Κοινωνία

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Το πρώτο 24ωρο της ελευθερίας του - Οι πρώτες δηλώσεις (βίντεο)

Μετά από 186 ομηρείας και αγωνίας, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, έζησε το πρώτο 24ωρο ελευθερίας. Το πρώτο ελεύθερο πρωινό του, το πρωινό της Τρίτης, επέλεξε να το περάσει με τους συνεργάτες του, στο εργοστάσιό του.

Εμφανώς συγκινημένος ο Κρητικός επιχειρηματίας συναντήθηκε με τους εργαζομένους αγκαλιάζοντας τους έναν έναν στην είσοδο, με τους ίδιους να τον υποδέχονται ζεστά.

Φανερά αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος από την περιπέτεια που έζησε στάθηκε στην είσοδο του εργοστασίου και πόζαρε μαζί τους. Η ψυχολογική του κατάσταση βελτιώνεται αλλά ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι να επανέλθει πλήρως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Για την ώρα παραμένει σκιά του εαυτού του.

https://youtu.be/m2XBkva86f8

Ο ίδιος πάντως τονίζει πως ώρα με την ώρα αισθάνεται καλύτερα. Η υποδοχή των εργαζομένων του έφτιαξε ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Κάτι που φάνηκε και είπε και ο ίδιος. Άνθρωποι που τον έβλεπαν και τον ζούσαν καθημερινά, πλησίασαν για να του σφίξουν το χέρι και να μάθουν περισσότερα για την απαγωγή που έγινε πρώτο θέμα.

Με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του βγήκε το πρωί από το σπίτι του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ο Κρητικός επιχειρηματίας που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, άνοιξε το παράθυρο και χαιρέτησε του δημισιογράφους. «Γειά σας παιδιά», είπε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και το αυτοκίνητο ξεκίνησε και πάλι, όμως αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να καταλάβουν όλοι πως ο επιχειρηματίας αισθάνεται και πάλι ασφαλής και ευτυχισμένος κοντά στην οικογένειά του.

Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Λεμπιδάκης βρισκόταν στο εργοστάσιό του στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου, πνιγμένος στις αγκαλιές των εργαζομένων. Μάλιστα ο ίδιος μίλησε και πάλι στους δημοσιογράφους και ευχαρίστησε δημόσια πλέον την ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωσή του. «Ευχαριστώ τους αστυνομικούς, ευχαριστώ τους εργαζόμενους, τους φίλους, τους συγγενείς, όλους όσοι ανησύχησαν για μένα και στάθηκαν στην οικογένειά μου» είπε συγκινημένος.

https://youtu.be/r29pxBFeYGM

Όταν τον ρώτησαν τι τον κούρασε περισσότερο, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε: «Κουράστηκα περισσότερο στο μυαλό». «Νοιώθω περισσότερη δύναμη τώρα που είμαι εδώ» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στους συνεργάτες του. Μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αστυνομία που τον ελευθέρωσε από την ομηρεία στην οποία βρισκόταν 187 ημέρες. Όπως έγινε γνωστό το πρωί ξεκίνησε ξανά η διαπραγμάτευση των πλαστικών Κρήτης στο χρηματιστήριο.

Όπλα του, η υπομονή, η σύνεση και η ψυχραιμία. Και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τα κατάφερε.

Όπως έχει πει, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην εξάμηνη ομηρία του μεταφέρθηκε σε 5 διαφορετικά κρησφύγετα των απαγωγέων στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων και ένα μιτάτο, όπου υπήρχαν πολλοί ψύλλοι, που τον ταλαιπώρησαν αφάνταστα.

Στο μέρος όπου ξεκίνησε πριν από περίπου 6 μήνες το θρίλερ της απαγωγής, σε εκείνο το μέρος επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δίπλα στους αγαπημένους του ανθρώπους. Χαλαρός και χαμογελαστός έπειτα από την πολύμηνη περιπέτεια που έζησε, απόλαυσε τις πρώτες ξέγνοιαστες στιγμές δίπλα στους αγαπημένους του ανθρώπους. Αυτό μαρτυρούν οι φωτογραφίες από το σπίτι του επιχειρηματία, όπου στήθηκε το πρώτο γλέντι για την απελευθέρωση του Λεμπιδάκη.

neakriti.gr, cretalive.gr, flashnews.gr, cretapost.gr, e-kriti.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...