Κύπρος

Πως οι ΗΠΑ έσπρωξαν για ελληνοτουρκικό πόλεμο με τη νοτιοκορεατική πλατφόρμα εξόρυξης: Κύπριοι αξιωματικοί στο Ισραήλ για ειδική εκπαίδευση και όπλα...

Σε μετωπική Τουρκίας εναντίον Ελλάδας-Κύπρου έσπρωξαν οι ΗΠΑ με την "άδεια" στην Ν.Κορέα να πουλήσει πλατφόρμα εξόρυξης στην Τουρκία. Αν ήθελε θα μπορούσε να το είχε αποτρέψει καθώς η Ν.Κορέα είναι πιστός σύμμαχος και υποτελής της. Ετσι Ελλαδα και Κύπρος θα πρέπει να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό Στόλο που θα κατέβει για εξορύξεις μαζί με το γεωτρύπανο DeepSea Metro 2.

Ετσι,η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε την αιφνιδιαστική αναβάθμιση των δύο στρατιωτικών βάσεων που διαθέτει: την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Πάφο και τη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι για να υποδεχτούν ελληνικές και ίσως ισραηλινές δυνάμεις σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων με τους Τούρκους. «Η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο θα συνεχιστεί» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης ενώ γίνεται λόγος και για "ξένες δυνάμεις" που θα εγκατασταθούν στο νησί.

Ταυτόχρονα, Στολίσκο ταχέων σκαφών βαριά εξοπλισμένων  ακόμα και με μικρούς πυραύλους ετοιμάζει η Κύπρος ενόψει των άσχημων εξελίξεων με την αγορά από την τουρκική πλευρά ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας γεωτρύπανου το οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τα μέλη του κυπριακού πολεμικού ναυτικού για αυτόν ειδικά τον σκοπό εκπαιδεύονται εντατικά  στον χειρισμό του νέου ταχύπλοου σκάφους ανοικτής θαλάσσης το οποίο μόλις πρόσφατα καθελκύστηκε στο Ισραήλ,  παρουσία του Κύπριου υπουργού Άμυνας.

Τα μέλη της αποστολής εκπαιδεύονται σε ένα σκάφος Ανοικτής Θαλάσσης (P61) το οποίο έχει τη δυνατότητα να φέρει μεγάλη ποικιλία άλλων οπλικών συστημάτων, όπως κατευθυνόμενους πυραύλους, ενώ διαθέτει και υπερσύγχρονα συστήματα επιτήρησης και επισήμανσης θαλάσσιων, επίγειων και εναέριων στόχων.

Την ίδια στιγμή ο  Αντιπρόεδρος της Exxon Μobil στην Ευρώπη Tristan Aspray μίλησε σχετικά με τις επερχόμενες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα από τους τρισδιάστατους σεισμικούς χάρτες που αποκτήσαμε πρόσφατα και την περιφερειακή γεωλογική γνώση, για να καθορίσουμε τους (υποθαλάσσιους) σχηματισμούς που πρέπει να στοχεύσουμε»,  δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Exxon Μobil στην Ευρώπη Τριστάν Ασπρέι Tristan Aspray στην ιστοσελίδα MESS αναφορικά με τις επερχόμενες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι επόμενοι 15 μήνες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ή να εξαλείψουν κάθε ελπίδα για ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, πέραν της Αφροδίτης, της οποίας η εκμετάλλευση έχει, προς το παρόν, μείνει στην άκρη.

Πληροφορίες του ξένου τύπου κάνουν λόγο για επικέντρωση της Exxon Μobil σε δύο τρομερά κερδοφόρες περιοχές στις οποίες θα ελέγχει και το αμερικανικό ναυτικό . 

Μία εντός της κυπριακής ΑΟΖ που είναι συνέχεια του  αιγυπτιακού κοιτάσματος «Ζορ» και μία νότια της Κρήτης . 

Για αυτό δεν θέλουν με καμία κυβέρνηση οι Αμερικανοί τους «τουρκικούς» πυραύλους S-400 να αγορασθούν και να τοποθετηθούν σε περιοχές κοντά στα τουρκικά παράλια.

Η  «διασφάλιση» μιας ήρεμης κατάστασης «κλειδώνει»  τα αμερικανικά συμφέροντα και  παράλληλα αποτρέπει την «εμπλοκή» των Ρώσων στην περιοχή της Α.Μεσογείου.

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι  ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και όχι σε κάποια άλλη χώρα που χρωστάει τα δεκαπλάσια με εμάς;

Η πατρίδα μας αποτελεί «στόχο»  για ιστορικούς λόγους, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, αλλά κυρίως για ενεργειακούς λόγους.

Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων παγκοσμίως λιγοστεύουν επικίνδυνα, ίσως σε 50 χρόνια από τώρα να μην υπάρχουν ως κύριο μέσο κίνησης της κοινωνίας μας. Για αυτό και ο έλεγχος κοιτασμάτων σαν των ελληνικών επισύρει ακόμα και πόλεμο.

Η Ελλάδα ανήκει σε αυτό που ονομάζεται  περιοχή «κοστοβόρων κοιτασμάτων» λόγω της υψηλής τεχνολογίας και του κόστους που απαιτείται για την εξόρυξη τους.

Οι ΗΠΑ και  η Γερμανία το γνωρίζουν αυτό από την εποχή του μεσοπολέμου την δεκαετία του 1930! Τώρα όμως τα κοιτάσματα αυτά είναι αναγκαία για τις ΗΠΑ.  Έτσι ο έλεγχος των κοιτασμάτων αυτών αποτέλεσε ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Γερμανίας, Ρωσίας  και των ΗΠΑ. Στο παιχνίδι αυτό εμπλέκεται και η Τουρκία η οποία επιθυμεί ως γνωστό να λάβει «μεγάλο μερίδιο από τα κοιτάσματα στο Αιγαίο».

Αυτή είναι η πλατφόρμα εξόρυξης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...