Πολιτική

Περιπλανώμενος θίασος η κυβέρνηση: Το ΚΑΣ συνεδριάζει για το Ελληνικό και η Λυδία Κονιόρδου «έκλεισε» το υπουργείο Πολιτισμού και δίνει παραστάσεις στο Βερολίνο με λεφτά του ελληνικού λαού

Με περιπλανώμενο θίασο μοιάζει πλέον η κυβέρνηση που αδυνατεί να βγάλει τη χώρα και τους Έλληνες από την κρίση και προβαίνει σε ενέργειες τύπου ικανοποίησης των gay και των trans σε μία προσπάθεια να ικανοποιήσει το εσωτερικό της ακροατήριο.

Τη στιγμή δε που δίδεται μεγάλη «μάχη» για τις επενδύσεις και μία από τις πλέον μεγαλύτερες και κομβικές στη χώρα, το Ελληνικό, εξαρτάται από την συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που έχει μπλοκάρει τις διαδικασίες αναζητώντας... αρχαία στο πρώην αεροδρόμιο, η αρμόδια υπουργός Λυδία Κονιόρδου εγκαταλείπει το υπουργείο Πολιτισμού για να δώσει παραστάσεις στο Βερολίνο.

Ενδεχομένως και αυτό να συνέβη σκόπιμα σε ένα βαθμό προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει τελικώς να ξεπεράσει το σκόπελο του ΚΑΣ και να καταφέρει επιτέλους να βάλει μπρος την επένδυση του Ελληνικού, αλλά είναι τραγικό σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να απουσιάζει η υπουργός και μάλιστα για δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Προφανώς για την κυρία Κονιόρδου οι παραστάσεις του εκκεντρικού σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ουίλσον έχουν μεγαλύτερη σημασία από το τι συμβαίνει στη χώρα και αυτό δείχνει και τις προτεραιότητες των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδεοληψίες, τα μικροκομματικά και παραταξιακά συμφέροντα και βεβαίως το προσωπικό προφίλ είναι αυτά που προέχουν του συμφέροντος της Ελλάδας και των πολιτών της.

Εξέδωσε και ανακοίνωση μάλιστα το υπουργείο Πολιτισμού για την μετάβαση της Λυδίας Κονιόρδου στην Ευρώπη λες και οι Έλληνες δεν είχαν τίποτα πιο σοβαρό να κάνουν ή να πληροφορηθούν από την συνεργασία της κυρίας Υπουργού με τον Αμερικανό σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ουίλσον.

Θα είχε όμως ενδιαφέρον να μας πουν από το υπουργείο Πολιτισμού ποιος καλύπτει τα έξοδα της κ. Κονιόρδου για τις δύο εβδομάδες διαμονής της στο Βερολίνο γιατί στην ανακοίνωση του στέκεται στο ότι η συμμετοχή της στις παραστάσεις θα είναι... αφιλοκερδώς. Μήπως η κυρία Κονιόρδου ταξιδεύει ως μέλος της κυβέρνησης και τα έξοδα της τα καλύπτει ο ελληνικός λαός; Ασφαλώς και έτσι είναι και γι' αυτό ανάμεσα στις παραστάσεις της βάζει και κάποιες συναντήσεις για να δικαιολογήσει την παρουσία της στο εξωτερικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού η Λυδία Κονιόρδου είναι προσκεκλημένη του διάσημου Αμερικάνου σκηνοθέτη Ρόμπερ Ουίλσον και θα συμμετέχει τιμητικά και αφιλοκερδώς στο επετειακό έργο του αφιερωμένο στα 500 χρόνια από τη θυροκόλληση των 95 Θέσεων του Μαρτίνου Λούθηρου στην είσοδο του Καθεδρικού της Βιτεμβέργης, με τίτλο «Luther dancing with the Gods».

«Η Λυδία Κονιόρδου θα αφηγηθεί στα Ελληνικά αποσπάσματα από τη Βίβλο και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, προβάλλοντας τη συμβολή του Ελληνικού πνεύματος και της Ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Στη διάρκεια της παραμονής της στη Γερμανία θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς και τοπικούς αξιωματούχους για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας.

Στις 5 Οκτωβρίου η Υπουργός θα βρίσκεται στη Βασιλεία για τα εγκαίνια του «Culturescapes», με την παραγωγή «The Great Tamer». Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου θα συναντηθεί, στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης στην οποία φέτος η Γαλλία είναι τιμώμενη χώρα, με την ομόλογό της και τη Γερμανίδα Υπουργό Πολιτισμού, Μόνικα Γκρούτερς μετά από επίσημη πρόσκληση της Γαλλίδας Υπουργού Πολιτισμού, Φρανσουάζ Νισέν».

Αυτούς πληρώνουμε για υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δεν μιλάμε βεβαίως για τους βουλευτές οι οποίοι έχουν ξεφύγει τελείως. Χθες έγινε γνωστή η Γεωργία Γεννιά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διότι είπε πώς δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από το 15 έτος της ηλικίας.

Βρήκε και αυτή ένα θέμα να κάνει την «εξέγερση» της αφού κατάπιε τα μνημόνια και όλα τα μέτρα που ψήφισε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Η κυρία Γεννιά, για όσους δεν γνωρίζουν, ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μέχρι το Μάιο του 2010 και αποχώρησε γιατί διαφώνησε με τις μνημονιακές πολιτικές του κόμματος της. Αμέσως δέθηκε στο «Άρμα Πολιτών» και κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έφυγε από το ΠΑΣΟΚ γιατί διαφώνησε με τα μνημόνια και πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ για να υπογράψει δύο μνημόνια και τώρα διαφωνεί με το νομοσχέδιο αλλαγή φύλου. Τι να πει κανείς με αυτούς που έχουμε μπλέξει. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και πολύ περισσότερο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ