Μέση Ανατολή

Στον αέρα όλη η Μ.Ανατολή: Ακυρώθηκε η πυρηνική συμφωνία του Ιράν - Τέλος και η UNESCO για Ισραήλ-ΗΠΑ για να ανεγερθεί ο Τρίτος Ναός του Σολομώντα

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς ο Ν.Τραμπ επιβεβαίωσε πριν λίγο πως η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν λαμβάνει τέλος ενώ μέσα στη βδομάδα θα παρουσιάσει τη νέα Στρατηγική της χώρας του. Η σκλήρυνση της στάσης και η ολική μεταμόρφωση της στρατηγικής των ΗΠΑ είχε διαφανεί από χτες όταν το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO και η αποχώρησή τους θα ισχύσει από τις 31 Δεκεμβρίου λόγω μεροληπτικής στάσης κατά του Ισραήλ.

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι "μία από τις χειρότερες" που υπήρξαν, δήλωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία.

Επιπλέον, ο Αμερικανός ηγέτης κατήγγειλε τη συμπεριφορά της «ιρανικής δικτατορίας», την οποία θεωρεί ως έναν από τους βασικούς «υποστηρικτές της τρομοκρατίας» στον κόσμο.

Η Τεχεράνη «σπέρνει τον θάνατο, την καταστροφή και το χάος σε ολόκληρο τον κόσμο» και «η επιθετικότητα της ιρανικής δικτατορίας συνεχίζεται έως σήμερα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο.

Ο μεγιστάνας ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν «σκληρές κυρώσεις» και σε βάρος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Μέσα σε 24 ώρες οι ΗΠΑ έδειξαν πως "σέρνονται" πίσω από το Ισραήλ κάνοντας στον Μ.Νετανιάχου δύο απανωτές κινήσεις που απεγνωσμένα ήθελαν.

Ομως στη Μέση Ανατολή έχουμε ιστορική συμφωνία καθώς Χαμάς-Φατάχ τα βρήκαν σε όλα.

Η επιτροπή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO είχε εγκρίνει ψήφισμα τον Οκτώβριο του 2016 , χωρίς να κάνει καμία αναφορά στους εβραϊκούς  δεσμούς με το Όρος του Ναού, αναφερόμενη αποκλειστικά στον ιερό χώρο όπως είναι γνωστός  στο Ισλάμ, δηλαδή το Τζαμί του Al-Aqsa Mosque / Al-Haram Al-Sharif.

Ο γγ του ΟΗΕ όμως έβαλε στην συνέχεια τα πράγματα στην θέση τους προδικάζοντας τις μελλοντικές εξελίξεις για την κατασκευή του Τρίτου ναού από τους Εβραίους.

Την ίδια στιγμή ο Fayez Abu Eitah,  γενικός γραμματέας του επαναστατικού συμβουλίου της Φατάχ, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του γγ του ΟΗΕ είναι απαράδεκτες πολιτικά και ηθικά.

 

«[Οι δηλώσεις] είναι μια άμεση επίθεση στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην ιερή πόλη, μεροληπτεί υπέρ της θέσης της κατοχής, και μοιάζει να χορηγεί νομιμοποίηση στην παράνομη παρουσία του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ» δήλωσε ο ο  Fayez Abu Eitah .

Επιπλέον, ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος της UNESCO Mounir Anastas απέρριψε τις δηλώσεις Γκουτέρες με τις οποίες υποστηρίζει  ότι το Όρος του Ναού είναι ιερός τόπος για την σημιτική θρησκεία, σύμφωνα με τα επίσημο ραδιόφωνο της Παλαιστίνης .

Παρόλα αυτά η UNESCO  δεν άλλαξε γνώμη και έτσι οι ΗΠΑ αντέδρασαν με εμφατικό τρόπο.

Η επικεφαλής της UNESCO (Εκπαιδευτική Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών) δήλωσε πως ενημερώθηκε επισήμως σχετικά από τις ΗΠΑ.

Η UNESCO υπογράμμισε πως η απόφαση αυτή των ΗΠΑ συνιστά μια απώλεια για «την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών» και για την πολυμερή συνεργασία.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η αιτιολογία της απόσυρσης της χώρας από τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών είναι η «συνεχιζόμενη προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ».

Η UNESCO δημιουργήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1947.

Στόχος του Οργανισμού, είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών δια της εκπαίδευσης, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η UNESCO αποτελεί ένα διεθνές κέντρο επικοινωνίας αλλά και εργαστήριο ιδεών στη δημιουργία προτύπων στη συνομολόγηση διεθνών συνθηκών σε πλείστα αναδυόμενα προβλήματα όπως ηθικής τάξης, καθώς και τον σεβασμό και τις κοινές αξίες κάθε πολιτισμού των λαών. Μέλη της UNESCO είναι σχεδόν όλα τα κράτη του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ χαιρετίζει την αποχώρηση ΗΠΑ

Μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση από την UNESCO ανακοίνωσε ότι διέταξε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ετοιμάσουν και την δική τους αποχώρηση από τον διεθνή οργανισμό.​

Το Ισραήλ χαιρέτισε σήμερα την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποχωρούν από την UNESCO, υποστηρίζοντας ότι σηματοδοτεί την έναρξη μιας "νέας εποχής" για τα Ηνωμένα Έθνη και αποτελεί απόδειξη ότι θα πληρώσουν "ένα τίμημα" για τις αντιισραηλινές θέσεις τους.

"Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στα Ηνωμένα Έθνη: εκείνη όπου, όταν κάποιος κάνει διακρίσεις σε βάρος του Ισραήλ, θα πρέπει να πληρώνει το τίμημα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάνι Ντάνον, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

Μετά την απόφαση των ΗΠΑ, η Βρετανία γνωστοποίησε ότι παραμένει δεσμευμένη στην Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών.

«Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να παραμείνει μέλος της UNESCO και να εργαστεί με τις άλλες χώρες μέλη στηρίζοντας το σημαντικό έργο της» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. «Αλλά προφανώς η σχέση των ΗΠΑ με την UNESCO είναι δικό τους θέμα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Γαλλία, όπου εδρεύει η UNESCO, εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση των ΗΠΑ και εκτίμησε ότι η απόφαση αυτή της Ουάσινγκτον προσδίδει «νέα σημασία» στη γαλλική υποψηφιότητα για την προεδρία της Οργάνωσης.

«Λυπούμαστε για την αμερικανική απόφαση να αποσυρθούν (οι ΗΠΑ) από την UNESCO σε μια περίοδο κατά την οποία η υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας σε αυτήν την Οργάνωση είναι πρωταρχικής σημασίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Ανιές Ροματέτ-Εσπάνιε.

«Η υποψηφιότητά μας για τη γενική διεύθυνση της Οργάνωσης αποκτά, υπό τις παρούσες συνθήκες, νέα σημασία», πρόσθεσε.

Όλοι οι ορθόδοξοι, Έλληνες, Ρώσοι , Βούλγαροι , Αρμένιοι κά.  γνωρίζουμε ότι η κατασκευή του αποκαλούμενου Τρίτου Ναού του Σολομώντα αποτελεί την «επιτομή» των μελλούμενων γεγονότων για όλη την ανθρωπότητα και όλον τον πλανήτη.

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποτελεί η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού κράτους από τις ΗΠΑ.

Ο αποκαλούμενος «Τρίτος Ναός στην Ιερουσαλήμ» θα είναι ο χώρος προσευχής για όλα τα έθνη (!).

Κάθε  Ραβίνος  του Ισραήλ, χωρίς καμία εξαίρεση, «προφήτευε» ότι ο ναός αυτός θα ανακατασκευαζόταν σύντομα εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή παγκόσμιας αρμονίας και ειρήνης .

Το «κίνημα» για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού γεννήθηκε περίπου  πριν 2.000 χρόνια , κατά τη στιγμή της καταστροφής εκ θεμελίων του Δευτέρου Ναού  από το Ρωμαίο αυτοκράτορα Τίτο  το 70 μ.χ., αναφέρει εβραϊκό άρθρο για το θέμα αυτό που "καίει" το Ισραήλ εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Τρίτος ναός σύμφωνα με πληροφορίες έχει σχεδιαστεί και ετοιμάζεται να ανεγερθεί στο «επόμενο» διάστημα ανοίγοντας παράλληλα τους «ασκούς του Αιόλου» για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Την ίδια στιγμή ευχάριστα μαντάτα έρχονται από την Παλαιστίνη.

Οι οργανώσεις Φάταχ και Χαμάς τα βρήκαν και η Παλαιστίνη ζει ιστορικές στιγμές.

Πώς ήρθε η παλαιστινιακή συμφιλίωση, τι θα γίνει με την Λωρίδα της Γάζας, τι θέλει το Ισραήλ.

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και η αντίπαλή του παλαιστινιακή οργάνωση Φάταχ ανακοίνωσαν μια πρώτη συμφωνία έπειτα από μια δεκαετία καταστροφικών διενέξεων.

Πρόκειται να αποκαλύψουν τους όρους της συμφωνίας τους αργότερα στο Κάιρο.

Σε μια θεαματική επίδειξη αυτής της προσέγγισης, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα μεταβεί «μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα» στη Γάζα.

Αυτό δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζακαρία αλ-Αγά, επικεφαλής του κόμματος Φάταχ του Αμπάς στη λωρίδα της Γάζας.

https://youtu.be/DmlubidKPT4

https://youtu.be/SMA4TBhOLnY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ