Κύπρος

Ο γηραιότερος ένοπλος υπερασπιστής της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο γηραιότερος ένοπλος υπερασπιστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρέλασε χθες 1η Οκτ. 2017 για την ημέρα της κυπριακής ανεξαρτησίας. Ο 74χρονος Εθνοφύλακας, οπλοπολυβολητής του 42 Τάγματος Εθνοφυλακής ο κ. Γιάννης Μάτσης γεννήθηκε στο Παλαιχώρι στις 7.1.1943.

Είχε καταταγεί νεοσύλλεκτος στην Εθνική Φρουρά όταν πρωτοδημιουργήθηκε το 1964.

Παραμένει, όπως πλήθος άλλων συνειδητών μαχητών, εθελοντικά στην Εθνοφυλακή, παρ’ ότι ξεπέρασε από πολλά χρόνια το υπό του νόμου προβλεπόμενο όριο ηλικίας. Και, βεβαίως, δεν είναι μόνο για τις… παρελάσεις η συμμετοχή του στην Ένοπλη Άμυνα της πατρίδας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετέχει ανελλιπώς σε όλες τις ασκήσεις και τις βολές, ως ικανός πολυβολητής, χρεωμένος επάξια το οπλοπολυβόλο ΗΚ-11.

Όπως διαβάζουμε στο sigmalive ακόμα και τώρα στα 74 του χρόνια συμμετέχει - πάντα εθελοντικά - στην ΤΑΜΣ «Κεραυνός».

-Στην φωτογραφία της 6.4.2017 ο 74χρονος οπλοπολυβολητής κ. Γιάννης Μάτσης, κατερχόμενος από τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού ΤΟΜΠ-Βαπ, με το ΗΚ-11 του.

Πηγή: sigmalive

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...