Κόσμος

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν επιθετική ενέργεια: Μας κατηγορούν για κλοπή συστήματος αναγνώρισης IFF ελικοπτέρου Black Hawk! (Αποκλειστικες φωτογραφίες)

του Βασίλη Καπούλα

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΕ  ΑΙΓΑΙΟ ΚΥΠΡΟ;

 Ένα βήμα πιο κάτω πήγαν οι Τούρκοι μετά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ.Ν.Κοτζιά κατηγορώντας τον ελληνικό στρατό ότι πρόλαβε και αφαίρεσε από το ελικόπτερο Black Hawk που εισήλθε στις 16 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, το σύστημα αναγνώρισης «φίλιου/εχθρού» IFF.  

Κίνηση που προμηνύει άσχημες έως πολύ επικίνδυνες  καταστάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα στο νοητό τόξο Αιγαίο-Κύπρος.

Οι Τούρκοι μας κατηγορούν ότι αφαιρέσαμε από το τουρκικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τους 8 Τούρκους αυτόμολους στρατιωτικούς, το σύστημα αναγνώρισης και κώδικες του ελικοπτέρου .

Επίσης διαπιστώθηκε ότι λείπει το σύστημα  νυχτερινής όρασης αξίας 20.000 δολαρίων από το ελικόπτερο.

Η στιγμή της «αρπαγής» μοίρας ελικοπτέρων που συμμετείχαν στο  πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου αντικατοπτρίστηκε στις κάμερες ασφαλείας που έχουν στην διάθεση τους οι τουρκικές αρχές .

Ο Ταγματάρχης  Şükrü Seymen, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τον υπολοχαγό Davut Uçum μια  ημέρα πριν από το πραξικόπημα και τους είπε ότι θα εξέλθουν στις 15 Ιουλίου σε ειδική αποστολή.

Ο Seymen εισήλθε στο αεροδρόμιο του  4ου  συντάγματος αεροπορίας στρατού  το μεσημέρι στις 15 Ιουλίου και  ζήτησε να ετοιμαστούν για πτήση  4 ελικόπτερα.

Πρόκειται για τα ελικόπτερα με ουραίο αριθμό 14306, 11306, 11308,11309 τύπου Sikorsky .

Από αυτά, το ελικόπτερο με τον αριθμό 14306 ήταν αυτό που θα μετέφερε την ομάδα των κομάντος που θα δολοφονούσε τον πρόεδρο Ερντογάν.

Τα υπόλοιπα ελικόπτερα βρέθηκαν στο υπόστεγο του αεροδρομίου ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης, επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες.

Τα τουρκικά μέσα μετέδιδαν από την αρχή πως πρόκειται για πραξικοπηματίες, οι οποίοι έφυγαν από την Τουρκία, στην προσπάθειά τους να μη συλληφθούν από την τουρκική κυβέρνηση.

«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα», έγραφε τότε σε  μήνυμά  στο «twitter» του ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και χθες ο ίδιος ζήτησε επισταμένα παρουσία του κ.Κοτζιά την άμεση έκδοση των στρατιωτικών ως αποκλειστικά κύριους συμμετέχοντες του πραξικοπήματος  .

Γιατί όμως τώρα μετά από τόσο διάστημα να κάνουν τέτοιες ανακοινώσεις οι Τούρκοι;

Προφανώς διότι πιθανόν να ετοιμάζονται να διενεργήσουν προβοκάτσια/επεισόδιο ή οτιδήποτε άλλο στο Αιγαίο και την Κύπρο,  και αναζητούν νομιμοφανές άλλοθι για να προβούν σε αυτό που έχουν σχεδιάσει να προβούν.

Γνωστή πάγια τακτική των νεo-οθωμανών την οποία έχουμε ζήσει στο πετσί μας εκατοντάδες χρόνια,  και η οποία προμηνύει «καταιγίδες και τρικυμίες», αλλά οι ένοπλες δυνάμεις είναι εκεί και τους αναμένουν όπως πάντα ...πανέτοιμες.

https://youtu.be/oxY-nu_IcZE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ