Κόσμος

Παραιτείται ο... συνωμοσιολάγνος δήμαρχος της Άγκυρας!

Και πέμπτη «παραίτηση» δημάρχου στην Τουρκία! Ο δήμαρχος της Άγκυρας θα αποτελέσει παρελθόν και αυτό γίνεται κατόπιν προτροπής (αν όχι απαίτησης) του ίδιου του Ερντογάν!

Ο δήμαρχος της Άγκυρας, Ibrahim Melih Gökçek, αποκάλυψε στο Twitter πως το Σάββατο, 28.10.2017, πρόκειται να παραιτηθεί. Και δεν είναι ο πρώτος. Ήδη, οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης, της Νίγδης, της Ντούτζε και της Προύσας έχουν παραιτηθεί. Κι αυτό έχει… αιτία: Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν! Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως λείπει το… μέταλλο μέσα στο κόμμα του (σ.σ. Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) και θέλει να το… αναζωογονήσει.

Ο Ibrahim Melih Gökçek θα είναι, λοιπόν, ο πέμπτος δήμαρχος του AKP που θα… αποχαιρετήσει.Ο Ερντογάν είχε πει ξεκάθαρα σε μια πρόσφατη συνέντευξή του πως περιμένει τρεις παραιτήσεις δημάρχων. Ο Recep Altepe, δήμαρχος της Προύσας παραιτήθηκε χθες. Ο δήμαρχος της Άγκυρας ανακοίνωσε την παραίτησή του λίγο αργότερα. Ο Ahmet Edip Uğur, δήμαρχος του Μπαλικεσίρ (σ.σ. μια πόλη κοντά στην Προύσα) αναμένεται επίσης να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο Gökçek συναντήθηκε με τον Ερντογάν την ίδια μέρα, κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως…

Ο… οσονούπω πρώην δήμαρχος της Άγκυρας και τα… ιδιαίτερα πεπραγμένα του

Ο Gökçek ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 27 Μαρτίου του 1994. Από τότε υπηρετεί ως… αφεντικό της πόλης. Στις τοπικές εκλογές του 1994, εκλέχτηκε στο αξίωμα αυτό στην Άγκυρα, μαζί με τον Ερντογάν, ο οποίος τότε είχε κερδίσει την θέση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Στα… highlight της καριέρας του, πάντως, είναι οι δηλώσεις του για τους σειμούς. Ο (κολλητός του Ερντογάν) έχει υποστηρίξει στο παρελθόν (σ.σ. και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές) πως πίσω από σεισμούς υπήρχε… ξένος δάκτυλος!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ