Κίνα

Ο δρόμος προς τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο αποκαλύφθηκε: Η Κίνα ετοιμάζει να αναπτύξει τον στρατό της ενάντια στη Βόρεια Κορέα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Χιλιάδες Κινέζοι στρατιώτες έχουν μετακινηθεί  στα σύνορα της Κίνας με την Βόρεια Κορέα  εδώ και μήνες , ως γνωστόν, ενώ οι δυνάμεις αυτές ενισχύονται κάθε μήνα με την μετακίνηση ολόκληρων στρατιωτικών μονάδων επιπέδου  ταξιαρχίας , με μηχανοκίνητα μέσα και μη επανδρωμένα αεροχήματα, πυραύλους εδάφους-εδάφους κά.

Όλες αυτές  οι προετοιμασίες όμως συνδέονται απόλυτα με κινήσεις του κινεζικού κράτους ...στο έδαφος και μια μεγάλη διαμάχη με τις ΗΠΑ για το τρομερό πυρηνικό οπλοστάσιο των Βορειο-κορεατών .

Σύμφωνα με νέες φωτογραφίες αποκαλύφθηκε ολόκληρος  αυτοκινητόδρομος στην Βόρεια Κίνα με έξι λουρίδες, ενώ ο ξένος τύπος αποκαλύπτει σχέδιο με το οποίο,  αυτός ο οδικός άξονας  αποτελεί  μέρος ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να εισβάλει ο κινεζικός στρατός  στη Βόρεια Κορέα ή να συγκεντρώσει το Πεκίνο μια τεράστια δύναμη  στα κοινά σύνορα των δύο χωρών όποτε "απαιτηθεί" .

https://youtu.be/eHHuwHgmQ68?t=36

Οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές φοβούνται ότι  το  πρόσφατα αποκαλυφθέν έργο  θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και την πρόωρη έναρξη ενός καταστροφικού  3ου Παγκοσμίου Πολέμου, με αναπόφευκτη εμπλοκή και των Ηνωμένων Πολιτειών, με "λάφυρο"  το πυρηνικό οπλοστάσιο της Β.Κορέας.

Σύμφωνα με εφημερίδες όπως η  βρετανική «The Express» , η κομμουνιστική Κίνα ενώ ήταν και συνεχίζει να είναι παραδοσιακά σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, έχει αλλάξει στάση  μετά  τις  συνεχείς δοκιμές πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων του Kim Jong-un, που  δοκιμάζουν πραγματικά  την υπομονή του Πεκίνου σε σχέση με τις αυξανόμενες εντάσεις παγκοσμίως.

Αυτές οι νέες αποκαλύψεις έρχονται μετά τις πληροφορίες  μετακίνησης 30 πυραύλων  Scud  από το Hwangju, νότια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, στην περιοχή  Nampo, στην ακτή της Β.Κορέας  απέναντι από την Κίνα.

Οι νέες φωτογραφίες  αποκαλύπτουν με σαφήνεια ότι το Πεκίνο κατασκευάζει έναν αυτοκινητόδρομο έξι λωρίδων στην εντελώς έρημη και αραιοκατοικημένη περιοχή βορειοανατολικά της χώρας, στην διαδρομή προς τη Βόρεια Κορέα…χωρίς κανέναν απολύτως οικονομικό λόγο.

Με τους περισσότερους Κινέζους αγρότες της περιοχής να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά την πολυτέλεια ενός αυτοκινήτου, η κατασκευή της μεγάλης οδού G1112 Ji'an-Shuangliao με έξι λωρίδες θεωρείται πολυτέλεια και εξυπηρετεί καθαρά στρατιωτικούς σκοπούς. 

Αυτά τα δεδομένα  οδήγησαν τους διεθνείς αμυντικούς εμπειρογνώμονες να πιστεύουν ότι η «λεωφόρος» θα χρησιμοποιηθεί για την ταχύτατη ανάπτυξη εκατοντάδων κινεζικών αρμάτων μάχης , ΤΟΜΑ , ΤΟΜΠ στα σύνορα με την  Βόρεια Κορέα.

Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν και από την εφημερίδα  Daily Star Online δείχνουν ότι οι Κινέζοι εργάτες κατασκευάζουν τούνελ δια μέσου των βουνών αλλά και  γερανούς που κατασκευάζουν γέφυρες πάνω από ποτάμια.

Ο Σκοτ ​​Σνάιντερ, ανώτερος στέλεχος και διευθυντής του προγράμματος για την πολιτική  ΗΠΑ-Κορέας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ , ανέφερε στην  Daily Star Online:

«Η επαρχία Jilin της Κίνας έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό της και έχει καταβάλει πολλά χρήματα για βελτιώσεις στην οδική υποδομή σε ορισμένα μέρη που οδηγούν προς την Βόρεια Κορέα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να βελτιωθεί η υλικοτεχνική πρόσβαση στο λιμάνι Rason εντός της Βόρειας Κορέας» .

Ο Ντιν Τσενγκ, ειδικός ασφαλείας της Ασίας σε ινστιτούτο think tank στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι το Πεκίνο διαθέτει  μια "μεγάλη  σειρά" σχεδίων έκτακτης ανάγκης που  περιλαμβάνουν στρατιωτικές επιλογές για την κατάληψη των πυρηνικών όπλων του Kim Jong-un.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια αμερικανική «ομάδα σκέψης σε θέματα  ασφαλείας» προειδοποίησε ότι,  η απειλή του πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ είναι πλέον πραγματική.

Στην έκθεση «βόμβα», το γνωστό γεωπολιτικό ινστιτούτο  Rand ανακοίνωσε ότι οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ θα ξεκινούσε τον  Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

https://youtu.be/pyf705uDPh0?t=1

"Εάν αποφασιστεί από οποιοδήποτε έθνος να "βγάλει" από την μέση τον βόρειο-κορεάτη  δικτάτορα Kim Jong-Un, τότε  αμερικανικά και κινεζικά στρατεύματα θα εισέβαλαν  στην χώρα για να αναλάβουν τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων και των πυραυλικών εγκαταστάσεων.

Αυτό θα επέφερε μια σύγκρουση και μεταξύ τους και τότε ένας παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν μια πραγματικότητα.  Ένα επιβλητικό 85% των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας πιστεύεται ότι βρίσκεται σε απόσταση 62 μιλίων από τα κινεζικά σύνορα", καταλήγει το γνωστό γεωπολιτικό ινστιτούτο .

Η Κίνα φέρεται , σύμφωνα με το δημοσίευμα να απείλησε τις ΗΠΑ με έναν «πραγματικό πόλεμο» τον περασμένο μήνα, όταν ο  Ντόναλντ Τράμπ είχε κάνει μια  "σοβαρή καταγγελία " σε σχέση με την Βόρεια Κορέα.

Φωτογραφίες  αποκάλυπταν μια περιοχή με πυρηνικά όπλα στην  Βόρεια Κορέα, που  υποδεικνύει με σαφήνεια  ότι η Κίνα βοήθησε κρυφά το πρόγραμμα πυρηνικών πυραύλων του Κιμ.

Αλλά υπήρξαν και άλλες σύγχρονες και συγκρουόμενες ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να ετοιμάζεται να εκτοξεύσει  πυραύλους προς την Κίνα την επόμενη εβδομάδα.

Φαίνεται ότι ο κόσμος εισέρχεται δυστυχώς με ταχύτητα στον προθάλαμο  για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...