Διατροφή

Το θαυματουργό αντιβιωτικό της φύσης που συμβάλει στη «θωράκιση» του οργανισμού

Μια “θαυματουργή” ουσία η οποία συμβάλει στη “θωράκιση” του οργανισμού, που είναι  αναγκαία κυρίως τώρα με τα πρώτα κρύα, έρχεται από τη φύση.


Είναι γνωστό πως η Πρόπολη, που παράγουν οι μέλισσες, διαθέτει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιβιοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Το βάμα προπολής, που  καταπολεμά αποτελεσματικά το  κρύωμα και τις φλεγμονές, προέρχεται από την επεξεργασία, της ρητινώδους αυτής ουσίας με την οποία οι μέλισσες στεγανοποιούν, θωρακίζουν και απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης. Πρόκειται για μία ουσία που περιέχει αναρίθμητα συστατικά αλλά κυρίως αποτελείται από ρητίνες, κερί, αιθέρια έλαια, και γύρη.

Πως μπορούμε εμείς να το χρησιμοποιήσουμε:

-Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ή καταπολέμηση του κρυολογήματος βάλε 10-15 σταγόνες βάμμα σε νερό ή χυμό σε καθημερινή βάση για 1-2 εβδομάδες.

-Σαν βακτηριοστατικό για την αντιμετώπιση της ακμής ή αποστήματος τοπικά με εξαιρετικό αποτέλεσμα! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι το βάμμα πρόπολης λεκιάζει όπου πέσει και από την επιδερμίδα βγαίνει μόνο με οινόπνευμα.

-Για στοματικές γαργάρες αραιωμένο (αλλιώς κινδυνεύουμε με εγκαύματα) με 2 μέρη νερό. Απολυμαίνει το στόμα και βοηθά στην επούλωση πληγών (σε ουλίτιδα ή εξαγωγή δοντιού).

Βοηθά στην ευεξία αν πίνουμε για ένα μήνα τον χρόνο 20-30 σταγόνες μέσα σε μισό ποτήρι γάλα κάθε πρωί νηστικοί.

-Γενικά το βάμμα πρόπολης βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, των ελκών του στομάχου, της γρίπης και των κρυολογημάτων, της ωτίτιδας και γενικότερα των μυκητιάσεων και των ιώσεων.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...