Κόσμος

Κιμ Γιο Γιονγκ: Αυτή είναι η 30χρονη «ισχυρή» αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν (εικόνες)

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν προήγαγε την νεότερη αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ (Kim Yo-jong) σε ανώτερη θέση του κράτους, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA. 

Η Κιμ Γιο Γιονγκ έγινε αναπληρωματικό μέλος του ισχυρού πολιτικού γραφείου του κόμματος, τα μέλη του οποίου τοποθετεί ο αδερφός της. Η προαγωγή της αδερφής του βορειοκοεάτη ηγέτη ανακοινώθηκε μαζί και με άλλες προαγωγές κορυφαίων αξιωματούχων της χώρας, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος το Σάββατο στην Πιονγκγιάνγκ.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, είναι 30 ετών.
Από το 2011, οπότε και ο Κιμ κληρονόμησε την εξουσία από τον πατέρα του, έχει τοποθετήσει την νεότερη αδελφή του σε διάφορες θέσεις, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της οικογένειας στην ηγεσία της χώρας.

Η 30χρονη συνοδεύει συχνά τον αδελφό της στα «ταξίδια καθοδήγησης» και άλλες εκδηλώσεις, ενώ είναι γνωστό ότι συμμετείχε στις προπαγανδιστικές επιχειρήσεις του κόμματος.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η αδερφή του γεννήθηκαν από την Κο Γιονγκ Χούι (Ko Yong-hui), τρίτη σύντροφο του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Ο Μάικλ Μάντεν, επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο ΗΠΑ-Κορέας του Johns Hopkins School of Advanced International Studies, γράφοντας για το Al Jazeera, χαρακτήρισε την Κιμ Γιο Γιονγκ ως μία από τους κορυφαίους βοηθούς του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Όπως η μεγαλύτερη ετεροθαλής αδερφή της, Σουλ Σονγκ (Sul-song), η Γιο Γιονγκ ήταν ένα παιδί που από πολύ νωρίς εξέφρασε ενδιαφέρον για τη βορειοκορεατική πολιτική, έγραψε ο Μάντεν, ο οποίος προέβλεψε ότι η Γιο Γιονγκ θα γίνει ένας «δυναμικός παίκτης» στην πολιτική σκηνή της Βόρειας Κορέας «στο απώτερο μέλλος, καθώς η καριέρα της μόλις ξεκίνησε».

Η νέα της θέση δείχνει ότι έχει γίνει αντικαταστάτρια της θεία της, Κιμ Κιονγκ Χούι (Kim Kyong-hui), που ήταν βασική σύμβουλος του αποθανόντα ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Τον Ιανουάριο, το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών τοποθέτησε την Κιμ Γιο Γιονγκ στη μαύρη λίστα μαζί με άλλους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας για «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...