ΗΠΑ

Αμερικανοί ΟΥΚάδες ερευνώνται για τον θάνατο Αμερικανού συναδέλφου τους

Έρευνα ξεκίνησε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό για το αν δύο στελέχη-βατραχάνθρωποι της άκρως απόρρητης, Ομάδας 6 ή DEVGRU, των αντίστοιχων ΟΥΚ εμπλέκονται στον θάνατο στελέχους των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στο Μάλι τον Ιούλιο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εγκαταστήσει ειδικές μονάδες στο Μπαμακό (πρωτεύουσα) του Μάλι και πραγματοποιούν αποστολές εκπαίδευσης των εκεί στρατευμάτων και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι οι ερευνητές υποπτεύονται ότι ο επιλοχίας Λόγκαν Μέλγκαρ δεν πέθανε από φυσικά αίτια. Ο Μέλγκαρ, 34 ετών, έχει υπηρετήσει δύο φορές στο Αφγανιστάν και βρέθηκε νεκρός στις 4 Ιουνίου, σύμφωνα πάντα με τους αξιωματούχους.

Πρώτα οι Times της Νέας Υόρκης είχαν δημοσιεύσει τον θάνατο του Μέλγκαρ και με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές της εφημερίδας, ο θάνατός του προκλήθηκε από στραγγαλισμό. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι ερευνάται το αν βατραχάνθρωπος του πολεμικού ναυτικού εμπλέκεται στον θάνατο του άτυχου στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων.

Το νέο μυστήριο με τον θάνατο Αμερικανού, που συμμετείχε σε άκρως απόρρητες αποστολές, έρχεται να προστεθεί δίπλα στο περιστατικό του Νίγηρα, όπου άλλοι τέσσερεις στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση ελικοπτέρου, προκαλώντας διάφορα ερωτηματικά. Ενώ το νέο περιστατικό και το ενδεχόμενο εμπλοκής συμπατριωτών συναδέλφων του νεκρού «πρασινοσκούφη» πληθαίνει τις απορίες για το τι -πώς και που δρα η Αμερική στην Αφρική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...