Ναταλία Λιονάκη: Αυτός είναι ο λόγος που έγινε μοναχή – Η συνταρακτική αλλαγή στην ψυχή της και όσων επιλέγουν τον μοναχισμό

Δημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2017, 8:13 μμ | Ανανέωση: Οκτώβριος 12, 2017 στις 8:16 μμ

Δυο είναι οι δρόμοι στη ζωή, ο δρόμος ο λαϊκός και ο δρόμος του Θεού. Και οι δύο δρόμοι οδηγούν στο Θεό. Είναι διαφορετικοί αλλά έχουν τον ίδιο στόχο: τη θέωση. Ο Απ. Παύλος λέει: άλλος μεν έχει το χάρισμα να ζει έτσι, άγαμος δηλαδή, άλλος δε να ζει διαφορετικά, δηλαδή σε γάμο.(Α Κορ. ζ΄ 7).

Αυτό λένε οι γέροντες και οι πατέρες της Εκκλησίας. Μπορείς ωστόσο και ώς λαϊκός πολίτης να ακολουθείς τον δρόμο του Θεού μένοντας πιστός σε όσα «ορίζει».

Η επιλογή κάποιων συνανθρώπων μας να ακολουθήσουν τον δρόμο του Θεού ξενίζει πολλούς. Και είναι λογικό. Σε μια ζωή αμιγώς καταναλωτική με αρχές και αξίες στον πάτο του πηγαδιού, η μοναχική ζωή είναι η λύτρωση και η σωτηρία της ψυχής. Πολλοί ζούνε το τώρα με την λογική της αρπαχτής και δεν αποσκοπούν στην διάρκεια. Γιατί; Διότι έτσι έχουν μάθει. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ πώς και γιατί κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο του Θεού;

Πολλές φορές ο ίδιος ο Θεός επιτρέπει να δοθούν κάποια ερεθίσματα στις ψυχές των ανθρώπων. Υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν ξέροντας ότι μοναδικός σκοπός της ζωής τους είναι η αφιέρωση στο Θεό. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι όμως που είχαν πάρει ένα εντελώς διαφορετικό δρόμο που σε τίποτα δεν θυμίζει τη μοναχική ζωή. Τότε είναι που λαμβάνει χώρα η παρέμβαση του Θεού. Τότε είναι που τελείται μέσα στην ψυχή αυτών των ανθρώπων το μέγα θαύμα της αλλαγής αλλά και της μετάνοιας για τα μέχρι τότε λάθη.

Η Ναταλία Λιονάκη ή καλύτερα η μοναχή Φεβρωνία, είναι πολύ τυχερή στη ζωή της. Έλαβε την πρόσκληση και την αποδέχθηκε. Γιαυτό είναι και πολύ άξια η ίδια. Δεν αφιέρωσε στο Χριστό μια ζωή χωρίς νόημα αλλά μια ζωή γεμάτη επιτυχία και δόξα. Αφιέρωσε στο Θεό πράγματα που άλλοι αφιερώνουν μια ολόκληρη ζωή και πάλι ίσως δεν τα αποκτήσουν ποτέ.


Ακούω πολλές φορές κάτι επιχειρήματα του τύπου, «έλα μωρέ τι είναι οι μοναχοί, αποτυχημένοι άνθρωποι», πόσο γελασμένοι και άσχετοι είστε να ξέρατε. Κάντε μια βόλτα από τα μοναστήρια μας και θα δείτε επιστήμονες και επιτυχημένους ανθρώπους που τα παρέδωσαν όλα στο Χριστό. Πτυχία, χρήματα, δόξα , όμορφη ζωή όλα στο Σταυρό Του, για να μπορέσουν να γευτούν λίγο από την γλυκιά αγάπη Του. Ή μήπως αυτή η γλυκιά αγάπη είναι που τους τρελαίνει, τους αλλάζει τη ζωή, τους ταπεινώνει και βλέπουν θαυμαστά σημεία που εμείς, οι άλλοι, αυτοί που είμαστε χωμένοι μέρα στα βιοτικά προβλήματα και στη μιζέρια, πολύ δύσκολα θα τα γευτούμε.

Η ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη εκάρει μοναχή Φεβρωνία

Άξια να είσαι μοναχή Φεβρωνία και καλό παράδεισο.

 • zina22 2

  ΑΞΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

 • kraser

  Μπραβο της !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ιωαννης

   τρωει γεροοοοοο ξυλο ο διαβολος αααχαχαχαχααααα…..δαγκωνει την ουρα του τωρα…ααχαχαχαχχαααααααααααααα…..

   • kraser

    Ξυλο δεν ξερω αν τρωει αλλα μια ψυχη την εχασε απο τα χερια του.

    • Ελπίδα

     Όποιος πάει στα μοναστήρια δεν θα πει ότι σώζεται κιόλας… Έχουν κολασθεί άπειροι μοναχοί (ειδικά σημερινοί), επειδή πάτησαν τους όρκους του μοναχού που έδωσαν…! Δεν αγιάζει ο τόπος, αλλά ο τρόπος της ζωής, τον άνθρωπο…! Οι μοναχοί και κληρικοί που κολάζονται, πηγαίνουν κάτω από όλες τις κολάσεις, την αφάνεια! Μακάρι ο μοναχή Φεβρωνεία να φανεί άξια της κλήσης που έλαβε από τον Θεό…

     • kraser

      Συμφωνω αλλα οτι ειναι διασημη δεν σημαινει οτι δεν μπορει να σωσει την ψυχη της.

    • ιωαννης

     …nai…αλλα διαβασε και το σχολιο του γιουσερ ελπιδα πιο κατω!
     α !…μολις ειδα οτι τοκανες!

 • ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ «ΟΠΑΔΟΣ» ΚΑΝΕΝΟΣ-1ος

  ΑΞΙΑ…..!!!!! ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΟΥ …. ΑΞΙΑ !!!!
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΟΙ ΓΙΑ Ν’ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ…
  Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΚΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ’ΑΡΝΗΘΕΙ…… ( Η ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν’ΑΠΟΤΥΧΕΙ…)
  Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑ ΚΙ ΤΟΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΙ ΘΕΟΣ …ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΦΗ ΤΟΥ… «ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ …»…
  ΠΟΣΟ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ «ΔΟΥΝ» ΤΟ ΘΕΟ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΤΑΝ ΒΡΙΚΣΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ… ΑΝΑΜΕΣΑ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ….. ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ…
  ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΧΕΣΑΙ ΚΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΙ ΤΟ ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΙΚΟΤΕΡΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ…….ΚΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ…..
  ΝΑ Σ’ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝΑ ΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΑΣ ΚΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ…. ΚΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ……… ΗΜΑΤΟΝ ΚΥΡΙΕ….
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΝΑ ΦΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΥΚΝΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ……

  • Σκληροτράχηλος Πουτινάρας KGB

   Παρότι το έβαλες μέσα σε εισαγωγικά θα ήθελα να αναφέρω για την ιστορία πως ο Παντοδύναμος Θεός δεν αδυνατεί στο θέμα της ανθρώπινης βούλησης…

   • ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ «ΟΠΑΔΟΣ» ΚΑΝΕΝΟΣ-1ος

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΑΓΙΟΥ, ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΒΑΛΑΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
    ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…
    ΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…

   • ChPetros

    Βούληση είναι η ελευθερία.
    Μπροστά στην ελευθερία του ανθρώπου ο Θεός σηκώνει τα χέρια.

   • ιωαννης

    τι ενοεις…δώσε παραδηγμα! μηπως λες οτι ο θεος αν θελησει μπορει και να αναγκασει τον άνθρωπο σε υπακοή…μα φυσικα και μπορει!…αυτο το κανω εγω με τα 7 σκυλια μου …αλλα αυτα δεν πολυνοιάζοντε για ελευθερια και ουτε εγω ειμαι θεος να τα παω παράδεισο!…καταλαβαίνεις?

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  Μακάρι να αγιάσει!

  • ιωαννης

   αυτο θαταν γροθια στην μαπα του διαβολου!….γενητοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο……………

 • maria

  ‘Αξια κορίτσι μου, καλόν Παράδεισο! Εύχομαι η πράξη σου αυτή να ξυπνήσει πολλούς!

 • Orthoglobus

  ΑΞΙΑ!!!

 • Φίλιππος

  Άξια!!!!!!!!!!

 • A B

  Μας πρήξατε όλη΄μέρα

  Α Μ Α Ν

  Ε Λ Ε Ο Σ

 • Dimitrios Kavouras

  ΑΞΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΗ ΤΗΣ.!!!!!

 • HaraldHadrada MERCYLESS

  καθενας με τα γουστα του

 • Ελπίδα

  Ο Θεός δεν είναι μόνο στα μοναστήρια…! Ειδικά στα σημερινά μοναστήρια-κολαστήρια…! Αφιερωμένος στον Θεό μπορεί να είναι ο κάθε άνθρωπος, μέσα από αυτό που κάνει στην ζωή του… Αν τηρείς το θέλημά Του και ό,τι κάνεις το κάνεις προς δόξαν Του, είσαι αφιερωμένος σ’ Εκείνον και Τον υπηρετείς…!!! Αρκεί ό,τι κάνεις να το κάνεις προς δόξαν Θεού και μόνο, όπου κι αν είσαι…!!!

  • James Wiliams

   Αγαπητη Ελπιδα,
   Η Εκκλησία προβάλλει Τον Χριστό και τον Χριστό ΜΟΝΟΝ (Αθανάσιος Λ/σου) γι αυτό η οποιανδήποτε κριτική εναντίον της Εκκλησίας είτε σωστή είτε λάθος «χρεώνεται» καταναγκαστικά εις το Πρόσωπο Του. Εάν μέσα από τα άρθρα τα οποία γράφομαι καταφέρουμε έστω και κατά λάθος να διώξουμε έστω μια ψυχή, τότε όχι μόνον θα χάσουμε την Βασιλεία αλλά και θα λογοδοτήσουμε για την ψυχή εκείνη που χάθηκε.

   Βλέπεις αδελφη η ψυχή αυτή θα ζητήσει κατά την Δευτέρα Παρουσία να αποδοθεί Δικαιοσύνη από Τον Χριστό από μέρους της για εκείνον ο οποίος στάθηκε ο λόγος η ψυχή αυτή να χαθεί. Ο κ. Τρεμπέλας είναι πολύ σαφής για το θέμα αυτό της κατάκρισης δίδοντας την ερμηνεία στον στίχο 11 στο κατά Ιακώβου τέταρτο κεφαλαίο.

   [Ιάκωβος 4: 11]
   «Επειδή δε το να κατακρίνει ο ένας τον άλλον γίνεται αιτία ψυχρότητας και συγκρούσεων γι αυτό μην κατηγορείται ο ένας τον άλλον αδελφοί. Εκείνος που κατηγορεί και καταδικάζει τον αδελφό του κατηγορεί ως μη ορθόν τον θείον νόμον και καταδικάζει και καταφρονεί τον θείον νόμον της αγάπης. Εάν δε καταδικάζεις τον νόμον της αγάπης που σου απαγορεύει την κατάκριση του πλησίον, θέτεις τον εαυτό σου παραπάνω από τον νόμον. Δεν είσαι πλέον εκτελεστής του νόμου που υποχρεούσαι νά φυλάττεις αυτόν, αλλά κάνεις τον εαυτό σου κριτην μέ την θρασεία αξίωση να έχεις δικαιώματα επι του νόμου ώστε και νά καταργείς αυτόν »

   Σκέφτηκα ότι ίσως να ήθελες νά γνωρίζεις.

   • Ελπίδα

    Αυτά που γράφεις είναι γνωστά και αληθή… Τί σχέση έχουν όμως μ’ αυτά που γράφω εγώ;;; Ο καθένας λέει την γνώμη του ελεύθερα… Κι εγώ ομολογώ την αλήθεια, αλλά μιλώ και εκ πείρας… Επομένως είσαι υποχρεωμένος να σεβαστείς αυτό που γράφω, αν όχι υποχρεωτικά να το αποδεχθείς…

 • James Wiliams

  ΑΞΙΑ !

 • Κωνσταντινος Χατζης

  Η δυναμη της θελησης σου εσωσε την Ψυχην ΣΟΥ που ακολουθησε το καλεσμα του ΚΥΡΙΟΥ.Μακαρι να ειχα και εγω προσωπικα την δικη σου ψυχικη δυναμη.Σε οτι πιστευσες ας οδηγει τα μελλοντικα βηματα σου στο θειο καθηκον και ας σε ακολουθουν οι καλυτερες των ευχων μου.Ο ΘΕΟΣ παντα μαζυ σου.ΦΡΒΡΩΝΙΑ