Κύπρος

Λεμεσός: Ασθενοφόρο έκανε βόλτες στην πόλη ενώ μετέφερε 75χρονο καρδιοπαθή! (βίντεο)


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» ασθενοφόρο, έκοβε βόλτες ενώ μετέφερε 75χρονο ασθενή προς το νοσοκομείο Λεμεσού, κάνοντας εκτροπή στην απαιτούμενη άμεση διακομιδή του ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η σύζυγος του 75χρονου είχε καλέσει το ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει τον σύζυγό της κατόπιν λιποθυμικού επεισοδίου το οποίο αυτός είχε νωρίτερα υποστεί, ενώ αξίζει να τονιστεί πως ο 75χρονος έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό με σοβαρά καρδιακά προβλήματα, ενώ προσφάτως είχε προβεί σε καθετηριασμό.

Το ασθενοφόρο μετέβη στην οικία παραλαμβάνοντας τον ασθενή, ωστόσο, προτού τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, έγινε εκτροπή στην πορεία του προς το Γενικό Νοσοκομείο προκειμένου να πραγματοποιήσει στάση στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, ώστε να αποβιβάσει έναν νοσηλευτή του οποίου μόλις είχε τελειώσει η βάρδια του.

Εν συνεχεία, στο Γενικό Νοσοκομείο έσπευσαν η σύζυγος και η κόρη του ασθενούς με τον 75χρονο ασθενή όμως να μην έχει ακόμα διακομισθεί εκεί, καθώς το ασθενοφόρο έκοβε «συντεχνιακού» τύπου βόλτες. Σημειώνεται πως αυτό έφτασε τελικά στο Νοσοκομείο τουλάχιστον  20 λεπτά μετά την άφιξη της συζύγου και της κόρης του 75χρονου.

Οι άνθρωποί του τον έψαχναν επί ματαίω, καθώς ούτε στις Πρώτες Βοήθειες τον εντόπισαν, αλλά ούτε και στον χώρο των ασθενοφόρων. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως μέχρι το ασθενοφόρο να αφιχθεί στο Νοσοκομείο Λεμεσού ο 75χρονος είχε συνέλθει, ωστόσο αυτό δεν λέει και πολλά, όπως θα επιβεβαιώσουν και αρμόδιοι ιατροί…

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό επιβεβαίωσε και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας κατόπιν σχετικής έρευνα, χαρακτηρίζοντας όμως το περιστατικό ως μεμονωμένο και διαβεβαιώνοντας εκ παραλλήλου πως θα υπάρξουν ποινές και κυρώσεις.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του νοσηλευτή που εμπλέκεται στην υπόθεση, ο ίδιος έκρινε ότι ήταν σταθερή η κατάσταση της υγείας του 75χρονου και ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο η ζωή του, και απολογήθηκε.

Το Υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει ότι δεν επιτρέπεται μια τέτοια πρακτική και δεν έχουν κανένα δικαίωμα ούτε ο οδηγός του ασθενοφόρου ούτε και ο νοσηλευτής να κρίνουν για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, έστω και αν οι συγκεκριμένοι ήταν και ειδικά εκπαιδευμένοι, με δυο χρόνια εκπαίδευσης στο ζήτημα αυτό.
https://www.youtube.com/embed/MaSMIzCIA9Y

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...