Κοινωνία

Ξεφεύγει η κατάσταση στα πανεπιστήμια - Προπηλακισμοί και απειλές κατά καθηγητών στην Πάτρα

Η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, καθώς η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, κατήγγειλε ότι τριάντα άτομα δεν περιορίστηκαν μόνο σε προπηλακισμούς αλλά έφτασαν ακόμη και στο σημείο να απειλήσουν τις ζωές της ίδιας και άλλων καθηγητών. Είναι το δεύτερο κρούσμα μετά τη νέα στοχοποίηση κατά του καθηγητή Άγγελου Συρίγου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, «σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων όλων των τμημάτων, πριν την καθιερωμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, προσήλθαν φοιτητές, περίπου 150 άτομα, τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την πρύτανη και τους προέδρους των τμημάτων».

«Μετά από την αναχώρηση των φοιτητών», σύμφωνα με την ανακοίνωση, «παρέμειναν περίπου 30 άτομα, τα οποία με προπηλακισμούς εναντίον της πρυτάνεως και των προέδρων, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και την Σύγκλητο, που ήταν ορισμένη για σήμερα, εμποδίζοντας βίαια την αποχώρησή τους από την αίθουσα».

Η Πρυτανεία, «εκφράζει τη βαθιά της λύπη για παρόμοια γεγονότα, που δε συνεισφέρουν σε εποικοδομητικό διάλογο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τελικά δεν οδηγούν σε επίλυση των προβλημάτων ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας, εξαιτίας των συμπεριφορών ορισμένων ατόμων που δεν αρμόζουν στο ακαδημαϊκό περιβάλλον».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κατήγγειλε ότι «η μικρή αυτή ομάδα φοιτητών μας εμπόδιζε να βγούμε από το χώρο, απείλησαν ακόμη και την ζωή μας μιλώντας χυδαία και με θράσος» δήλωσε η κ. Κυριαζοπούλου.

Όπως είπε δεν πρόκειται να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για το συμβάν, χαρακτηρίζοντας τους δράστες ως θλιβερή μειονότητα στους φοιτητικούς κόλπους.

Το νέο περιστατικό στην Πάτρα σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τη νέα στοχοποίηση κατά του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, με αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έγραφαν: «Αυτός είναι ο φασίστας».

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα εισβολή σε εκδήλωση στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Ά. Συρίγο.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Παντείου, σε ανάρτησή του στο facebook κάνει λόγο για περιθωριακές ομάδες άσχετες με την φοιτητική κοινότητα που γράφουν συνθήματα, απειλούν και προπηλακίζουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...