Πολιτική

Το δρόμο προς την ολομέλεια της Βουλής πήρε το νομοσχέδιο για την επιλογή φύλου

Το δρόμο προς την ολομέλεια της Βουλής πήρε το νομοσχέδιο για την επιλογή φύλου από την ηλικία των 15 ετών, μετά την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αφού παρουσίασε τη νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία η επιλογή φύλου θα μπορεί να γίνει από τα 15 έτη ανέφερε ότι «ανεβαίνει στο 15ο έτος (σ.σ.: το όριο) της ηλικίας και αποδεχόμαστε τις προτάσεις των κομμάτων και της αντιπολίτευσης, που είχαν πει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε κάποια ιατρική γνωμοδότηση. Αυτή θα υπάρχει. Θα υπάρχει γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου το οποίο θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" με απόφαση του ΔΣ του».

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις θετικές επί της αρχής ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε. Καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Ο εισηγητής της ΝΔ δήλωσε ότι επιφυλάσσεται και ότι θα καταθέσει τις δικές του νομοθετικές βελτιώσεις ενώ ζήτησε να μην αρκεί μια απλή δήλωση για την αλλαγή φύλου.

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία των νομοσχεδίων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές γίνεται από τους εισηγητές και τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων και όχι από κάθε βουλευτή ξεχωριστά γι’ αυτό και δεν εκδηλώθηκαν οι διαφωνίες όσων έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...