Αθλητισμός

Ελλάδα-Γιβραλτάρ: «Κλείδωσε» το εισιτήριο για τα μπαράζ ο Κ.Μήτρογλου- Διαστάσεις θριάμβου με τον Γιαννιώτα! (4-0)

[Συνεχής ροή] Διαστάσεις θριάμβου για την Εθνική, κατάφερε να βάλει βάλει 4ο γκολ με τον Γιαννιώτα! Την αρχή  είχε κάνει ο Κώστας Μήτρογλου που μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα  (61',63') και να φτάσει το σκορ στο 3-0 !

Η Ελλάδα πλέον έχει κλειδώσει τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή της στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Πλέον οι διεθνείς προσφέρουν θέαμα στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας φοβερό ποδόσφαιρο, εκμεταλλευόμενοι φυσικά και την χαμηλή δυναμικότητα των αντιπάλων.

Τα γκολ

Εξαιρετική ομαδική προσπάθεια από την Εθνική. Μετά από ωραία... πιρουέτα ο Φορτούνης έδωσε στον Μάνταλο, αυτός άλλαξε το παιχνίδι για τον Τοροσίδη, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας για το 1-0!

Φοβερή συνεργασία από τους διεθνείς μας. Ο Φορτούνης έδωσε στον Μάνταλο, αυτός έσπασε στον Μήτρογλου και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0.

Νέα εξαιρετική συνεργασία, νέο ωραίο γκολ για την Ελλάδα. Τοροσίδης, Ταχτσίδης, Μάνταλος συνδυάστηκαν ωραία, με τον Τοροσίδη να πατάει μέσα στην περιοχή για τον Μήτρογλου και αυτός με πλασέ να γράφει το 3-0.

Ένα δύο του Σταφυλίδη με τον Τζιόλη, ο πρώτος έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Γιαννιώτας με κεφαλιά έγραψε το 4-0.

 

Το Βέλγιο (νίκη στην Βοσνία) και η Σλοβενία (ισοπαλία με την Σκωτία) μας έκαναν τα δώρα που περιμέναμε (αλλά και δικαιούμασταν σύμφωνα με τη συνολική μας παρουσία), εμείς κερδίσαμε στην Κύπρο και πλέον αυτό που μας χωρίζει από την 8αδα των ομάδων που θα διεκδικήσουν τα τέσσερα τελευταία Ευρωπαϊκά εισιτήρια για το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι το Γιβραλτάρ.

Ο πιο… αδύναμος κρίκος του 8ου προκριματικού ομίλου, είναι ο τελευταίος μας αντίπαλος και αυτό που χρειαζόμαστε είναι νίκη με μισό μηδέν για να πάρουμε και τυπικά τη 2η θέση.

Κι όσο κι αν στον αθλητισμό ποτέ μη λες ποτέ, η αλήθεια είναι ότι η διαφορά που μας χωρίζει από το Γιβραλτάρ είναι χαώδης και τα 43 γκολ που έχει δεχθεί σε 9 παιχνίδια, έχοντας πετύχει μόλις 3 (το 1 εξ αυτών στο πρώτο ματς Γιβραλτάρ-Ελλάδα 1-4) λέει πολλά.

Από την άλλη σήμερα το βράδυ, καλό θα είναι να θυμηθούμε όλοι ότι πριν από δύο χρόνια περίπου, χάναμε δύο φορές από τα Νησιά Φερόε (που δεν έχουν καμία τεράστια διαφορά από το Γιβραλτάρ), τερματίζαμε τελευταίοι στον όμιλο του Euro και ζούσαμε έναν πραγματικό εφιάλτη.

Η αγωνιστική μεταμόρφωση, κυρίως ως προς την σοβαρότητα και την στιβαρότητα της ομάδας, ήταν εντυπωσιακή και προφανώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να χύσει την καρδάρα με το γάλα, όσο δύσκολη αποστολή κι αν έχουμε στα μπαράζ (όπου βέβαια έχουμε και την παράδοση με το μέρος μας).

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σκίμπε έχει αρκετές απουσίες αφού Μανωλάς, Σάμαρης, Δώνης έχουν συμπληρώσει, αλλά ενώ οι πληροφορίες τον ήθελαν να εμπιστεύεται τον κορμό του αγώνα στην Κύπρο, τελικά έκανε και πάλι την έκπληξη προχωρώντας σε αλλαγές καθώς στο βασικό σχήμα είναι Χριστοδουλόπουλος και Ταχτσίδης, αλλά και ο Τοροσίδης που ήταν αμφίβολος.

Οι ενδεκάδες
Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σταφυλλίδης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Μάνταλος, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου.
Γιβραλτάρ: Ιμπραχίμ, Μπαρνέτ, Πούσεϊ, Τσιμπολίνα,Γκαρσία, Μασκαρένια, Μπόσιο, Μπάρντον, Γουόκερ, Ερνάντεζ, Κουμίς.

Στα άλλα δύο ματς η Βοσνία (που ελπίζει σε δική μας γκέλα) αγωνίζεται στην Εσθονία, ενώ το Βέλγιο υποδέχεται την Κύρπο.

Αναλυτικά η βαθμολογία:
1.Βέλγιο 25
2.Ελλάδα 16
3.Βοσνία-Ερζεγοβίνη 14
4.Εσθονία 11
5.Κύπρος 10
6.Γιβραλτάρ 0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...