ΗΠΑ

ΗΠΑ: Το επιτελείο του Τραμπ έδωσε όλα τα e-mail του Τζορτζ Παπαδόπουλου στον ειδικό εισαγγελέα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν σκοπεύει να κάνει καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά τον διορισμό του Σαμ Κλόβις, του πρώην συμβούλου του κατά την προεκλογική περίοδο, στο υπουργείο Γεωργίας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Τραμπ θα αναθεωρήσει την πρότασή του, η Σάντερς απάντησε: «Δεν γνωρίζω να υπάρχουν αλλαγές». Νωρίτερα, η εφημερίδα Washington Post σε δημοσίευμά της υποστήριξε ότι ο Κλόβις ενθάρρυνε τον Τζορτζ Παπαδόπουλο να ταξιδέψει στη Ρωσία για μια συνάντηση με Ρώσους αξιωματούχους, την περίοδο που ήταν σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, το καλοκαίρι του 2016.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ παρέδωσε στον ειδικό εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της «αθέμιτης σύμπραξης» με τη Ρωσία τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αφορούν τον Παπαδόπουλο. «Νομίζω ότι ο Παπαδόπουλος είναι το παράδειγμα κάποιου που κάνει το λάθος πράγμα ενώ το επιτελείο του προέδρου κάνει το σωστό», σχολίασε η Σάντερς. «Όλα τα e-mail του παραδόθηκαν εθελοντικά στον ειδικό εισαγγελέα από το (προεκλογικό) επιτελείο και αυτό οδήγησε στη διαδικασία και στο σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα, με το επιτελείο να συνεργάζεται πλήρως και να βοηθά» στην έρευνα, πρόσθεσε 
Ο Κλόβις διαψεύδει τον Τζορτζ Παπαδόπουλο

Ο Σαμ Κλόβις, πρώην υψηλόβαθμος σύμβουλος στο προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, ουδέποτε ενθάρρυνε τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, ο οποίος μετείχε επίσης στην προεκλογική εκστρατεία ως σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, υποστήριξε σήμερα η δικηγόρος του πρώτου.

Στην ανακοίνωσή της, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η δικηγόρος Βικτόρια Τένσινγκ αναφέρει ότι ο Κλόβις δεν είπε ποτέ ότι βασικός στόχος της προεκλογικής εκστρατείας όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ήταν "η βελτίωση της σχέσης των ΗΠΑ με τη Ρωσία". Επισήμανε επίσης ότι εκείνος διαφωνούσε με το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ο Τραμπ ή οποιοδήποτε μέλος του επιτελείου του, τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αρκετές εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Κλόβις, που τότε ήταν ένας από τους επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του, κάλεσε τον Παπαδόπουλο να συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχος για να να καλλιεργήσει δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση. "Κάνε το ταξίδι, αν είναι εφικτό", φέρεται να του έγραψε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον Αύγουστο του 2016. Το μήνυμα αυτό περιλαμβάνεται στα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος έχει δηλώσει ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τις επαφές του με Ρώσους κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Τραμπ στο μεταξύ έχει προτείνει τον Κλόβις για τη θέση του επικεφαλής επιστήμονα στο υπουργείο Γεωργίας. Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ντέμπι Στάμπεναου τόνισε απόψε ότι εγείρονται αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι κατάλληλος ο Κλόβις για τη θέση αυτή, μετά τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν για τον ρόλο του στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...