Μπαράζ πολεμικών δηλώσεων από την τουρκική αντιπολίτευση εν αναμονή θανάτου του Ρ.Τ.Ερντογάν δείχνουν τι μας έρχεται – Στο φως στρατιωτικοί χάρτες ΗΠΑ-Ρωσίας για Αιγαίο – Τι απεικονίζουν

Δημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2017, 10:35 πμ | Ανανέωση: Οκτώβριος 15, 2017 στις 11:36 πμ

Δύο στρατιωτικοί χάρτες, οι οποίοι σύμφωνα με τα διεθνή αμυντικά στάνταρ είναι οι πιο λεπτομερείς και  είχαν εκδοθεί από την γεωγραφική στρατιωτική υπηρεσία  ΗΠΑ-Ρωσία , τοποθετούν ξεκάθαρα τις βραχονησίδες Ιμια αλλά και τα υπόλοιπα  17 νησιά στην ελληνική εθνική επικράτεια ενώ αναφέρονται στις Βραχονησίδες των Ίμια με το ελληνικό όνομα τους.

Ο λόγος βέβαια είναι ότι οι χάρτες αυτοί βασίζονται σε ιταλικούς χάρτες της δεκαετίας του 1910 όταν η ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων ανήκε στην Ιταλία. Τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν στην ελληνική επικράτεια το 1948 με την συνθήκη των Παρισίων μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο χάρτης του ρωσικού ναυτικού με αριθμό 32208 και κλίμακα 1:275.000, που εκδόθηκε το 1974, αποτελεί πραγματικά ιστορικό ντοκουμέντο.

Είναι αποκαλυπτικός, γιατί διακρίνεται το κεντρικό υποβρύχιο καλώδιο που έχουν ποντίσει οι Τούρκοι ανατολικότερα των Ιμίων να διέρχεται εντός της ζώνης των τριών μιλίων από τις ακτές της Μικράς Ασίας.

Αναφέρουν μάλιστα τα Ιμια με το ελληνικό τους όνομα. Σημειώνεται πως όλα τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών μιλίων από τις τουρκικές ακτές είναι ελληνικά.


Στον δε αμερικανικό χάρτη που εκδόθηκε το 1950, δύο χρόνια μετά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, τα Ιμια αναφέρονται με την ελληνική ονομασία τους «Νήσοι Λίμνια».

Κάτω μάλιστα από την ονομασία αναγράφεται η λέξη «Greece», σε αντίθεση με την κοντινή τουρκική βραχονησίδα «Cavus», που στον χάρτη τη συνοδεύει η λέξη «Turkey».

Ο εν λόγω χάρτης έχει αριθμό 54418 και κλίμακα 1:45.000. Επισημαίνεται ότι οι ναυτικοί χάρτες τελούν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού, που εδρεύει στο Μονακό και έχει 65 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η κατάληψη των Δωδεκανήσων (συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων)  από τους Ιταλούς το 1912 αναπτέρωσε τις ελπίδες των κατοίκων τους ότι σύντομα τα νησιά θα ενταχθούν στον εθνικό κορμό. Πράγματι, με τη συνθήκη των Σεβρών (10 Αυγούστου 1920) τα Δωδεκάνησα παραχωρούνταν στην Ελλάδα, με εξαίρεση τη Ρόδο, που θα παρέμενε για ένα διάστημα υπό ιταλική διοίκηση.

Όμως, η ατυχής έκβαση της μικρασιατικής εκστρατείας έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς να υπαναχωρήσουν και με την άνοδο του Μουσολίνι προσπάθησαν να τα «αλώσουν» . Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών (1943), κύριοι των Δωδεκανήσων έγιναν οι Γερμανοί και μετά την παράδοση της Χιτλερικής Γερμανίας (Μάιος 1945), η Μεγάλη Βρετανία.

Οι στρατιωτικοί χάρτες   αποδεικνύουν εδώ και τόσα χρόνια ότι όλα τα νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων μαζί και τα Ίμια αλλά και τα  υπόλοιπα 17 νησιά στο Αιγαίο  είναι  φυσικά  ελληνικά «μέχρι το κόκαλο» , αποκαλύπτοντας τον ύποπτο και ανήθικο ρόλο των ΗΠΑ στην κρίση των Ιμίων…αλλά και στην στάση τους μέχρι τώρα στις τουρκικές προκλήσεις που επιδιώκουν κατάληψη ελληνικών νήσων.

Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα ο τουρκικός τύπος δημοσιεύει προκλητικές δηλώσεις Τούρκων υπουργών που μιλούν για «τουρκικά νησιά» υπό ελληνική κατοχή, διότι μετά  τα Ίμια «τους άνοιξε η όρεξη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP) στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποκάλεσε προχτές τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν  «πατριώτη του καναπέ».

Ουσιαστικά ο Κιλιτσντάρογλου κάλεσε τον Ερντογάν σε πόλεμο κατά της Ελλάδας προκειμένου να περιέλθουν στην Τουρκία ξανά τα νησιά που υποτίθεται έχει «αρπάξει» η Ελλάδα.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μιλάει για «πατριωτισμό» όταν έχει επιτρέψει τα νησιά του Αιγαίου να έχουν «καταληφθεί» από την Ελλάδα και να μην τα διεκδικεί. «Αυτό είναι πατριωτισμός του καναπέ», είπε ο Κιλιτσντάρογλου στον Ερντογάν.

Αιτία για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία ήταν ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους νομάρχες όπου καταφέρθηκε εναντίον τον τέως ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και την «υποχείρια στάση» που επεδείκνυε απέναντι στις ΗΠΑ. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Άμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος έστειλε το εξής μήνυμα στον Πρόεδρο της Τουρκίας:

«Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον αείμνηστο Μπουλέντ Ετζεβίτ. Κατά μία έννοια αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του. Αν θέλεις εσύ να μάθεις για τον πατριωτισμό του Ετζεβίτ, μάθε ότι ο αείμνηστος Ετζεβίτ ήταν εκείνος που έγραψε τον πατριωτισμό της Τουρκίας στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου.

Ή στα χώματα του Αφιόν. Ο πατριωτισμός του ήταν πραγματικός πατριωτισμός. Ό,τι είπε έγινε. Και τώρα θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν. Περνιέσαι μήπως εσύ για πατριώτης; Για κοίτα προς τα νησιά του Αιγαίου, στα ελληνικά νησιά.

Τα νησιά μας στο Αιγαίο έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα.

Ποιος είναι ο δικός σου πατριωτισμός, κύριε, μας λες; Ένας πατριώτης του καναπέ είσαι! Γιατί δεν παίρνεις τα νησιά;

Στα νησιά, που τόσο στα αμερικανικά όσο και στα αγγλικά έγγραφα φαίνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία, τώρα κυματίζει η ελληνική σημαία. Θέλω μια απάντηση γι’ αυτό από τον Ερντογάν!

Μη συγκρίνεσαι με τον Ετζεβίτ. Ας τον αναπαύσει ο Αλλάχ. Ο Ετζεβίτ ήταν ένας ηγέτης που υπηρέτησε αυτή τη χώρα. Πώς εσύ συγκρίνεσαι μαζί του;»

«Το  Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί» υποστηρίζει όμως και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ και παράλληλα επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας .

Η  πρόκληση , από υψηλότατο κυβερνητικό στέλεχος, ήρθε μετά  τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ, ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα» ελληνικής κυριαρχίας… στο Αγαθονήσι.

Η Άγκυρα αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών μας με διαφόρους τρόπους και ταυτόχρονα καλλιεργεί την πολεμική ρητορική.

Όλα αυτά γίνονται με τις ΗΠΑ  να παίζει τον ρόλο του «επιτήδειου μεσολαβητή», ενώ στο παρελθόν φέρεται να  έχει  πάρει σαφή θέση υπέρ της ελληνικότητας των Βραχονησίδων.

Όλες , το τονίζουμε αυτό με μεγάλα γράμματα , οι ελληνικές  κυβερνήσεις ανεξαρτήτως κομμάτων  δεν φρόντισαν να βρουν όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία και να στοιχειοθετήσουν νομικά το θέμα , και να το «μεταφέρουν» είτε σε διεθνείς οργανισμούς είτε στις εκάστοτε πολιτικές ελίτ σε Μόσχα και Ουάσιγκτον, ζητώντας σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες .

Με λίγα λόγια αναμένουμε , λες και είμαστε στην εποχή της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου να «επέμβουν» οι μεγάλες δυνάμεις χωρίς εμείς οι ίδιοι στηρίζουμε σθεναρά και απαρέγκλιτα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Κανείς δεν πρόκειται να μας δώσει δίκιο ή να μας σώσει εάν δεν σώσουμε μόνοι μας τον ίδιο μας τον εαυτό…κανείς……μόνο ο Θεός που δίνει «φώτιση» .

Η κυβέρνηση Σημίτη φρόντισε να «γκριζάρει» την περιοχή των Ιμίων με τους χειρισμούς της τον Ιανουάριο του 1996, ενώ η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Κύπριος ΥΠΕΞ της περιόδου 2003, εμπόδισε την κατοχύρωση ΑΟΖ στο Καστελόριζο, στη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ Λευκωσίας και Καΐρου για την οριοθέτηση των ΑΟΖ τους. Η Σούδα, για παράδειγμα, είναι ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια της Ελλάδας προκειμένου να αναγκάσει τις ΗΠΑ να τηρήσουν θετική στάση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο έναντι των αξιώσεων της Τουρκίας, ενώ διαχρονικά οι σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία ήταν καλές, αλλά…

Οι ρωσικοί και αμερικανικοί χάρτες υπάρχουν εκεί σε δημόσια θέα εδώ και τόσα χρόνια από το 1996 και δεν βρέθηκε ελληνική ηγεσία να τους « πετάξει στα μούτρα του Ερντογάν και των υπολοίπων» , οι οποίοι αποθρασύνθηκαν και ζητούν άλλα 17 νησιά τα οποία «λένε» τους ανήκουν.

Για αυτόν τον λόγο ακριβώς ο Ερντογάν έχει κινήσει πλειάδα νομικών και άλλων συμβούλων για να αναθεωρήσει την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, ενώ δεν αναγνωρίζει την Συνθήκη των Παρισίων του 1947 και βεβαίως αυτή του Δικαίου της Θάλασσας.

«Κάλιο αργά παρά πότε», που λέει και ο θυμόσοφος λαός, εδώ και τώρα να συλλέξουμε όλα τα νομικά στοιχεία που είναι συντριπτικά υπέρ της Ελλάδος και να τα πάμε σε Βρυξέλλες ( έδρα ΕΕ-και ΝΑΤΟ), Μόσχα, Ουάσιγκτον  και να απαιτήσουμε σεβασμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Ουστ.

 • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

  Ποιος ασχολειται με τετοια εδω εχουμε σοβαρα θεματα οπως τους γαμους των φουστηδων, τι δικαιο της θαλασσας και πρασινα αλογα?

 • Γατονι

  Ας μην ανησυχει ο κύριος αυτός. Έχουμε αρκετούς ηλίθιους σε αυτή τη χώρα που μπορεί να τους τα δώσουν με σφραγίδα και υπογραφή και με τιμές.

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Αρχίσανε οι ταρζανιές και τα κ@λοκουνήματα.

  «…η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή
  του προγράμματος , με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
  να συμμετέχει ή να μη συμμετέχει σε αυτό…»

  Τσαλακωτός Χατζατζάρης

  Με άλλα λόγια: Μπορούμε και χωρίς το Δ.Ν.Τ.

  Αφού μωρή νεράϊδα των μνημονίων
  σε δύο μήνες θα παρακαλάς γονυπετής για την συμμετοχή του Δ.Ν.Τ,
  παριστάνεις τώρα τον άντρα τον βαρύ,
  τον αποφασισμένο;

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΝΕΣΤΕ
  ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ
  ΜΕΝΟΥΜΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

  Υ.Γ…Καλά μνημόσυνα…προσωρινοί γείτονες._

 • TheELLINAS1 .

  Καλημέρα Ελληνόπουλα οπου και αν βρίσκεστε !! https://uploads.disquscdn.com/images/7e3ff7231aa71ad32784d2fc6bcdcf64470c74268960cf48664aa03e4fa9df5c.jpg

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Καλώς τα παιδιά τα ξενητεμένα

   • TheELLINAS1 .

    Καλημερούδια πατρίδα !!!

 • nikos(1)

  τουρκάκια …καταθέστε πρόταση εξαγοράς στο …ΥπερΤαμείο και θα έχετε άμμεση ενοικίαση η εξαγορά εως το …2115!!
  ευκολάκι! και με …120 άτοκες δόσεις! …και πρόθυμες τις «ελληνικές» τράπεζες να σας εξυπηρετήσουν με δανειάκια!

 • skeptomenosellin

  Καλημέρα σας…

  • Assurbanibal

   Καλά ξυπνητούρια.

 • Assurbanibal

  Ακόμη δεν μπήκαμε να γράψουμε και μας την έπεσαν ταυτόχρονα ΔΥΟ λεσχηνόριοι…

  • skeptomenosellin

   :-)))

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Πάλι αδολεσχούμε?

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  Χαχαχαχα μπρεεε οι γαλοπούλες πάλι κάνουν γλου γλου. Έρχονται Χριστούγεννα και ο φούρνος ετοιμάζεται.

  • /Νώντας/

   -και τι έχει το μενού;

   -γαλοπούλα!!

 • DisqussioneR Νεμέτωρ

  Όταν πήρε η Ελλάδα τα νησιά από τους Ιταλούς ο κίσσινγκερ ήταν ακόμα βυζανιάρικο… Μετά που μεγάλωσε και έγινε ο κουμανταδόρος της περιοχής άρχισαν τα προβλήματα…
  Και δε χρειάζεται να μαντέψουμε ποιός/ποιοί κρύβονται πίσω από τις τούρκικες διεκδικήσεις…

 • Βραδύνους ψηφοφόρος

  Αυτόν τον Σημίτη δε θα βρεθεί ποτέ κανείς να τον χώσει φυλακή;

  • Assurbanibal

   Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους.

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Ναι. Πέντε τρις δραχμές τότε για αγορά εξοπλισμών από τις …»αμερικάνικες» οπλοεταιρείες… Είναι πολλά τα μηδενικά Άρη…

  • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

   Μπρεεε έχεις δει κανένα με περιτομή να πηγαίνει φυλακή στην Ελλάδα;

  • Deadpool_Nikeus

   στην ηλικία που είναι, δεν αξίζει πια… εν αναμονή του απευκταίου λοιπόν

   • Assurbanibal

    Θα βάλουμε τον Πευκεστά να αναφωνήσει τον επικήδειο…

    • Deadpool_Nikeus

     στα Εβραϊκά όμως

     • Assurbanibal

      Θα ξεκινήσει κάπως έτσι:

      Σκ@τά στον τάφο σου κε ρατά.

     • Spyros Spyropoulos

      Θα γελασει ο καθε πικραμενος,Ασσουρ!

 • TheELLINAS1 .

  («Κάλιο αργά παρά πότε», που λέει και ο θυμόσοφος λαός, εδώ και τώρα να συλλέξουμε όλα τα νομικά στοιχεία που είναι συντριπτικά υπέρ της Ελλάδος και να τα πάμε σε Βρυξέλλες ( έδρα ΕΕ-και ΝΑΤΟ), Μόσχα )
  Και τι θα περιμένουμε ? Να βρούμε το δίκαιο μας στους οβριους ? Αν ήταν να μας το δώσουν αυτοί θα μας το έδιναν εδώ και πολλά χρόνια , ας ακολουθήσουμε την σοφή ρήση των προγόνων μας που λέει θέλεις ειρήνη προετοιμασου για πολεμο!!!!
  και όλα θα πάνε καλά

  • Assurbanibal

   Έτσι ακριβώς.

   • TheELLINAS1 .

    Αδερφέ Assur άμα δεν έχεις νύχια να ξυστεις μην περιμένεις να σε ξυσουν άλλοι, αλλά δυστυχώς δεν μαθαίνουμε !!!

 • ΚΩΝΚΑΡ

  …Οι δεσποτάδες σήμερα μόνον
  για «αγάπη» μιλάνε (εννοώντας
  τους «λαθρο»), για «υπακοή στην
  εκκλησία» ( μην τους φύγουν τα
  «πρόβατα» από το «μαντρί»,κι ας
  έχουν ποτίσει μέχρι το μεδούλι
  τους με την αίρεση του οικουμε-
  νισμού) & τις «περιφορές δίσκων»
  για τις «ανάγκες»(τάχα φιλανθρω-
  πικών δράσεων) για να προσθέ-
  τουν άφθονα «μαύρα»χρήματα τα
  οποία ένας Θεός ξέρει που κατα-
  λήγουν.
  «Τσιμουδιά» για ανθρώπους που
  χωρίζουν, για να παντρευτούν τον
  επόμενο ή την επόμενη; Ή που
  νέοι-ες συζούν έχοντας σαρκικές
  σχέσεις πριν το γάμο; Έχετε
  ακούσει κανέναν ιερέα ΣΗΜΕΡΑ
  να μιλάει για αγνότητα;

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Μετρημένοι στα δάκτυλα…αλλά υπάρχουν. Άλλωστε από γεννήσεως κόσμου οι εκλεκτοί ήταν μειονότητα. Η μεγάλη μερίδα πλανάται και πλανά…

 • Assurbanibal

  «Πολιτική ευθύνη έχουν όλες οι
  κυβερνήσεις, από τη δικτατορία και εδώ, τουλάχιστον. Καμία κυβέρνηση
  από την επομένη της πτώσης της δικτατορίας, ούτε του Κωνσταντίνου
  Καραμανλή, ούτε του Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε πολύ περισσότερο οι
  μετέπειτα, δεν έβαλαν ούτε ένα λιθαράκι για να φτιάξουν αυτό το κράτος.
  Όλες οι πολιτικές είναι περασμένες σε ξένα χέρια και η εξωτερική και η
  πολιτική κ.λπ. Η μόνη που είναι στα χέρια μας είναι να φτιάξουμε το
  σπίτι μας, κι αυτό καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να το αγγίξει. Θέλησε να
  το αφήσει καλύβα, ερειπωμένο, να στάζει από παντού, για να μας φτάσει
  σήμερα στο χείλος του γκρεμού. Γιατί αυτό μας οδήγησε στο χείλος του
  γκρεμού. Κι αυτό το χείλος του γκρεμού ζούμε σήμερα όλοι οι Έλληνες».

  (Απόσπασμα από την ομιλία του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη στον ΔΣΑ)

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  Μπρεεε η Τουρκία του σήμερα είναι το ακριβές αντίγραφο της φασιστικής Ιταλίας του 1936. Φαμφαρονοι και γελοίοι μέχρι εμετου. Λογαδες και ψευτονταιδες ολκής. Κάτι τέτοιους μόλις τούς κάνεις μπουυυυυ χεζονται απάνω τους και αρχίζουν να παραμιλανε.

  • /Νώντας/

   +1000000

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Έρντο … ο καλύτερος πολιτικός που πέρασε απ’ την Ελλάδα !

  https://uploads.disquscdn.com/images/b6f60f424ee70ad13d1eea693375ad634338a0d72453d7157ef02c9784f0976c.jpg

 • /Νώντας/

  φάτε φασολάδα και ελάτε να μας κάνετε αέρα!!!

  • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

   Χαχαχαχα μπρεεε σιγά μην έρθουν. Σε λίγο ούτε φασόλια δεν θα έχουν.

   • /Νώντας/

    θα τους στείλουμε εμείς πολυχρονεμένε μας Σουλτάνε… :-)

    • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

     Χαχαχαχα μπρεεε τα δικά μας είναι θανατηφόρα σε μεθάνιο. Ο Πανάγος τέτοια χημικά μυστικά όπλα δεν τα δίνει σε κανένα.

     • /Νώντας/

      χαχαχαχα

 • DisqussioneR Νεμέτωρ

  Αντε να γίνει το Αιγαίο στεριά να πηγαίνουμε οδικώς Μύκονο…

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   να ξαναγίνει*

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Καλώς τον πελεκάνο !

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    καλημέρα πανάγο!

  • ACBOC o ANAΦENTOC

   Να μην γινει ολη η Ελλαδα γη της ομοφυλοφιλιας σαν την Μυκονο!!!!!

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Μα πρέπει να εναρμονιστούμε στη νέα νομοθεσία…

    • ACBOC o ANAΦENTOC

     Ναι αλλαπρεπει και αυτοι που αλλαξαν την νομοθεσια να μας δωσουν το καλο παραδειγμα και να εφαρμωσουν την νομοθεσια τους στα παιδια τους

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Τάδε έφη Τσιάρτας και πολύ καλά έφη! ;-)

     • skeptomenosellin

      Όπως η Ιταλίδα που όταν έμαθε ότι η κόρη της τα είχε με αράπη επαναστάτησε? χεχεχεχε……

  • skeptomenosellin

   Και τα χταποδάκια που θα πάνε μετά?

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Στις σχάρες μας, λιαστά !

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Έχουμε και το Ιόνιο Χάρη… Θάλασσα παντού ;-)

    • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

     …& το Κρητικόν πέλαγος & τα από κάτω αυτού !

    • skeptomenosellin

     Κάτι μου λέει ότι άμα στερέψει το Αιγαίο, θα στερέψει και το Ιόνιο… :-)

     • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

      …& θα γίνει τσουνάμι με κατεύθυνση ανατολική … εκεί θ’ αδειάσει, είναι κατηφόρα !

 • skeptomenosellin

  Είμαστε το πιο οικογενειακό Site τελικά… Όλο γέλιο και χαρά… Μπα σε καλό μας…. :-)))

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Αδολεσχία στο έπακρον Χάρη ;-))
   Καλημέρα!

   • skeptomenosellin

    Καλημέρα αδελφέ λεσχηνόριε….

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     συνάδελφε* λεσχηνόριε χαχαχαχα

  • Spyros Spyropoulos

   Δεν χαιρεσαι γι’αυτο Χαρουλη……που ειμαστε ολο χαρουλες?

   • skeptomenosellin

    χαχαχα Φυσικά… :-)

  • Deadpool_Nikeus

   φαντάσου να γινόταν το αντίθετο λοιπόν…
   αφού όλα είναι καλά, πάντα να είναι καλά

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  • TheELLINAS1 .

   Χωρίς πλάκα τώρα , τέτοια σάιτ είναι πολύ λίγα !!

 • ACBOC o ANAΦENTOC

  Καλα τωρα να ειχαμε και κυβερνηση μπορει κατι να καναμε..

 • /Νώντας/
  • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

   Γιατι ο ποντος και η β ηπειρος εκτός?

   • /Νώντας/

    γιατί δεν πρόλαβε φαίνεται ο σχεδιαστής… θα είναι και αυτά μέσα φυσικά…

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Λείπουν κομμάτια… ;-)

   • /Νώντας/

    ας κάνουν το λάθος να επιτεθούν οι Τούρκοι και θα τα πάρουμε όλα…

   • ACBOC o ANAΦENTOC

    Βορειος Μακεδονια και Βορειος Θρακη, Ποντος και Καππαδοκια!!!

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Και βόρειος ήπειρος!

     • Deadpool_Nikeus

      Kαι Βόρειος Πόλος… όλα δικά μας… Σκανδιναβία και Ισλανδία

     • ACBOC o ANAΦENTOC

      Μην ξεχνας την Ανταρκτικη!!!

   • /Νώντας/

    πόσο μεγάλη θα γίνει η Ελλάδα μετά τα γεγονότα… σε πιάνει δέος μόνο και μόνο να το σκέφτεσαι… και δεν είναι ευσεβείς πόθοι αλλά το γνωρίζουμε από τους Άγιους Πατέρες ότι θα γίνει… και αυτό θα είναι από την κακία των γειτόνων που θα θελήσουν να αρπάξουν κομμάτια αλλά θα χάσουν και αυτά που έχουν!

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     Νωντα ετσι οπως παμε θα μας παρουν και το σαμαρι,επισης εγω δεν ξερω ουτε αλλους λαους να πολεμανε για συμφεροντα αλλων,ουτε κατεβηκε κανας αγγελος να πολεμησει στους αγωνες,ουτε καποια προφητεια που επαληθευτηκε,ευχομαι να μην βρεθουμε προ εκπληξεως και μετα αναγκαστειτε να λετε δικαιολογιες του στυλ«μας τιμωρει ο Θεος»

 • Spyros Spyropoulos

  ΑΙΓΑΙΟ=ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

  • skeptomenosellin

   Γη, ο πλανήτης των Ελλήνων….. :-)))
   Καλημέρα Σπυρέτο….. :-)))

   • TheELLINAS1 .

    Έλληνα μου πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι.
    Και όπως είναι γνωστό η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία !!!

    • Deadpool_Nikeus

     (μόνο την πεθερά σου μην την λένε Ελπίδα…—black humor—)

     • TheELLINAS1 .

      Και ελπίδα να την λέγανε δυστυχώς απεβίωσε !! :(

     • Deadpool_Nikeus

      mea culpa αδερφέ…συγγνώμη για το λάθος….

     • TheELLINAS1 .

      Δεν υπάρχει πρόβλημα αδερφέ κύκλος είναι ποιος ήρθε και έμεινε !!

    • skeptomenosellin

     Έτσι…

  • TheELLINAS1 .

   ++++++++++++++++
   Ακριβώς έτσι αδερφε Σπύρο !!

 • Genesis
 • Deadpool_Nikeus
 • Deadpool_Nikeus
  • skeptomenosellin

   χαχαχα!!!

  • Γιάννης the Doctor

   Το «Union on stingy workaholics» μου άρεσε, όταν οι Έλληνες βαράνε τις περισσότερες ώρες στη δουλειά από όλους τους Ευρωπαίους…

   • Deadpool_Nikeus

    σωστός

  • TheELLINAS1 .

   Χα Χα Όχι ακριβώς, αλλά περίπου εκφράζει τις προσδοκίες μας !!!

 • Κων. Συνέσιος

  Καλημέρα. Βρῆκαν σάκκο γιὰ πυγμαχία καὶ χῶρο γιὰ ταρζανιὲς οἱ μεμέτηδες , ἔτσι ἐξηγεῖται ἡ ἔπαρση καὶ οἱ μεγαλοστομίες . Διαβάζουν ὅμως καλὰ τὸν Θουκυδίδη καὶ ἔχουν ἐμπεδώσει τὴν θεωρία περὶ Διακιοσύνης τῶν ἰσχυρῶν : » ὅ­τι δί­και­α μὲν ἐν τῷ ἀν­θρω­πε­ί­ῳ λό­γῳ ἀ­πὸ τῆς ἴ­σης ἀ­νάγ­κης κρί­νε­ται, δυ­να­τὰ δὲ οἱ προ­ύ­χον­τες πράσ­σου­σι καὶ οἱ ἀ­σθε­νεῖς ξυγ­χω­ροῦ­σιν » ( βιβλίο 5, 89 ) = πως κατά την ανθρώπινη λογική μπορούμε να μιλάμε για δίκαιο όταν και τα δύο μέρη έχουν ίση ισχύ και ότι οι ισχυροί πράττουν ό, τι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υποχωρούν και το αποδέχονται.

 • Deadpool_Nikeus

  και ακόμα ένας χάρτης, όπως νομίζουν οι ξένοι ότι «Εμείς» τον Βλέπουμε
  https://uploads.disquscdn.com/images/e373bddd44e29f6caee1310668f2dc4e1c60d5f09820931a602b940116e4196b.jpg

  • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

   Παλι λειπουν κομματια αλλα αυτη τη φορα ειναι αρκετα σωστος.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   χαχαχαχαχαχαχαααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!δεν εχουν αδικο!

   • TheELLINAS1 .

    Καλώς τον αρχηγό !!
    Καλημέρα !!!

 • Γιάννης the Doctor

  Ο Κολωκοτρώνης στη φωτογραφία έχει παρατεταμένα 2 δάκτυλα ή 5;
  Κρυφο-ναζί ;

  • Deadpool_Nikeus

   κυρίαρχα το ένα είναι παρατεταμένο

  • TheELLINAS1 .

   Κανονικά ο Στρατηγός έπρεπε να μας δείξει το μεσο δάχτυλο έτσι λαπαδες που καταντησαμε !!!

 • Jorge Melissa

  Ο άγιος Νεκτάριος
  στην προσωπική του προσευχή
  μίλαγε πολύ απλά
  στην Παναγία.
  Της παρουσίαζε λογαριασμούς
  και χρέη της μονής.
  Της μίλαγε για μαστόρους
  και οικοδομικά υλικά.
  Για αρρώστους και άτεκνα ζευγάρια.
  Για την ανομβρία και τα χωράφια.
  Προσευχόταν μπροστά στο εικόνισμά Της,
  που ήταν αναγεννησιακής τεχνοτροπίας.
  Και του εμφανίστηκε
  πολλές φορές
  η Παναγία
  εκεί.
  Διότι έβλεπε την απλή καρδιά του.
  Άκουγε τον αναστεναγμό του.
  Έβλεπε τις αδικίες που δεχόταν.
  Ένιωθε το συντονισμό
  του αγίου Νεκταρίου
  με την αγάπη του Παιδιού Της.
  Ήξερε ότι είναι άνθρωπος της ουσίας,

  κι όχι της βιτρίνας.

  • skeptomenosellin

   Ως παις……….
   Καλημέρα Γιώργη μου…..

   • Jorge Melissa

    Καλημέρα Χάρη!

 • Κώστας ο υπομονετικός

  «Κάλιο αργά παρά πότε», που λέει και ο θυμόσοφος λαός, εδώ και τώρα να συλλέξουμε όλα τα νομικά στοιχεία που είναι συντριπτικά υπέρ της Ελλάδος και να τα πάμε σε Βρυξέλλες ( έδρα ΕΕ-και ΝΑΤΟ), Μόσχα, Ουάσιγκτον και να απαιτήσουμε σεβασμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

  Καίριο ερώτημα:

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;;

 • Stratis

  Η κυριαρχία και η ευημερία στηρίζεται στην δύναμη των όπλων.

 • Jorge Melissa

  Οι τελευταίες φωτογραφίες των επισκόπων Χαλεπίου (22.4.13) λίγο πριν την απαγωγή.Ο Παύλος στο τελευταίο check point του FSA τους πέταξε την ταυτότητα του στις μπάρες…
  https://dimpenews.com/2017/10/14/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89/

 • ЭЄXRHSTOSЭЄ

  🌴🌴🌴🌴🌴 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΤΗΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!! https://3.bp.blogspot.com/-V3uDFmtDqH8/VwP1f8fnf_I/AAAAAAAAGC4/CuC31CJkSogODLZZYgGtPZCETYbKszgRA/s1600/buna-dimineata-micul-dejun-va-asteapta-1_4c0c6bccb36ef9.jpg

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Τί καφεδάκι είναι αυτό… φρέντο?

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΙΚΡΕ!!!!!!ΕΝ ΞΕΡΩ!!!!!!!!!!ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΠΡΟΤΟΥ ΕΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ!!!!!!!!!ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΕ ΚΑΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ!!!!!!!!!!! http://1.bp.blogspot.com/-3QXyxXXEFrQ/Uy2bW5IRADI/AAAAAAAAGpI/flIcQNOeftw/s1600/1.JPG

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Καλημέρα αλανιάρη Χρηστάρα

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Λίγο δύσκολο φρέντο σε κούπα

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Για ολόκληρο το σετ ρώτησα Κώστα ;-)

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Καλώς τον delicate-συνσχολιαστή μας με τα ωραία του πρωϊνά εδέσματα !

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΛΙΧΟΥΔΗ!!!!!!!!! Χ Χ Χ ΟΡΘΙΟΣ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ!!!!!!!!!! https://kouzinista.files.wordpress.com/2013/08/keik-me-damaskina-photo.jpg

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    οποτε μπαινει ο Χρησταρας μου τρεχουν τα σαλια,μια τα γλυκα,μια τα μεζεδια,μια οι ουϊσκαρες….

  • skeptomenosellin

   Δεν μου λες μόνος σου θα τα φας όλα αυτά? :-))

  • TheELLINAS1 .

   Καλημέρα φίλε μου !!!

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Όταν τα γκέι παρέιντ θεωρούν πως ο Κολοκοτρώνης είναι γκέι, τότε ποια σωτηρία υπάρχει γι αυτό τον τόπο ;;

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο…

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    ναι ,με μια σφαγη αλλα νυχτα των κρυσταλλων σε συνδυασμο με Κατυν

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   καλημερα Κωστα,οι γκεϊ μπορει να λενε οτι θελουν ,το θεμα ειναι οτι τα μεσα αναπαραγουν τετοιες αηδιες χωρις να τις στηλιτευσουν και κανενας δεν τους μηνυει για προσβολη νεκρου κλπ

   • Κώστας ο υπομονετικός

    δεν τους νοιάζει εκεί το μαξίμου

 • Jorge Melissa

  Πως αλλάζει η ζωή τελικά! Μια ιστορία που σίγουρα αξίζει!
  https://panagiaalexiotissa.blogspot.gr/2013/07/httpagiosharalabosblogspotcom201307blog.html

 • Deadpool_Nikeus
 • ARCO ARCO

  Σοβαρό επεισόδιο: Οπλισμένα τουρκικά UAV πέταξαν πάνω από τον Στόλο μας σε πρόβα βομβαρδισμού – Ποιοτική αναβάθμιση από Αγκυρα
  https://www.pentapostagma.gr/2017/10/%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8C-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AC-uav.html
  Πως οι ΗΠΑ έσπρωξαν για ελληνοτουρκικό πόλεμο με τη νοτιοκορεατική πλατφόρμα εξόρυξης: Κύπριοι αξιωματικοί στο Ισραήλ για ειδική εκπαίδευση και όπλα… Δημοσίευση: 13 Οκτωβρίου 2017,
  https://www.pentapostagma.gr/2017/10/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%AD%CF%83%CF%80%CF%81%CF%89%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA.html