Ένοπλες Συρράξεις

Οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη κατέρριψαν και άλλο Eurofighter Typhoon της Σαουδικής Αραβίας

Οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη κατέρριψαν σαουδαραβικό μαχητικό Eurofighter Typhoon. Σύμφωνα με πληροφορίες, που πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η τύχη του χειριστή του αεροσκάφους δεν έχει εξακριβωθεί.

Το αεροσκάφος κατερρίφθη με πύραυλο εδάφους-αέρος στο Νιμ, ανατολικά της πρωτεύουσας Σάνα, ανέφερε πηγή. Για την ώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση από την σαουδαραβική πλευρά. Την 1η Οκτωβρίου ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper κατερρίφθη στην Υεμένη.

Αν η κατάρριψη του Typhoon επιβεβαιωθεί θα είναι η δεύτερη συντριβή αεροσκάφους του τύπου στην Υεμένη. Σαουδαραβικό Eurofighter κατέπεσε στις 13 Σεπτεμβρίου από τεχνικό πρόβλημα και ο πιλότος του σκοτώθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, αν η αναφορά για την πτώση του αεροσκάφους είναι ακριβής, θα είναι η τέταρτη απώλεια αεροσκάφους Eurofighter σε διάστημα 45 ημερών. Πέραν του σαουδαραβικού που κατέπεσε στις 13 Σεπτεμβρίου, στις 24 του ίδιου μήνα κατέπεσε ιταλικό κατά και στις 12 Οκτωβρίου συνετρίβη ένα ισπανικό κατά την προσγείωσή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...