Κοινωνία

Οι 13 καλύτερες καραμπίνες για αυτοπροστασία στους δύσκολους καιρούς που έρχονται

Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Είναι αποδεδειγμένη …. σε παγκόσμιο επίπεδο η χρησιμότητα ενός λειόκαννου όπλου για αυτοπροστασία στο σπίτι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Λίγα πράγματα προσφέρουν την ίδια απίστευτη ικανότητα να σταματήσουν μια επίθεση όπως ένα λειόκαννο όπλο.

Η επιλογή των 13 λειόκαννων έγινε από ειδικούς στα όπλα και στην αυτοπροστασία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι λοιπόν, κάποια όπλα υπάρχουν και πωλούνται και στη χώρα μας και κάποια όχι ….

Τα 13 λειόκαννα όπλα είναι τα εξής: Benelli M4, Beretta 1301 Tactical, Mossberg590A1,
Remington 870 Express Synthetic Tactical, Winchester SXP Defender (αυτά που πωλούνται εδώ) και Chiappa C6-12, FN P-12, Kel-Tec KSG, Nighthawk Custom Overseer Model 1, Rock Island Armory S605 TAC SA, Stoeger P-350 Defense, UTAS UTS-15, Wilson Combat Standard

(αυτά που δεν εισάγονται).

Benelli M4

Λίγα λειόκαννα πυροβόλα όπλα είναι αποδεδειγμένα στη μάχη όσο το Benelli M4. Αυτό το ημιαυτόματο όπλο έχει χρησιμοποιηθεί στη μάχη από τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο. Λειτουργεί με αέρια, χρησιμοποιεί σταθερό τσοκ και διαθέτει μια ράγα Picatinny για την τοποθέτηση  red-dot οπτικών. Η Benelli προσφέρει αρκετές παραλλαγές αυτού του όπλου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με πιστολοειδή λαβή και σκοπευτικά ghost-ring με ένθετα τριτίου. Όλες οι εξωτερικές επιφάνειες προστατεύονται απο την φθορά με το ειδικό φινίρισμα MILSPEC κατά της αντανακλάσεως.

Ο μηχανισμός αερίων The A.R.G.O. Piston-Driven System βασίζεται σε ένα διπλό αυτορυθμιζόμενο και αυτό-καθαριζόμενο πιστόνι ειδική παντέντα της BENELLI. Με την πυροδότηση του όπλου το σύστημα A.R.G.O. εκμεταλλεύεται τα αέρια που παράγονται τη στιγμή που είναι πιο ζεστά και καθαρά. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερα κατάλοιπα στο πιστόνι και πιο αξιόπιστη επανένταξη του κλείστρου. Επίσης η διαδρομή της μισής ίντσας που χρειάζεται να διανύσει το πιστόνι για τη λειτουργία του εξασφαλίζει maximum ταχύτητα και ελάχιστη ανάκρουση.


BERETTA 1301 TACTICAL

Αυτή είναι μια έκδοση για ανθρώπους της επιβολής του νόμου, για πολίτες με σκοπό την αυτοπροστασία στο σπίτι αλλά και αγώνες σκοποβολής. Το μήκος της κάννης είναι 47 εκατοστά και έχει χωρητικότητα 5+1 ή 7+1 φυσίγγια. Με το 1301 Tactical η Beretta έχει μπει πλήρως στον κόσμο της επιβολής του νόμου, προσφέροντας στους ένστολους σε όλο τον κόσμο, ένα στολίδι εξαιρετικής ταχύτητας, ακρίβειας και ευρωστίας, και μια ιδανική καραμπίνα για να εκφράσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Το διαμέτρημα της νέας καραμπίνας Beretta 1301 Tactical είναι 12 Gauge και η θαλάμη 3 ίντσες. Διαθέτει υπερμεγέθη μοχλό οπλίσεως, ασφάλεια και μοχλό απελευθέρωσης κλείστρου, χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για γρήγορη χρήση στην υπηρεσία.

Chiappa C6-12

Η επαναληπτική καραμπίνα C6-12 από την Chiappa χρησιμοποιεί ένα κλασικού σχήματος συνθετικό κοντάκι και πάπια. Έχει θαλάμη για φυσίγγια 12-gauge και χωρητικότητα πέντε φυσίγγια σε σωληνοειδή αποθήκη. Η μήκους 18,5-ιντσών κάννη είναι χρωμιωμένη και έχει συσταθεί για να χρησιμοποιεί πρότυπα Remington τσοκ. Ένα τσοκ κύλινδρος συμπεριλαμβάνεται. Τόσο το κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου και η ασφάλεια βρίσκονται σε θέσεις παρόμοιες με αυτές της Remington 870, καθιστώντας αυτό το όπλο αμέσως οικείο σε πολλούς χρήστες.


FN P-12

Η καραμπίνα FN P-12 είναι ένα εξαιρετικό επαναληπτικό λειόκανο όπλο διαμετρήματος 12 gauge. Το FN P-12 έχει μερικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να διαφέρει από τα άλλα λειόκανα όπλα με το ίδιο σύστημα λειτουργίας. Τέλειο για την άμυνα στο σπίτι, για χρήση γενικού σκοπού και τη σκοποβολή αναψυχής, το FN P-12 είναι η «do-it-all» τακτική καραμπίνα. Σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα, αυτό το όπλο θα δώσει σίγουρα στους χρήστες ένα ευδιάκριτο πλεονέκτημα. Το FN Ρ-12,  συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις της FN στην Viana  της Πορτογαλίας, όπως το SLP, διαθέτει χωρητικότητα 5 +1 φυσίγγια και έχει μαύρο ματ φινίρισμα από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Με 18 ίντσες σε μήκος, η Βελγικής κατασκευής κάννη, είναι πλήρως χρωμιωμένη  για μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή στη διάβρωση. Η κάννη έχει από το εργοστάσιο ένα τσοκ βελτιωμένο κύλινδρο από  ανοξείδωτο χάλυβα. Τα εναλλασσόμενα πρότυπα Invector  τσοκ προσφέρονται ως αξεσουάρ.

Επίσης, η νέα FN P-12 καραμπίνα διαθέτει ένα οπτικών ινών στόχαστρο και αναδιπλούμενα μεταλλικά σκοπευτικά για την ταχεία απόκτηση του στόχου  και την ακριβή στόχευση, καθώς και μια ράγα Weaver για την τοποθέτηση επιπλέον οπτικών εξαρτημάτων.

Kel-Tec KSG

Όταν η  χωρητικότητα είναι το ζητούμενο, το Kel-Tec KSG αξίζει την προσοχή. Αυτό το πολύ συνεπτυγμένο 12-gauge λειόκαννο χρησιμοποιεί ένα ζεύγος παράλληλων σωλήνων τροφοδοσίας που χωρούν η καθεμία 6 φυσίγγια 3-ιντσών. Όπως έχει σχεδιαστεί, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποια αποθήκη του όπλου θα χρησιμοποιήσει. Παρά το γεγονός ότι το όπλο δεν πωλείται με σκοπευτικά, μια μακριά ράγα Picatinny επιτρέπει την προσθήκη αναδιπλούμενων σκοπευτικών ή οπτικών. Στους αριστερόχειρες  αρέσει αυτό το όπλο, επειδή τα άδεια φυσίγγια εκτινάσσονται προς τα κάτω και όχι προς το πλάι.

Mossberg 590A1
Με ακλόνητη τη φήμη του στο πεδίο της μάχης, το Mossberg  590A1 έχει γίνει η επιλογή για το σύγχρονο όπλο για την υτπηρεσία. Άνδρες και γυναίκες με στολή χρειάζονται ένα στιβαρό, αξιόπιστο όπλο που να μπορεί να λειτουργήσει σωστά και με ακρίβεια, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Οι καραμπίνες  Mossberg 590A1 έχουν δείξει τα διαπιστευτήρια και τις επιδόσεις τους πάνω από αρκετές δεκαετίες για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη.

Προηγουμένως προσφέρονταν σχεδόν αποκλειστικά σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στρατιωτικές οργανώσεις, η Mossberg προσφέρει τώρα και στους πολίτες τα 590A1 Ειδικού Σκοπού (Special Purpose) μοντέλα που κατασκευάζονται με τις  ίδιες  αυστηρές δοκιμασμένες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους ένστολους. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ενισχυμένη κάννη, μεταλλικό σύστημα  σκανδάλης, μεταλλικό κουμπί ασφαλείας, και ένα αναβαθμισμένο σωλήνα αποθήκης που μπορεί εύκολα να ανοίξει για τον καθαρισμό και είναι εύκολα προσαρμόσιμος για την επέκταση της χωρητικότητας. Η  ασφάλεια είναι τοποθετημένη πάνω στο κορμό και είναι βολική  για δεξιόχειρες  ή αριστερόχειρες.

Nighthawk Custom Overseer Model 1

Remington 870 Express Synthetic Tactical

Έχει τις προδιαγραφές της παραδοσιακής 870 Express 12 Ga, αλλά με κοντάκι και πάπια συνθετικά που είναι ουσιαστικά άφθαρτα. Βροχή. Χιονόνερο, χιόνι οτιδήποτε ρίξει μ μητέρα φύση πάνω τους δεν πειράζει. Το κοντάκι και η πάπια μένουν αναλλοίωτα στις διαστάσεις τους και δεν θα διογκωθούν ή θα ραγίσουν λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Το κοντάκι η πάπια και όλα τα μεταλλικά μέρη έχουν μαύρο matte φινίρισμα για αποφυγή της αντανάκλασης.

Rock Island Armory S605 TAC SA

Stoeger P-350 Defense

Η καραμπίνα BERETTA STOEGER αποτελεί την οικονομικότερη πρόταση του Ομίλου BERETTA με κάννη super magnum. Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι διπλή: κυνήγι και προστασία/φύλαξη. Απευθύνεται σε Κυνηγούς, οι οποίοι ζητούν ένα πολυτελές, αξιόπιστο και φτηνό επώνυμο όπλο (μάρκας), αλλά και σε ανθρώπους, οι οποίοι, παρόλο που δεν είναι ειδικοί, ζητούν ένα όπλο για λόγους προστασίας/φύλαξης. Με εξαιρετικά αξιόπιστο μηχανισμό αδρανείας, σύστημα εναλλαγής 3 τσοκς MOBILCHOKE και περιστροφικό κλείστρο που εξασφαλίζει αξιόπιστη επανόπλιση. Με θαλάμη 3 1/2” (89 mm) super magnum και κάννη εξαιρετικά φινιρισμένη με βαφή υψηλής αντοχής, εσωτερικά χρωμιωμένη, με ευκρινή κόκκινη σκοπευτική ακίδα και εξαεριζόμενη ρίγα για γρήγορη και ενστικτώδη επώμιση.

Με βάση από κράμα αλουμινίου Ergal και σχεδιασμό που εξασφαλίζει ακριβή σκόπευση, σκανδαλοθήκη από μεταλλικά μέρη υψηλής αντοχής, κουμπί απομόνωσης αποθήκης φυσιγγίων, ασφάλεια όπλου πίσω από τη σκανδάλη και εύκολη αποσυναρμολόγηση για σωστό καθαρισμό. Κοντάκι, πάπια συνθετικά, διεθνώς αναγνωρισμένης αντοχής και ποιότητας, ψάθα εξαιρετικά δουλεμένη με εργονομικό σχεδιασμό που εξασφαλίζουν εύκολη και γρήγορη επώμιση, πάπια αυξημένης αντοχής με μεταλλικά μέρη στην αρχή και στο τελείωμα της και πέλμα κοντακίου προηγμένης τεχνολογίας με κοκκάλινη ενίσχυση στα άκρα για καλύτερη επώμιση και καουτσούκ στο υπόλοιπο μέρος, που περιορίζει στο ελάχιστο την ανάκρουση από την τουφεκιά.

UTAS UTS-15

Το UTAS UTS-15 είναι ένα επαναληπτικής λειτουργίας (χράπα-χράπα) όπλο σε διαμέτρημα 12 gauge, με σχεδιασμό bullpup και χωρητικότητα 14 +1 φυσίγγια, (7 φυσίγγια σε κάθε μία από τις δύο αποθήκες συν ένα στη θαλάμη). Η εταιρεία UTAS άρχισε να σχεδιάζει αυτό το όπλο το 2006 για την Smith & Wesson η οποία συμφώνησε με τη UTAS να σχεδιάσει γι’ αυτούς το «απόλυτο όπλο της αστυνομίας». Μερικές από τις απαιτούμενες προδιαγραφές από τη Smith & Wesson ήταν ότι ήθελαν να είναι χειροκίνητης λειτουργίας τακτική καραμπίνα, διαμετρήματος 12 Gauge με συνολικό μήκος μικρότερο από 30 ίντσες και ελάχιστη χωρητικότητα 13 φυσιγγίων.

Αν και ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 2006, αυτό το αμφιλεγόμενο λειόκαννο όπλο δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι το 2012, και ανταγωνίζεται σήμερα το διάσημο Kel-Tec KSG. Το UTAS UTS 15 σχεδιάστηκε σαφώς με την Αστυνομία και το Στρατό στο μυαλό.

Wilson Combat Standard


Winchester SXP Defender
Με κάννη σκληρής χρωμίωσης και αποθήκη μαζί με συνθετικό κοντάκι και πάπια, το Super X Pump Marine Defender είναι το τέλειο σύστημα αυτοάμυνας για το σπίτι, το σκάφος ή οπουδήποτε όπου τα στοιχεία του καιρού μπορεί να είναι ένας παράγοντας. Αυτή η μοναδική καραμπίνα είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας σε μια εκπληκτική τιμή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...