Πατριαρχεία

Αυτή είναι η μάχιμη Ορθοδοξία! “Κάν' το όπως η Βουλγαρία”-Εθνικό Βάπτισμα υπό την αιγίδα του Βουλγαρικού Πατριαρχείου

Την στιγμή που στη χώρα μας η άθεη κυβέρνηση πολεμάει μανιωδώς την Ορθοδοξία στη γείτονα Βουλγαρία η χριστιανοσύνη ανθεί και ακμάζει!

Χθες είχαμε μια συνάντηση του Αντρέι Αρναούδοφ με τον Βούλγαρο πατριάρχη Νεόφυτο.

Ο Ανραούδοφ είναι ο διοργανωτής μιας εκστρατείας η οποία προβλέπει πως στις 22 Οκτωβρίου 1000 νεογέννητα βρέφη Βουλγάρων γονέων θα βαπτιστούν για να γίνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Η πρωτοβουλία είναι μια εκστρατεία για την υποστήριξη της τεκνοποίησης με τίτλο «Κάν 'το για τη Βουλγαρία» και τελεί υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Νεόφυτου και της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία απαλασσει τους συμμετέχοντες στη βάπτιση από την υποχρεωτική χρέωση για το τελετουργικό και δωρίζει πιστοποιητικά γέννησης.

Η εκστρατεία ξεκίνησε με την ευλογία του Βούλγαρου Πατριάρχη Νεόφυτο, ο οποίος στις 22 Οκτωβρίου θα προσφέρει προσωπικά την πατριαρχική ευλογία του στα παιδιά, στους αναδόχους και στους συγγενείς τους στο ναό της Αγίας Σοφίας.

Το βάπτισμα αυτό θα πραγματοποιηθεί στις μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας, Σόφια, Φιλιππούπολη, Βάρνα, Μπουργκάς, Στάρα Ζαγόρα, Βέλικο Τάρνοβο, Ρούσε, Βράτσα και Πλέβεν.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκστρατείας «Κάν 'το για τη Βουλγαρία» σε λιγότερο από εννέα μήνες, έχουν επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα, δεδομένου ότι συμμετείχαν περισσότερες από 1.200 οικογένειες με νεογέννητα παιδιά. Πολλοί από αυτούς είναι Βούλγαροι που ζουν στο εξωτερικό, με τρίτο και τέταρτο παιδι στην οικογένεια, δίδυμα και ακόμη και τρίδυμα. Προβλέπεται ότι αυτή η ευσεβής πρωτοβουλία, δεν είναι μια μεμονωμένη πράξη, αλλά θα συνεχιστεί και στο μέλλον για την προώθηση της γεννητικότητας στη χώρα και την υιοθέτηση του Αγίου Βαπτίσματος για τα παιδιά προκειμένου να εισέλθουν στην Ορθόδοξη πίστη και ζωή.

Άραγε θα δούμε ποτέ τέτοια πρωτοβουλία από την Ελλαδική Εκκλησία;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...