Τεχνολογία

Είναι γεγονός: Τεχνολογία που θα διαβάζει την σκέψη, μαντέψτε τι ακολουθεί!

Είναι γεγονός!

Ερευνητές ανέπτυξαν τεχνολογία που θα μπορούσε να διαβάζει την σκέψη.

Και, όπως πολλάκις έχουμε γράψει, ό,τι διαβάζει μπορεί και να γράψει, όπερ και σημαίνει πως ο έλεγχος του νου δεν αποτελεί πλέον απίθανο σενάριο, ανάλογα με το ποιος θα ελέγχει την τεχνολογία.

Επιπλέον, όπως σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί πιθανόν να χρησιμοποιηθεί για να προβλέψει αυτό που σκέφτεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος και άρα η σκέψη μας θα ελέγχεται εκ των προτέρων.

Διαβάζουμε στο Iatronet:

Χρησιμοποιώντας ένα είδος αλγορίθμου σημαντικό στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων σε υπολογιστές και smartphones, οι ερευνητές ανακάλυψαν πώς ο εγκέφαλος επεξεργαζόταν στατικές εικόνες.

Ο αλγόριθμος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να κατανοηθούν οι εγκεφαλικές διαδικασίες ενώ κάποιος παρακολουθεί σκηνές σε φυσικά τοπία- ένα βήμα πιο κοντά στην αποκρυπτογράφηση του εγκεφάλου- ενώ οι άνθρωποι προσπαθούν να κατανοήσουν πολύπλοκα και δυναμικά οπτικά περιβάλλοντα, δήλωσε ο ερευνητής Haiguang Wen, του Purdue University στην Indiana.

Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Cerebral Cortex, οι επιστήμονες απέκτησαν στοιχεία λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας που κάλυπταν 11,5 ώρες, από 3 γυναίκες που έβλεπαν 972 video clips, περιλαμβανομένων όσων έδειχναν ανθρώπους ή ζώα σε δράση και σκηνών στη φύση.

Οι ερευνητές, με χρήση μοντέλου τεχνολογίας μπόρεσαν να αποκρυπτογραφήσουν με ακρίβεια στοιχεία των λειτουργικών μαγνητικών τομογραφιών της δραστηριότητας του οπτικού φλοιού κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των video.

Σημαντικό είναι ότι η αποκωδικοποίηση γίνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

el.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...