ΗΠΑ

Παγκόσμιο ΣΟΚ: Πάνε για αιφνιδιαστικό πρώτο πλήγμα οι ΗΠΑ - Εκατοντάδες αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 με δυνατότητα ρίψης πυρηνικών βομβών τέθηκαν σε 24ωρη ετοιμότητα για πρώτη φορά από τον Ψυχρό Πόλεμο!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Μια άκρως ανησυχητική είδηση  για την παγκόσμια κατάσταση ασφαλείας έρχεται από τις ΗΠΑ και στην ουσία επιβεβαιώνει το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την στάση των ΗΠΑ για Ιράν και Β.Κορέα.

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία επαναφέρει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εκατοντάδες βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52 stratofortress θέτοντας τα  σε 24ωρη ετοιμότητα , κατάσταση η οποία  παρατηρήθηκε και  το 1991 πριν το πρώτο πόλεμο του Κόλπου.

https://youtu.be/hkJA2NUNIfs?t=9

Αυτό σημαίνει ότι τα ιστορικά αεροσκάφη B-52, με  πολλά «παράσημα» από την εποχή του Βιετνάμ που τώρα ευρίσκονται σε κατάσταση «μακράς αποθήκευσης» θα ενεργοποιηθούν ξανά , και θα   φορτωθούν με πυρηνικά όπλα τα οποία θα ρίξουν σε επικείμενη πολεμική σύγκρουση ανά τον πλανήτη!

«Αυτό είναι ακόμα ένα ακόμη βήμα για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Αμερικανός Α/ΓΕΑ Γκεν Ντεντ Γκολντφέιν , επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνέντευξη που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια περιοδείας σε αεροπορικές βάσεις .

«Βλέπουμε και δεν σχεδιάζουμε προς το παρόν κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, ζυγίζοντας την πραγματικότητα της παγκόσμιας κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε,  και κοιτάμε το πώς θα εξασφαλίσουμε να  είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλες …τις απαιτήσεις », κατέληξε ο ίδιος.

"Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται για πρώτη φορά από τον Ψυχρό Πόλεμο να θέσει σε 24ωρη επιφυλακή τα πυρηνικά βομβαρδιστικά.Τα πληρώματα των εξοπλισμένων με πυρηνικά όπλα αεροσκαφών B-52 θα είναι έτοιμα για απογείωση ανά πάσα στιγμή στην αεροπορική βάση Μπάρκσντεϊλ στη Λουιζιάνα" επιβεβαίωσε αμερικανική πηγή.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 μπορούν να μεταφέρουν περίπου 32 τόνους πυρηνικά και συμβατικά όπλα. Διαθέτουν οκτώ κινητήρες και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα χιλίων χιλιομέτρων την ώρα.

"Είναι άλλο ένα βήμα για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι",δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας και μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, πτέραρχος Ντέιβιντ Γκόλντφαιν.

Ο Goldfein και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί τόνισαν ότι δεν έχει  δοθεί η εντολή άμεσης δράσης των βομβαρδιστικών αεροσκαφών, αλλά ότι προ το παρόν γίνονται  προετοιμασίες  αναμένοντας όμως πιθανές «σοβαρές εξελίξεις».

Την ίδια στιγμή,  η αμερικανική πολεμική αεροπορία  ανακαλεί στην ενεργό υπηρεσία έως 1.000 χειριστές μαχητικών αεροσκαφών, λόγω έλλειψης πιλότων, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το διάταγμα, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας μπορεί να επιτρέψει την “ανάκληση έως 1.000 απόστρατων πιλότων για μια τριετία”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Γκάρι Ρος.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η STRATCOM είναι υπεύθυνη για τις πυρηνικές δυνάμεις των ΗΠΑ και η NORTHCOM είναι υπεύθυνη για την υπεράσπιση της Βόρειας Αμερικής.

Η επανεμφάνιση του αεροσκάφους B-52 στο προσκήνιο είναι μόνο μία από τις πολλές αποφάσεις που έλαβε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, καθώς υπάρχει πλέον ένα διαρκές  μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον που περιλαμβάνει,  το ραγδαία εξελισσόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, του Ιράν,  και φυσικά ο  μεγάλος αντίπαλος που είναι  η  Ρωσία .

https://youtu.be/UxgiBJATe9M?t=1

«Ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος και έχουμε αξιωματούχους που μιλούν ανοιχτά για τη χρήση πυρηνικών όπλων», είπε ο Αμερικανός Α/ΓΕΑ.

«Δεν υπάρχει πλέον ένας  διπολικός κόσμος όπου είναι μόνο εμείς και η Ρωσία, οι οποίοι  κατέχουμε τέτοιες δυνατότητες. Έχουμε άλλους «παίκτες εκεί έξω» που έχουν πυρηνική ικανότητα. Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να σιγουρευτούμε ότι διεξάγουμε την σωστή αποστολή», δήλωσε ο Πτέραρχος G.Goldfein .

Η κίνηση από μόνη της αποτελεί σαφές προοίμιο εξελίξεων σε σχέση με την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από Ιράν και Β.Κορέα , τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν θέσει στο «στόχαστρο» των ισχυρών οπλικών εναέριων συστημάτων τους.

Το επόμενο διάστημα και ειδικά η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και η ισχύ της μετά τις αποκαλύψεις ύπαρξης ιρανικών πυρηνικών κεφαλών θα κρίνουν τα πάντα.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ