρα και οι εγκαταστάσεις (επίγειοι σταθμοί, κεραίες τηλεμετρίας, ιχνηλάτησης και εντολοδοσίας ελέγχου) στελέχωση και εργασίες γίνονται στην ελληνική επικράτεια. Τέλος, η συγκεκριμένη γεωστατική τροχιακή θέση ανήκει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...