Κοινωνία

Οι Κρητικοί αποδοκίμασαν τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη - «Ντροπή σας αλήτες» (εικόνες,βίντεο)

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι φερόμενοι ως απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους Κρητικούς την ώρα που περνούσαν την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου.

«Ντροπή σας», «ντροπή σας αλήτες» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες, που περίμεναν την κλούβα με τους συλληφθέντες δεξιά και αριστερά του δρόμου.

«Μας ντροπιάσατε» έλεγαν κάποιοι άλλοι, αρκετοί εκ των οποίων, όπως αναφέρουν καταστηματάρχες της περιοχής, είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο από το μεσημέρι αναμένοντας τους φερόμενους ως απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και οι συλληφθέντες συνοδεύονταν από δεκάδες αστυνομικούς. Μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν πρώτοι στο δικαστικό μέγαρο ενώ στη συνέχεια ακολουθούσαν περιπολικά της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και στη συνέχεια η κλούβα.

Η 16χρονη κοπέλα, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, μπήκε στο δικαστικό μέγαρο από την πίσω πόρτα -σε μια προσπάθεια να προστατευτεί.

Η 16χρονη κοπέλα φαίνεται ότι είχε ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία. Μάλιστα, μία από τις τελευταίες «δουλειές» που είχε αναλάβει ήταν η αποστολή ενός βίντεο μέσω USB, με το οποίο αποδεικνυόταν πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή.

Ωστόσο, ένα από τα κρίσιμα λάθη ήταν πως η κοπέλα -ως το άτομο που προμήθευε με καρτοκινητά τους απαγωγείς- πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, που είχαν ήδη ειδοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίες και ξεκίνησαν να παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Λίγο καιρό αργότερα, η 16χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς και στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας των απαγωγέων και τελικά στον εντοπισμό και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία.

https://youtu.be/uO67dFlSjgM

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...