Πολεμική αεροπορία

Ξεκίνησε ήδη η μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο; Πολύ κοντά στην απόκτηση F-15 Strike Eagle η ΠΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται προ κολοσσιαίων γεωπολιτικών αλλαγών καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι  το κρεσέντο αντιτουρκισμού από το σύνολο των αμερικανικών ΜΜΕ, η είδηση περί μεταφοράς πυρηνικών στον Αραξο με το ΚΚΕ που πάντα έχει καλή πληροφόρηση σε αυτά τα θέματα να επιμένει σε σημερινό πρωτοσέλιδο ενώ και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε και πάλι ανοικτό σήμερα το θέμα απόκτησης F-15!

Οι Washington Times έρχονται και μια φοβερή αντιτουρκική ανάλυση-παρότρυνση λένε το αυτονόητο "Πρέπει να σώσουμε το ΝΑΤΟ από την Τουρκία… "

Δύο σημεία του άρθρου μας ενδιαφέρουν άμεσα (oλόκληρη την ανάλυση μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ):

"Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης. Όχι το πρόβλημα δεν είναι η αύξηση των δαπανών για την κοινή άμυνα, ούτε ο ρόλος της συμμαχίας μετά την σοβιετική κατάρρευση, ή ο Πούτιν. Αιτία είναι ο Ερντογάν, ο ισλαμιστής δικτάτορας της Τουρκίας που η πολιτική του υπονομεύει την συμμαχία αυτή των 29 εθνών με την ιστορία των 70 σχεδόν ετών.

To NATO πρέπει να αποφασίσει ότι η ενότητα της συμμαχίας είναι πιο σημαντική για να θυσιαστεί και να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε η Τουρκία να δει την πόρτα της εξόδου.

Στην περίπτωση αυτή πρέπει να απομακρυνθούν από το Ιντσιρλίκ όλα τα πυρηνικά όπλα και η βάση να κλείσει.

Επίσης πρέπει να ακυρωθεί η πώληση μαχητικών F-35 στην Τουρκία, να εξαιρεθεί η Τουρκία από κάθε πρόγραμμα ανάπτυξης οπλικών συστημάτων, να πάψει να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες, να πάψει η εκπαίδευση Τούρκων και να φύγει το τουρκικό προσωπικό από συμμαχικές εγκαταστάσεις".

Και εδώ έρχεται και "κολλάει" η Ελλάδα.

Η φράση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί αγοράς αεροσκαφών από την εταιρεία Boeing εξηγήθηκε από κάποιους με την αγορά νέων αεροπλάνων από την Aegean.

Ομως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως όντως οι Αμερικανοί σκέφτονται να αποδεσμευτούν ακόμη και μεταχειρισμένα  F-15 Strike Eagle για την κάλυψη της Κύπρου.

Και πιθανότατα αυτό θα συμβεί με στρατιωτική βοήθεια όπως λαμβάνoυν δισ  η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Και πλέον έτσι θα συμβαίνει από δω και πέρα και με την Ελλάδα λόγω Σούδας, ενεργειακών κοιτασμάτων κτλ.

Τι συμβαίνει με τα πυρηνικά στον Αραξο.

Τελικά έχουμε ή δεν έχουμε πυρηνικά στον Άραξο, με τον Ριζοσπάστη στο σημερινό πρωτοσέλιδό του να επιμένει λέγοντας: » Πως απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για την φύλαξη πυρηνικών στον Άραξο».

«Πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στον Άραξο; Το ΚΚΕ το ΄χει καταγγείλει, η κυβέρνηση το διαψεύδει αλλά ένα είναι βέβαιο: στην αεροπορική βάση του Άραξου γίνονται έργα για εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν πυρηνικά των Αμερικανών!

Στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου σε νατοϊκή σύσκεψη εξετάστηκαν λεπτομερώς οι εργασίες “εκσυγχρονισμού” της αεροπορικής βάσης στον Άραξο. Μεταξύ των έργων που εξελίσσονται είναι και εγκαταστάσεις για την αποθήκευση “ειδικών όπλων” όπως αναφέρονται σε άκρως απόρρητο ενημερωτικό έγγραφο προς το ΥΠΕΘΑ.

Ωστόσο το ΚΚΕ μέσω του Ριζοσπάστη και του 902.gr επέμεινε στο θέμα,παρουσιάζοντας μια σειρά φωτογραφιών υποστηρίζοντας πως έχουν γίνει ήδη εργασίες αναβάθμισης της βάσης για την υποδοχή πυρηνικών.

«Θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση, μιλάμε για το 1967-1974, έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή έχει μείνει το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα τη μετακινήσουμε». Αυτά είπε ο υφυπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, προσπαθώντας να απαντήσει εκ μέρους της κυβέρνησης στις καταγγελίες του ΚΚΕ για προετοιμασίες που παραπέμπουν σε «φιλοξενία» πυρηνικών στον Άραξο.

Ο υφυπουργός Άμυνας επέλεξε να «δείξει», μια παλιά κεραία, ως «απομεινάρι» της βάσης όπου βρίσκονταν αποθηκευμένες οι αμερικανικές πυρηνικές βόμβες Β61, προσπαθώντας να στοιχειοθετήσει ότι δεν υπάρχει θέμα.

Πέραν όμως του γεγονότος ότι η παρουσία πυρηνικών όπλων στον Άραξο έχει αποδειχθεί, τουλάχιστον μέχρι μέχρι τους πρώτους μήνες του 2001, απλές, δορυφορικές φωτογραφίες από το «Google», προσβάσιμες σε όλους, δείχνουν ότι στον Άραξο δεν υπάρχει μόνο μία κεραία.

Οι εγκαταστάσεις της φωτογραφίας θυμίζουν ημιυπόγιες αποθήκες.

Ο τρόπος και η τοποθεσία που έχουν χτιστεί (κοντά στον αεροδιάδρομο, στοιχισμένες σε συγκεκριμένη απόσταση η μία από την άλλη) έχει ομοιότητες με τις σχετικές δορυφορικές εικόνες από βάσεις στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, όπου είναι αποδεδειγμένο ότι φυλάσσονται πυρηνικά όπλα:

Στην Bangor Trident Base, την πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση αποθήκευσης του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Άραξου (Πηγή: Google Earth)

 Οι εγκαταστάσεις της φωτογραφίας θυμίζουν ημιυπόγιες αποθήκες. Ο τρόπος και η τοποθεσία που έχουν χτιστεί (κοντά στον αεροδιάδρομο, στοιχισμένες σε συγκεκριμένη απόσταση η μία από την άλλη) έχει ομοιότητες με τις σχετικές δορυφορικές εικόνες από βάσεις στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, όπου είναι αποδεδειγμένο ότι φυλάσσονται πυρηνικά όπλα:Στην Bangor Trident Base, την πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση αποθήκευσης του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

Η βάση Bangor Trident Base (Πηγή: Google Earth)

Η βάση Bangor Trident Base (Πηγή: Google Earth)

Στη βάση Barksdale της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Τη βάση «εφόρμησης» για τα στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ:

Οι εγκαταστάσεις στην βάση Barksdale (Πηγή: Google Earth)

Στη βάση του Ramstein στη Γερμανία:

Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ramstein (Πηγή: Google Earth)

Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ramstein (Πηγή: Google Earth)

Στη βάση του Ghedi Torre στην Ιταλία:

Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ghedi Torre (Πηγή: Google Earth)

Στη βάση RAF Lakenheath στη Βρετανία:

Οι εγκαταστάσεις στην βάση RAF Lakenheath (Πηγή: Google Earth)

Οι εγκαταστάσεις στην βάση RAF Lakenheath (Πηγή: Google Earth)

Αλλά και στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, απ’ όπου και μελετάται το ενδεχόμενο απόσυρσης των πυρηνικών βομβών των ΗΠΑ:

Οι εγκαταστάσεις στην βάση του Ιντσιρλίκ (Πηγή: Google Earth)

Βέβαια σήμερα ο κ. Καμμένος στον Antenna το διέψευσε:

«Δεν υπάρχει θέμα πυρηνικών στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη, ούτε υπήρξε αίτημα (εκ μέρους των ΗΠΑ), ούτε θα υπάρξει ποτέ. Ούτε αποθήκευσης. Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν ποτέ συζητήσεις για πυρηνικά στην Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε ερώτηση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφ. «Ριζοσπάστης» σύμφωνα με το οποίο απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον “Αραξο, στον ΑΝΤ1.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...