Κύπρος

Συναγερμός: Για πρώτη φορά από την εισβολή, οι Τούρκοι επέβαλαν κατάσταση πολιορκίας στους εγκλωβισμένους μη μουσουλμάνους και Έλληνες της κατεχόμενης Κύπρου!

Ξεκίνησαν οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο με τη δημιουργία ιδιότυπης "κατάστασης πολιορκίας". H Τουρκική ωμή και απάνθρωπη πρόκληση μετά από 43 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο περιλαμβάνει την απαγόρευση μεταφοράς της επισιτιστικής βοήθειας από τον ΟΗΕ στους εγκλωβισμένους μη μουσουλμάνους στην κατεχόμενη Κύπρο σε μια πρωτοφανή πράξη απανθρωπιάς από την Άγκυρα.

Για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια, το ψευδοκράτος αρνήθηκε να επιτραπεί στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (UNFICIP) να παρέχει επισιτιστική βοήθεια στους εγκλωβισμένους Έλληνες και στους Μαρωνίτες πρόσφυγες.

Ενδεικτικό της σκληρότητας ήταν ότι δεν επιτράπηκε ούτε καν το γάλα για τα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Επιτρέπουν μόνο την αποστολή φαρμάκων η οποία κρατά τα προσχήματα και σίγουρα θα είναι υπό αίρεση .

Το ψευδοκράτος αποφάσισε να παίξει ένα νέο καταπιεστικό πολιτικό παιχνίδι με πλήρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θύματα τους Ελληνοκύπριους που είναι εγκλωβισμένοι στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι έχουν στρέψει την προσοχή σε όλους τους μη μουσουλμάνους που είναι εγκλωβισμένοι στην  Κύπρο και στο τουρκικό κατεχόμενο τμήμα και συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο με τους ομοϊδεάτες τους στην Τουρκία παραβιάζοντας  τα ανθρώπινα δικαιώματα με σκληρό  και ασυγχώρητο τρόπο.

Το ψευδοκράτος επέλεξε να παραβιάσει όλες τις διεθνείς συνθήκες και ανθρωπιστικούς νόμους που θεσπίστηκαν με το άρθρο 61 της Σύμβασης της Γενεύης  του 1947 και να  αγνοήσει αυτόν τον νόμο χωρίς ίχνος ανθρωπιάς απολύτως.

Γιατί μια τέτοια άναρχη και σκληρή απόφαση;  Είναι απλό, διότι με αυτόν τον  τρόπο η Τουρκία θα μπορεί καλύτερα να εδραιώσει τον απόλυτο έλεγχο της Κύπρου.

Εφαρμόζουν συστηματικά  το Σχέδιο Β και Γ  προσπαθώντας να «σβήσουν» όλα τα υπολείμματα ελληνικής και χριστιανικής παρουσίας με στόχο τον απόλυτο εξισλαμισμό του νησιού!

Οι τελευταίες ρατσιστικές οδηγίες εθνοκάθαρσης της Άγκυρας προς το καθεστώς των Τουρκοκυπρίων  δεν είναι κάτι νέο, αλλά αποτελούν μέρος της ιστορικής πορείας των Τούρκων.

Το έχουν κάνει πολλές φορές πριν. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τη γενοκτονία και τη σφαγή των Αρμενίων και των  Ελλήνων και των Κούρδων, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την  οθωμανική βιαιότητα.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει επίσης τις πρόσφατες συμπεριφορές της Άγκυρας που διαπράχθηκαν κατά χιλιάδων Τούρκων πολιτών,  δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, στρατιωτικών,  και πολλών άλλων  που είναι κλειδωμένοι σε μπουντρούμια και βασανίζονται ακόμη επειδή μίλησαν ενάντια στη δικτατορία του Ερντογάν.

Η εθνοκάθαρση του Ερντογάν και η κατάργηση της εκκοσμίκευσης είναι ένας τρόπος για την Άγκυρα να επιβάλλει δικτατορικά ένα θεοκρατικό σουνιτικό ισλαμικό κράτος στο νησί.

Η Κύπρος έχει πλέον γίνει στόχος και θύμα των παραμορφωμένων απόψεων του Ερντογάν για δημοκρατία και ανθρωπισμό.

Μόνο στυγνά καθεστώτα μπορούν να καταλήξουν σε τέτοιες πολιτικές χρησιμοποιώντας την ιδέα της χρήσης της στέρησης του φαγητού ως όπλο και κατά του ηλικιωμένου πληθυσμού και του εύθραυστου τομέα της ελληνικής  κοινότητας και της κοινότητας των Μαρωνιτών .

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα για την περιοχή είναι η προσπάθεια  διασύνδεσης της  κατεχόμενης Κύπρου  με την Τουρκία,  με  νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.  Η Άγκυρα έχει έτοιμα τα  ηλεκτρικά  καλώδια και τους αγωγούς ύδατος .

Όταν αυτό το σχέδιο υλοποιηθεί, θα ήταν αδύνατο να αποτραπεί και να προστατευθεί η κυπριακή Δημοκρατία από τα σχέδια προσάρτησης της Άγκυρας. Εάν θυμηθούμε την  Κωνσταντινούπολη και τα Σεπτεμβριανά του 1955  θα δούμε πολλές ομοιότητες με την  νέα πολιτική της Άγκυρας .

Αντιπρόεδρος του Ερντογάν: Στο τραπέζι το αίτημα για προσάρτηση κατεχομένων με την Τουρκία

Στο τραπέζι είναι το αίτημα για προσάρτηση των κατεχομένων με την Τουρκία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, υπεύθυνος για το χαρτοφυλάκιο Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ σχολιάζοντας σχετική δήλωση του «ΥΠΕΞ» Ταχσίν Ερτουργρούλογλου την περασμένη βδομάδα στην Μιλλιέτ.

Ωστόσο, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε πως εάν υπάρξει λύση στο Κυπριακό, μπορούν να δώσουν νερό και ρεύμα και στους Ε/Κ.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε «έγινε μια δήλωση ότι ‘κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει’. Δηλώθηκε ώς μια ιδέα. Η Τουρκία και η ‘ΤΔΒΚ’ θα καθίσουν και στο πλαίσιο αυτής της ιδέας και άλλων παρόμοιων ιδεών θα πάρουν επιτέλους μια πολιτική απόφαση».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ρωτήθηκε και για το νερό που μεταφέρεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί ότι αυτό χύνεται άσκοπα στη θάλασσα. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή πηγαίνουν 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και η ανάγκη είναι για 35 εκ. κυβικά μέτρα. «Το νερό πηγαίνει μέχρι τους δήμους.

Όπως συμβαίνει και στην Τουρκία, το διανέμουν στον λαό. Μεγάλο μέρος των υποδομών των δήμων δεν είναι και πολύ καλές και πρέπει να ανακαινιστούν. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω σε προγράμματα ανακαίνισής τους. Υπάρχει συνεργασία για να το πραγματοποιήσουμε. Αλλά πλέον πίνουν το νερό», ανέφερε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ακόμη ότι το υπόλοιπο νερό, 30 εκ. κυβικά μέτρα και κάτι που απομένει, θα χρησιμοποιηθεί στην ύδρευση, στην Μόρφου και τη Μεσαορία.

Ο Ρετζέμπ Ακντάγ είπε ακόμη ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί επ' αόριστον και δεν τίθεται θέμα διακοπής του νερού. «Αυτό το νερό πλέον θα πηγαίνει συνέχεια στην ‘ΤΔΒΚ’. Και μάλιστα, αν γίνει και μια συμφωνία με τον ‘Ε/κ τομέα νοτίου Κύπρου’, μπορούν ακόμη και αυτοί να το χρησιμοποιήσουν. Και το νερό που πίνουν εκείνοι δεν είναι καλό. Αν υπάρξει λύση γιατί όχι;», ανέφερε.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ πως ακόμη και ηλεκτρικό ρεύμα που σκοπεύουν να πάρουν στα κατεχόμενα μπορεί να δοθεί στους Ε/Κ, αν υπάρξει λύση.

Η Κύπρος θα πρέπει να κλείσει όλες τις διαβάσεις σε όλη τη Νεκρά Ζώνη, να ανακαλέσει όλα τα διαβατήρια της ΕΕ στους Τουρκοκύπριους που ζουν στην περιοχή,  και να λάβει  ριζικά βήματα  να σταματήσει η ΕΕ να δίνει χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία εφαρμόζονται αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας,  και του τουρκοκυπριακού καθεστώτος,  ενώ να δηλωθεί επίσημα ότι η Κύπρος θα βάλει βέτο στην όποια προσπάθεια της Τουρκίας να εισέλθει στην ΕΕ.

Μόλις δουν οι Τουρκοκύπριοι ότι δεν μπορούν πλέον να έχουν ελεύθερη κυκλοφορία για να απολαύσουν αυτό που η κυπριακή Δημοκρατία και η ΕΕ  προσφέρουν, θα μεταβληθούν τα  συναισθήματά τους και θα επανεξετάσουν σοβαρά τις επιλογές τους: ή θα επιλέξουν να αποτελέσουν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΕ-Κύπρου, ή θα αποτελέσουν μια οθωμανική επαρχία.

Τα σκοτεινά σύννεφα όπως και να έχει συγκεντρώνονται και απειλούν την Κύπρο , ενώ ο ελληνοκυπριακός και ελληνικός  στρατός πρόσφατα έκαναν παρέλαση  δείχνοντας ότι είναι σε μεγάλη ετοιμότητα έναντι των Τούρκων, ότι και να γίνει από εδώ και στο εξής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...