Ερχονται κοσμοιστορικές αλλαγές: «Κράτος παρίας η Τουρκία, βγαίνει εκτός Νόμου» – Φτιάχνεται κλίμα στις ΗΠΑ…

Δημοσίευση: 14 Οκτωβρίου 2017, 2:01 μμ | Ανανέωση: Οκτώβριος 15, 2017 στις 10:41 πμ

Η Τουρκία είναι στο δρόμο που οδηγεί στην ολοκληρωτική αποχώρηση από την δύση και το ΝΑΤΟ και εφόσον συνεχίσει έτσι θα «χαρακτηριστεί πλέον ως κράτος  παρίας».

Αυτό είναι το συμπέρασμα κύριων άρθρων στις  «ναυαρχίδες»  της ενημέρωσης στις ΗΠΑ όπως η εφημερίδα  washingtonpost και το πρακτορείο bloomberg.

Αυτό που λένε όμως είναι ότι στην Τουρκία συντελείται μια επανάσταση τύπου Ιράν η οποία δεν πρόκειται να σταματήσει και θα φτάσει μέχρι τέρμα.

Όλες οι καταπιεστικές  κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότερο την τακτική της σύλληψης Αμερικανών πολιτών,  κρατώντας τους ως de facto ομήρους σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν μοχλό πίεσης προς την Ουάσινγκτον, τονίζει ο αμερικανικός τύπος.

Το Ιράν και η Βόρειος Κορέα ήταν πρωτοπόροι επαγγελματίες σε αυτό το έιδος  και αμφότερες επανειλημμένα ζητούσαν  παραχωρήσεις από τις ΗΠΑ.


Αυτός ο τρόπος  πιθανώς ενθάρρυνε και άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου και της Βενεζουέλας.

Τώρα έρχεται η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χώρα μέλος  του ΝΑΤΟ που φαίνεται ότι πηγαίνει για τα καλά στο δρόμο του να γίνει κράτος εκτός νόμου.

Όλα αυτά δεν ξεκίνησαν όμως έτσι ειδικά στην πρώτη θητεία του Ομπάμα. Τότε ο Ομπάμα υποστήριζε αναφανδόν  τον Τούρκο ηγέτη.

Μάλιστα επαινούσε την Τουρκία ως πρότυπο μιας μουσουλμανικής δημοκρατίας και καυχήθηκε σε μια συνέντευξη το 2012 ,  ότι ο Ερντογάν ήταν ένας από τους πέντε παγκόσμιους ηγέτες με τους οποίους οι προσωπικές του σχέσεις ενεργοποίησαν νέες διπλωματικές ευκαιρίες.

Αλλά όπως και η αποτυχημένη προσπάθειά του να επαναφέρει τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο Ομπάμα έμαθε τελικά ότι ο Ερντογάν ήταν απλώς ένας ακόμη κυνικός αυταρχικός ηγέτης.

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί τόσο πολύ …που όλα είναι πιθανά .

Σήμερα οι Τούρκοι συλλαμβάνουν πολίτες των ΗΠΑ και τους αλλοδαπούς υπηκόους με στόχο να «διαρρήξουν» το αμερικανικό νομικό σύστημα.

Αν ο Τράμπ ήθελε πραγματικά να ξεχωρίσει από τον προκάτοχό του, θα έπρεπε να αρχίσει να δείχνει στον αρχηγό της Τουρκίας τον ίδιο σεβασμό που έδειξε ο Ερντογάν γι ‘αυτόν.

Αλλά και ο ίδιος έπεσε στην «παγίδα των προσωπικών σχέσεων ξεχνώντας με ποιόν αυταρχικό ηγέτη  έχει να κάνει.

Έτσι τώρα η κατάσταση χειροτερεύει  όλο και πιο πολύ, καταλήγει άρθρο στην washingtonpost ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί.

Την ίδια στιγμή αμερικανικά THINK TANKS εκτιμούν ότι ο Ερντογάν και η χώρα του πρέπει να αποχωρήσουν σύντομα και από το ΝΑΤΟ, διότι λόγω των σχέσεων τους με την Μόσχα έχουν  γίνει πολύ επικίνδυνοι.

«Όταν η Τουρκία ήθελε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το 1950, αναγκάστηκε να υιοθετήσει ένα πολυκομματικό πολιτικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή η δημοκρατία είναι βασικό δόγμα κάθε μέλους του ΝΑΤΟ », δήλωσε ο Gregg Roman από το αμερικανικό think tank φόρουμ των ΗΠΑ.

«Ωστόσο, οι παραβιάσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνονται πιο εξωφρενικές όχι μόνο προς τους πολίτες του, αλλά και προς άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Εφαρμόζει  δε ο ίδιος ένα τρομακτικό σχέδιο  πολιτικού  «καθαρισμού», η Τουρκία έχει περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή από ό, τι η Κίνα και περισσότερους επαγγελματίες της τρομοκρατίας από ό, τι τα μέλη της Isis», τόνισε ο Roman .

«Αυτή δεν είναι η συμπεριφορά ενός μέλους που υποτίθεται ότι προστατεύει τα κοινά μας συμφέροντα και αξίες», κατέληξε ο ίδιος.

Τα σχόλιά του κτύπησαν σαν ηλεκτρικό ρεύμα τους Τούρκους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης πριν δύο εβδομάδες .

Η εκδήλωση, η οποία φιλοξένησε το ινστιτούτο μελετών MEF στη Φιλαδέλφεια, υποτίθεται ότι θα επικεντρώνονταν  στον τρόπο με τον οποίο το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να ασχολείται με την πολιτική της Μέσης Ανατολής. Αλλά επικεντρώθηκε στην πολιτική του Ερντογάν και στο ανατολίτικο παιχνίδι που παίζει.

Το πιο πρόσφατο ξέσπασμα του Τούρκου προέδρου ήταν η σύλληψη από τις τουρκικές αρχές ενός αυξανόμενου αριθμού  Αμερικανών πολιτών που εμπλέκονται σε μαζικές διαδηλώσεις κατά του  Ερντογάν ενώ πάνω από 50.000 Τούρκοι μέχρι σήμερα έχουν φυλακιστεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη ένας Τούρκος υπήκοος που εργαζόταν στο προξενείο των ΗΠΑ, ενώ η δεύτερη τέτοια σύλληψη πριν δύο μέρες ώθησε την Ουάσιγκτον να ανακοινώσει την αναστολή  χορήγησης βίζας  στην Τουρκία, αμφισβητώντας δημόσια την δέσμευση της Άγκυρας για την Προστασία «την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της αποστολής των ΗΠΑ και του διπλωματικού προσωπικού».

Η Τουρκία ανταποκρίθηκε άμεσα με ισοδύναμη «απάντηση» ενώ ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι το πραγματικό κίνητρο της Ουάσιγκτον ήταν η εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας.

Ολα αυτά είναι αβάσιμα ειδικά όσο αφορά τον ρόλο των ΗΠΑ στο πραξικόπημα.

Η κλιμάκωση της κρίσης θα βλάψει τους επιχειρηματικούς και τουριστικούς τομείς των δύο χωρών, ιδίως της Τουρκίας.

Όσο ο  Ερντογάν και το κόμμα του συνεχίζουν να κάνουν χρήση του «μαστιγίου» με εχθρότητα προς την Αμερική  η οποία σύμφωνα με τους ίδιους  υποστηρίζει  πραγματικούς  ή  φανταστικούς  εχθρούς, τόσο η τουρκική στάση απέναντι στις ΗΠΑ  θα γίνεται ολοένα και εχθρική .

Ο Ερντογάν και πολλοί Τούρκοι είναι έξω φρενών επειδή οι  Αμερικανοί αδυνατούν να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα του πραξικοπήματος, τον  ρόλο του Gulen, καθώς και την ύπαρξη των απειλών που αντιμετωπίζουν.

Πολλοί Αμερικανοί με την σειρά τους, πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αυταρχική απάντηση στο πραξικόπημα, η οποία  χρησιμοποιείται  ως πρόσχημα για την φυλάκιση  όλων εκείνων που αντιτίθενται στον  Ερντογάν.

Τα περιφερειακά συμφέροντα ασφαλείας των δύο χωρών διακυβεύονται επίσης επικίνδυνα.

Λαμβάνονται υπόψη τα εξής: Πρώτον, ότι η Ουάσινγκτον δίνει προτεραιότητα στην καταπολέμηση του ISIS ενώ η Τουρκία θεωρεί ως απειλή τους Σύρους Κούρδους και τους Ιρακινούς Κούρδους που τυγχάνει να είναι βασικοί εταίροι της Αμερικής σε αυτόν τον αγώνα.

Δεύτερον, οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν το Ιράν να γεμίσει το κενό που θα αφήσουν δυσαναπλήρωτο οι Τζιχαντιστές όταν φύγουν από την ανατολική Συρία ενώ οι Τούρκοι είναι φίλοι με τους Ιρανούς .

Επίσης η Τουρκία υποστηρίζει τις ομάδες φανατικών ισλαμιστών, όπως η Χαμάς, η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου και οι  πολιτοφυλακές της Λιβύης, διατηρεί καλή σχέση με το Κατάρ, αντικρούοντας την απόφαση του ΝΑΤΟ ενώ αγοράζει ρωσικά συστήματα αεράμυνας, με  μια κίνηση που  έχει σχεδιαστεί για να σηματοδοτήσει τη δυσαρέσκειά της Άγκυρας έναντι των  ΗΠΑ.

Το τελευταίο θα επιφέρει μόνο επιδείνωση  στις ήδη προβληματικές σχέσεις».

Ο Ερντογάν και το κόμμα του εξακολουθούν να είναι γεμάτοι με εχθρότητα απέναντι στην Αμερική για την υποστήριξη των πραγματικών και των φανταστικών εχθρών τους και αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε  ένα κράτος εκτός ΝΑΤΟ , εκτός δύσης που θα μοιάζει καταπληκτικά με το Ιράν .

 • BABIS

  1ος !!!

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Άξιος Μπαμπίνο !!!
   (Περιμένω και τους υπόλοιπους … έβαλα τηγάνι !!)

   • BABIS

    Ευχαριστω.

 • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

  Πολλά ακούμε …

 • BABIS

  Γνωριζετε ποια ειναι η παραβιαση του καταστικου του ΝΑΤΟ ?

  • χμμμ το ότι υπερασπίζεται (καλώς ή κακώς και άσχετα από αυτό που μας συμφέρει εμάς τους Έλληνες) τα συμφέροντα της ίσως;

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

 • © Proud to be Greek

  Δηλώνω πανευτυχής που αυτό που έγραφα τόσα χρόνια (και που έβλεπα να ερχεται βήμα – βήμα) αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά.
  ΝΑΙ!!
  Η Τουρκία είναι Κράτος Παρία και χαίρομαι που το συνειδητοποιούν τώρα για τα κάλα όλο και περισσότεροι, (και μάλιστα άργησαν)
  όπως και οτι ανήκει και στον άξονα του κακού μαζί με τις γνωστές χώρες, μόνο που είναι πιο κακιά απο τις υπόλοιπες.
  (Μην πώ πως είναι το ίδιο το κακό και φανώ υπερβολικός)

  • πάντα το ΄ξεραν οι δυτικοί, τώρα τους συμφέρει να το παραδεχτούν, ας ελπίσουμε πως θα κρατήσει αυτή η παραδοχή…

  • Γιάννης the Doctor

   Ακόμα και έτσι, η τουρκία εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο παιδί της Δύσης. Το θέμα είναι πως εκμεταλλευόμαστε εμείς την κατάσταση.
   Όπως βλέπεις αντί να κάνουμε εξωτερική πολιτική με @@, ψηφίζουμε νομοσχέδια για να κόβουν τα @@ τους τα 15χρονα .

   • © Proud to be Greek

    Τα πάντα εχουν ένα τέλος σε αυτή την ζωή, τέλος έχουν ακόμα και οι Αυτοκρατορίες, ακόμα και η ίδια η ζωή, πόσο μάλλον το χάιδεμα και χρησιμότητα της τουρκιάς.

    Νομίζεις οτι δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική, ο Κοτζιάς είναι ο δυματότερος και τολμηρότερος ΥΠΕΞ που έχει περάσει μετά την μεταπολίτευση.
    Φυσικά και ΔΕΝ συνδέονται οι νόμοι για τα 15χρονα με την εξωτερική πολιτική, ενα Κράτος είναι πολυδιάστατο, κάνει πολλά ταυτόχρονα που δεν συνέδονται μεταξύ τους.

 • Κων. Συνέσιος

  Καλημέρα ( εἶναι ἡμέρα ἀκόμη ) καὶ καλὸ Σαββατοκύριακο . Τὸ θέμα εἶναι ἄν καὶ πὼς μπορεῖ ἡ Ἑλλάδα νὰ ἐπωφεληθεῖ ἀπὸ τὴν σύγκρουση ΗΠΑ-τουρκίας . Βλεποντας πὼς «διαπραγματεύτηκαν » τὰ μνημόνια οἱ νῦν κυβερνῶντες καὶ τὴν δικὴ μας ὀπισθοχώρηση σὲ κάθε τομέα εἰλικρινῶς δὲν μπορῶ νὰ σκεφτῶ ποιὸς καὶ μὲ ποιὰ ἐφόδια θὰ διαπραγματευτεῖ μὲ τὶς ΗΠΑ , ἔτσι ὥστε νὰ καρπωθοῦμε γεωστρατηγικὲς ὠφέλειες ἀπὸ τὴν σύγκρουση ΗΠΑ_τουρκίας . Ὅσο δὲν βλέπω τὴν ὀριοθέτηση καὶ τὴν ἀνακήρυξη ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΟΖ ποὺ βασίζεται στὸ Διεθνὲς Δίκαιο καὶ στὸ Δίκαιο τῆς Θαλάσσης ( 1982 ) τότε καμμία ὠφέλεια γιὰ ἐμᾶς καὶ τὰ ὑπόλοιπα εἶναι πυροτεχνήματα καὶ στρακαστρούκες . Καὶ βέβαια μόνο γέλωτας στὴν σκέψη πὼς διαπραγματεύεται ὁ Ἁλέξης ποὺ κρύβεται πίσω ἀπὸ τὶς λέξεις…

  • βάζω τα γέλια και μόνο – όχι με το σχόλιο σου Κωνσταντίνε, εννοείται αυτό – που ακούω τις λέξεις ‘Έλληνες που διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή’!!!!

   • Κων. Συνέσιος

    Πραγματικὰ » Ὁ Ἀλιέξης διαπραγματευόμενος » εἶναι τὸ ἀνέκδοτο τοῦ 21ου αἰ.

  • © Proud to be Greek

   Γειά σου Κωνσταντίνε.
   Η Ελλάδα θα επωφεληθεί θέλοντας και μη έστω και κατόπιν πειθαναγκασμού για να επωφεληθεί.
   Με ή χωρίς ΑΟΖ τα πετρέλαια θα εξορυχθούν για εμάς, για να ζεσταίνουν και να κινούν την Ευρώπη τα δικά μας και οχι τα ρωσικά.

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Στο αν θα εξορυχθούν για μας έχω μια επιφύλαξη…

    • εγώ πάλι δεν έχω καμία επιφύλαξη, ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΡΥΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ…

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Το είπα πιο πολάϊτ ;-)))

     • το είπες πιο λάϊτ…..επειδή τώρα είσαι πρόσωπο της εξουσίας, είσαι μοντ!!!!! αρχίσαμε τις πολιτικές!!!!!
      :))))))))

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Τελικά το να είσαι μοντ καταντάει ρετσινιά! 😁

     • χαχαχαχαχαχαχαχαχα όχι δα!

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Το είπα από την πρώτη μέρα…. μου περιορίζει την ελευθερία έκφρασης χαχαχαχαχα
      να θέλω να βρίσω το χρόνο και να μη μπορώ, κατάλαβες φίλε μου??? χαχαχαχα

     • απόλυτα σαδιστικό αυτό….νοιώθω τόσο όμορφα που υποφέρεις!

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Ετσι! Βγάλε όλη σου την κακεντρέχεια τώρα χαχαχαχαχα

     • χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

     • © Proud to be Greek

      (το εχω ζήσει σε αλλο σάιτ που ήμουν για μερικούς μήνες mod)

    • © Proud to be Greek

     Σε καλώ να μην εχεις καμία_ούτε ιχνος πλέον.
     (εκτός κι αν κάνει στροφή 180 μοιρών ο Ερντογάν, που και πάλι τα δικαιούμαστε και το ξέρουν όλοι, αλλα κυρίως το ξέρουν οι υπόλοιποι στην γειτονιά)
     Αν το πας στα ποσοστά, τα πάντα γίνονται μέσω πλειοδοτικών διαγωνισμών, και τρυπάει αυτός που πληρωνει περισσότερο__γι αυτό αργεί το πράμα.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Όπως ακριβώς και στη Νιγηρία…
      Μην κρίνεις από τους κελεμπίες Γιώργο… Αυτοί είναι το ίδιο τζάκι… εσύ δεν είσαι και ΔΕΝ θα πάρεις σταγόνα! θα χρεωθείς και τα έξοδα εξόρυξης από πάνω. Όπως και στο παγγαίο με την Ελντοράντο… Τί δεν καταλαβαίνουμε?

     • © Proud to be Greek

      Οχι.
      Φέρνε ως παράδειγμα την Νορβηγία που αυτή είναι το πρώτυπο της Κυβέρνησης, και μάλιστα ίδρυσε Ταμείο κατα τα πρότυπα της Νορβηγίας, δλδ τα έσοδα ή μέρος τους να πηγαίνουν στις συντάξεις.
      Η είδηση οχι πέρασε στα ψιλά αλλα θάφτηκε, και επιφυλάσσομαι να ξαναψάξω το αρθρο και να σου το δείξω, ή να σου κατονομάσω το Ταμείο για να το βρείς.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Εσύ νομίζεις θα γίνεις Νορβηγία…. χαχαχαχα

     • © Proud to be Greek

      Εν καιρώ να θυμηθείς αυτά που γράφω.

     • μακάρι να βγείς αλήθινός!

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      (δε νομίζω χιχιχιχχι)

     • ναι. αλλά ως Έλληνες πρέπει ρε φίλε να διαθέτουμε μια αμυδρή ελπίδα ….

     • © Proud to be Greek

      Χρόνια γράφω για τουρκία = παρία, και ΤΩΡΑ το αρθρο με επιβεβαιώνει.
      Χρόνια γράφω για το οτι δεν θα παραλάβουν τα Φ35 και θα με επιβεβαιώσει μελλοντικό αρθρο.
      Μάλλον το ίδο θα γίνει με την πετρελαϊκη ευημερία της Ελλαδας.

      (Μην το χοντρύνω και σου πώ οτι η κρίση και τα Μνημόνια επιβλήθηκαν ως προετοιμασία,
      γιατί εκείνην την εποχή – τότε (δεν αργεί πολύ) που θα πρέπει να είμαστε συνετοί οικονομικά και σε ατομικό αλλα και Κρατικό επίπεδο)

     • Νορβηγία = Σκανδιναβία
      Ελλάδα = Βαλκάνια….
      τα υπόλοιπα περιττεύουν….

  • Συμφωνώ και προσυπογράφω

 • Genesis

  Στο σημείο που έφτασε η Τουρκία δεν έχει γυρισμό. Θα αναγκαστεί να επιλέξει Ρωσία η ΝΑΤΟ. Όποιον και αν επιλέξει ο άλλος θα την διαλύσει

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Άρα, οι μεγάλοι βρήκαν τον χρήσιμο ηλίθιο και τον παίζουν «μπαλάκι»….

   • Genesis

    Αυτές είναι οι συνέπειες αν έχεις μεγαλομανία και σηκώνεις κεφάλι στον μεγαλο

    • δεν είναι σίγουρες κανενός είδους «συνέπειες» για παίκτη στο μέγεθος της τουρκίας, διαρκώς το ίδιο λάθος κάνουμε κρίνουμε εξ΄ιδίων (που είμαστε εξ΄ορισμού ανίκανοι για οποιοδήποτε παιχνίδι εξωτερικής πολιτικής και υπεράσπισης εθνικών συμφερόντων διαρκής υποχώρηση, μνημόνια ) τα αλλότρια…

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Αν όμως έχεις σκοπό αυτό που πας να κάνεις να έχει μεγάλο μέγεθος, τότε επιλέγεις έναν αναλόγως μεγάλο χρήσιμο… ;-)

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      αναλόγου μεγέθους* εννοώ

     • εντάξει, η τουρκία παίζει, το τι θα βγεί στο τέλος δεν έχει σημασία, αλλά εμείς που δεν παίζουμε και νομίζω πως συμφωνείς χαμένοι εκ προοιμίου είμαστε, τι να λέμε…

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Σε ευθεία αντιπαράθεση πιθανόν χαμένοι, αλλά εμείς το τερματίσαμε στο άλλο άκρο, στην πλήρη ενδοτικότητα (ή παραχώρηση με το μανδύα της διαπραγμάτευσης?…)

     • ααα μπράβο, μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω…

     • Genesis

      Άλλο να εξοπλιζεσαι με σκοπό την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και άλλο για επεκτατισμό. Αλλο να κάνεις εξωτερική πολιτική για τα συμφέροντα σου και άλλο να χωνεσαι παντού προκαλώντας προβλήματα στις υπερδυνάμεις. Και μια δυο φορές θα στη χαρίσουν.Την τρίτη ομως…

     • Μα αυτό είναι το εθνικό συμφέρον της Τουρκίας, να μην διαμελισθεί, οπότε θα χωθεί παντού, επειδή στο μέγεθος της έχει παντού συμφέροντα, εκεί κολλάει αυτό που λέω «κρίνουμε εξ΄ιδίων τα αλλότρια» για παράδειγμα εμείς στην κρίση της Συρίας χωθήκαμε κατά πως έπρεπε; Υπερασπιστήκαμε τα εθνικά μας συμφέροντα; Και ποια ήταν αυτά; Τίποτα δεν κάναμε επειδή πολύ απλά δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, εκτός αν θεωρείς εθνικό συμφέρον το να γινόμαστε μια ζωή κολαούζοι της δύσης…

     • Genesis

      Οχι Εμείς είμαστε άλλη περίπτωση. Όσο σφήνα γίνεται η Τουρκία σε ακραίο βαθμό τόσο Εμείς είμαστε άπραγοι σε ακραίο βαθμό. Εμείς είμαστε το ένα άκρο και η Τουρκία το αλλο

  • Γιάννης the Doctor

   Δεν βλέπω πως θα διαλύσει η ρωσία την τουρκία με αποδυναμωμένο το ιραν….

   • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

    Την έχει για πλάκα την Τουρκία ο Πούτιν. Είναι και δίπλα…

    • Μπορεί να την έχει για πλάκα αλλά του είναι χρήσιμη, πολύ χρήσιμη και την κανακεύει

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Την περιποιείται σαν ένα σπυράκι. Μόλις είναι ώριμο θα το.σπασει…

     • Κινδυνεύω??? Έτσι ακούγεσαι..

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Για την τουρκία λέει…

     • ουφ..χάθηκα στην μετάφραση-

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Από το Σαίξπηρ στο πεντα ομολογώ είναι μια …απόσταση ;-)))

     • Νιώθω – όπως λέει και ο Σάκα ένα κενό…Ο Σάκα στο στομάχι, εγώ στην ενημέρωση, που θα μου πάει, θα καλύψω την απόσταση :D

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Μπάι δε γουέι καλώς ξανάρθες… Πώς ήταν οι βεντούζες του Lalakis?

     • Πσάχνομαι ακόμα με την ατάκα..

     • Ο Lalakis είναι χταπόδι οέο?

 • lliben

  Οι Τούρκοι θα ξαναπαζαρέψουν με τους ουσαίους, μήν χολοσκάτε.

  • σαν να σε βλέπω και με βλέπεις!

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Πολύ κλώξιμο και από πουλάκια τίποτα…. ακόμα!… Μάλλον πρέπει να έρθει Η ΩΡΑ που αυτοί νομίζουν ότι είναι η κατάλληλη…

  • Γιάννης the Doctor

   όλα θα εξαρτηθούν από το Κουρδιστάν…

 • Spock

  καλησπερα…περαστικος

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Ανεφοδιασμός καυσίμων πριν την απογείωση για Άρη?

  • 👼VLAD.. the IMPALER👼

   λαθρο;

 • Spock

  ηλθον ειδον και απηλθον…σε λαθος ταιμινγκ επεσα

 • “The fool doth think he is wise, but the wise man knows himself to be a fool.’

  ~ William Shakespeare (1564–1616)…

  • SHAKA_ZULU

   Ακριβώς. Μας το λέει και ο μαγογιατρός.

 • SHAKA_ZULU

  Σήμερα δε με είπε κανείς φασίστα, και είμαι σκεπτικός.

  • προβληματίστηκες ε;

   • SHAKA_ZULU

    Ναι…νιώθω ένα κενό..

    • Μήπως πεινάς?

     • SHAKA_ZULU

      Όλα παίζουν.

  • Δεν προλάβαμε

  • 👼VLAD.. the IMPALER👼

   ουτε ‘μενα ομορφο..

   • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος
    • 👼VLAD.. the IMPALER👼

     εισαι μηπως ρατσιστης με τους ωραιους;

     • SHAKA_ZULU

      Και ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ.

     • 👼VLAD.. the IMPALER👼

      δεν ειπα @στης..
      ωραιος ειπα!

     • SHAKA_ZULU

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧ!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Είμαι !!!!!

     • SHAKA_ZULU

      +10000000000

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Το βρήκες ρε άτιμο …

     • 👼VLAD.. the IMPALER👼

      κ εξυπνος;

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Μήπως είσαι άσχημος και ζηλεύεις;

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Κοίταξε ποιά φάτσα μιλάει ….
      Μουχαχαχαχαχαχχχαχχαααα

     • Μερικές φορές είναι βαρετά όμως..να εγώ ας πούμε, μια ζωή όμορφη, όμορφη και το 1999, και το 2009, και το 2017, άει από εκεί, καμμία ποικιλλία

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος
  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Σκεπτικός φασίστας; Οξύμωρο σχήμα…

   • SHAKA_ZULU

    Είμαι το νέο μοντέλο.

   • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

    Και που να δεις σκεπτόμενο κομμουνιστή …
    είδος υπο εξαφάνισιν !!!

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     «Έξυπνη καροτομηχανή» το κοινώς λεγόμενο…

  • PatmosI

   ΣΥΡΙΖΑΙΕ….

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Με ειδικό διερμηνέα ο οποίος θα μεταφράζει τις αγγλικές του φράσεις σε κανονικά αγγλικά ταξιδεύει στις ΗΠΑ
  για την συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας…!

  Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το Μαξίμου, επιλέχθηκε υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών με άριστες γνώσεις αγγλικής,
  καθώς ο πρωθυπουργός δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην επερχόμενη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο,
  και η κυβέρνηση επιθυμεί να μην υπάρξουν προβλήματα στη συνεννόηση των δύο ανδρών.

  «Όπως ξέρετε τα αγγλικά του πρωθυπουργού είναι άριστα, αλλά έχει δυσκολία με κάποιες λέξεις…
  Παραδείγματος χάρη, μπορεί να πει στον πρόεδρο ότι θέλουμε τη Σούδα, αλλά να βγει ότι θέλει τη σόδα
  και να του φέρουν μια σόδα αντί να ανανεώσουν τη συμφωνία για τη στρατιωτική βάση» λέει πηγή του Μαξίμου που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη.
  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρχικά υπήρξε σκέψη ο πρωθυπουργός να κρατάει έναν μακρόστενο ηλεκτρονικό πίνακα
  στον οποίο θα εμφανίζονταν σε υπότιτλους αυτά που λέει, αλλά απορρίφθηκε καθώς είναι γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διαβάζει.

  Τέλος, ο ίδιος διερμηνέας θα είναι σε θέση να μεταφράζει και τα αγγλικά του Ντόναλντ Τραμπ σε κανονικά αγγλικά,
  ενώ τις τελευταίες μέρες σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον μαθαίνουν να χρησιμοποιεί αγαπημένες λέξεις του προέδρου
  όπως ‘tremendous’ ‘loser’ και ‘sad!’

  http://tovatraxi.com/politics/me-metafrasti-apo-ta-agglika-sta-agglika-metabainei-stis-hpa-o-alexis-tsipras/#.WeH8S4-0M2w

  https://uploads.disquscdn.com/images/35a5813f46a8de5cf728a8c9c87d9a403ec980cc40259d1da78b7bb807b36013.png

  • SHAKA_ZULU

   • SHAKA_ZULU

    ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!

    • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

     Από τα κρεμμύδια θα είναι …

   • ήταν τότε που είχαμε πάθει πλάκα όλοι αλλά μετά φροντίσαμε να το ξεχάσουμε….

 • Για όσο η Τουρκία μπορεί να το παίζει » από δω η γυναίκα μου και απο δω το αίσθημά μου» και ταυτόχρονα να κάνει «ματάκια» ( *-* ) σε ό,τι άλλο σέκσυ έχει γύρω της εμείς χάνουμε ευκαιρίες – σε μοναδικές για τα τελευταία χρόνια συγκυρίες.
  ( Ο Shakespeare αναγνωρίζω πέφτει κάπως βαρύς για την ώρα)

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Από την πρώτη στιγμή που πήγε ο ερντογάν στο Κρεμλίνο μετά το πραξικόπημα, φώναζα εδώ μέσα «Ευκαιριάααρααααα για την Ελλάδα!!!»… Αποτέλεσμα?… Ζίροου!!

   • Δεν ενδιαφέρονται δάσκαλε…. δεν..
    Οι ευκαιρίες δε, είναι μοναδικές και αν και κατά με κύριο λόγο το παράξενο ταγκό Ρωσσίας / Τουρκίας/ ΗΠΑ , όχι μόνο εξ αιτίας αυτών…Έχουμε ξανά ανακάτεμα της τράπουλας σε όλη την Μ Ανατολή…αλλά εμείς νοιαζόμαστε να κάνουμε την Ευρώπη να αγαπήσει τον Μαδούρο

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     ναι αλλά βαφτίσαμε το γιό μας Τσε…. Αυτό δλδ που το πας???

     • Στο ότι αν δεν ήταν γιος του τα άλλα παιδάκια στο σχολείο θα τον φώναζαν Τσε Τσε και θα είχαμε ένα παιδί με τεράστια ψυχικά τραύματα

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Μάλλον τσουτσέ θα το φώναζαν.. τεσπα ;-)))

     • Σήμερα νιώθω αθώα

  • θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά αυτά τα χρόνια, αλλά έτυχε να είναι τα χρόνια που εμείς βρισκόμαστε στην «μαύρη τρύπα»!!!
   (όπως λέει και το άσμα…)

   • Εγώ νιώθω να πέφτω σαν την Αλίκη ενώ ο πραγματικός ρόλος του Λαγού είναι αυτός που είχε και στο Μάτριξ.

 • ΚΩΝΚΑΡ

  O KIM ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ»..
  https://uploads.disquscdn.com/images/492a084ce10c3d757332ea9764c28d98e3ec387a8e399ef6deb219df499c7ab7.jpg

  • SHAKA_ZULU

   Και κάνει ακριβώς αυτό που αρμόζει. Έχει ΛΥΘΕΙ στα γέλια.

  • 👼VLAD.. the IMPALER👼

   Roger rubbit!

 • SHAKA_ZULU

  • SHAKA_ZULU

   HOW FROM HERE, MORNING MORNING??????????

   • BABIS

    AT THE DOWN DOWN OF THE RIGHT ?

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Ρε σεις στο 5ντα είμαι??
     Προς στιγμήν νόμισα ότι μπήκα στο μπλογκ του Γκόρο Αντάτσι!…

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Και σου είπα να μην τρώς μεταλλαγμένο τριφύλλι …

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Πρέπει να το αναβαθμίσω γιατί όσο τρως τόσο το χάνεις ;-)
      Είπαμε, το πουλάμε, δεν το τρώμε εμείς!…

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Εσύ δεν κατάλαβες που μπήκες βαζέλιον, όχι εγώ, οπότε …
      https://uploads.disquscdn.com/images/5cb762b541f8ccf8e25416069c55134f57b9afd67197892b5b96e72bb1751532.gif

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Λοιπόν, πάμε πάλι… Απ την πρώτη Δημοτικού….
      γ+α=γα
      τ+α=τα
      Ολα μαζί??….
      (να κόψουν τα βαρβαρικά εννοούσα γιατί το έκαναν αμερικαν μπαρ, τί δεν κατάλαβες?)

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Κ+Α = ΚΑ
      Ρ+Α = ΡΑ
      Β+Ι = ΒΙ
      Όλο μαζί ΠΑΜΠΟΡΙ !!!!

  • Το οτι μας κάνει ρεζίλι το σκέφτηκε κανείς?

 • SHAKA_ZULU

  Περιμένω την ατάκα του τσίπρα στην κοινή συνέντευξη τύπου: ‘Με τιμάς που με προσκάλεσες στο Λευκό Οίκο’.

  • 👼VLAD.. the IMPALER👼

   αμα τον προσκαλεσει στο οβαλ γραφειο…..να δεις ατακες!

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Φεύγοντας μη ξεχάσουν να τον τρατάρουν και αναλγητικά για τις αιμορροΐδες…

 • SHAKA_ZULU

  Το ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!

  • SHAKA_ZULU

   Ταξιέιουσιουν οφ κεάπιταλ. ΒΛΑΧΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

  ΧΕΛΛΟΟΥ ΤΟΥ ΔΕ ΠΑΡΕΑ, ΑΗ ΕΜ ΞΑΝΑΡΘΑ ΝΑΟΥΜΕ.
  ΧΑΗΛ ΤΣΙΠΡΑ!

  • SHAKA_ZULU

   Έπαθες τσίπρανση?

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΓΟΥΗ ΑΡ ΟΛ ΝΗΓΚΑΝ, ΕΕΕ ΤΣΙΠΡΑΣ

   • © Proud to be Greek

    Γειά σου φασίστα.
    Σου εύχομαι ένα ευχάριστο Σ/Κ

  • SHAKA_ZULU

   ΠΟΥΤ ΔΕ ΚΟΤ ΝΤΑΟΥΝ ΣΛΟΟΥΛΙΙΙ.

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Γουέλκαμ του δε τζανγκλ…

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΔΗΣ ΚΟΤ ΜΠΗΛΟΝΚΣ ΤΟΥ ΜΗ.
    ΜΑΗΝ!

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Κυρρρρ’ ασ’νόμεεε γιατί μιλάς ιγκλέζκα?? α?

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΠΑΡΕΣΥΡΘΗΝ

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Δεν πείθεις!

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΕΣΧΩΖ?

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      κε ώνοιδωσσσσ!!

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΧΑΜΟΖ

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Να μη χάνεσαι!
      (εφυγαααα)

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Ποιός είναι σκοπιά τώρα βαζελάκι ;;

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Ολοι σε sleep mode xaxaxaxaxa

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος
     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Άντε .. Αστυνομικό τμήμα θα φτιάξουμε σε λίγο ..

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Καλώς τον πανάγο!!

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΩΩΩΩΩΩΩΩ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΝΤΙΣΚ!
    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΜΙΣΤΕΡ ΜΟΝΤΕΡΙΔΗ

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Δεκτά παιδί μου!!
     Που χάθηκες ρε παλιορέμαλε?

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Πιπέρι ..

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΑΡΜΕΓΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ.

     • δούλευες υπέρ εθνικής οικονομίας;
      έφερες συνάλλαγμα περήφανα να φορολογηθείς;;;
      υπάρχουν στρατηγικοί σύμβουλοι που αναμένουν μισθοδοσία και έχεις αργήσει να ξέρεις!

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ, Ε?
      ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ
      ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑΟΥΜΕ!

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Φρουρααααααααααααααααααααααα !!! Φοροφυγάς !!!! Πιάστε τον !!!!

    • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

     Πρόσεχε .. θέλει και αύξηση ο τύπος !!!

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Που είσαι ρε αχαίρευτε και είπαμε ότι μας εγκατέλλειψες ασπόνδως ;;;
   https://uploads.disquscdn.com/images/15f4b3987be427973352bbb21886f2e69e106cf3a30021ce212ed15ce8f3fe5d.gif

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΓΩ ΡΕ?

    • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

     χαχαχαχαχαχαχαχχαχαααα

  • χοχοχχο καλώς τον!

 • Σήμερα ειναι Σάββατο
  Το Αμερικά ειναι νευριασμένο με το Τουρκία
  Αυριο θα τα ξαναβρουν
  Σαν παρατημένη γκόμενα κάνει

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Γειά σου Χριστίνα, μας έλλειψες …

   • Γεια σου Θεσσαλονικιέ
    Δλδ όταν λες σας έλλειψα πως ακριβώς το εννοείς ανέλυσε το για να σκάσουν οι οχτροί μας :P

    • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

     ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

     • Δεν το αναλύει θέλει να μου δημιουργήσει ψυχολογικα

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Όχι. Το αναλύει πολύ και παίρνει ώρα…

     • Είναι μέχρι να με δεί μπροστά του μια και ειμαι κοντά :-)

  • χαχαχαχαχαχαχαχαχα έτσι
   (καλησπέρα Χριστίνα)

  • © Proud to be Greek

   Θα δείς σε λίγο που θα κάνει σαν θυμωμένος νταβατζής.

   • © Proud to be Greek

    υγ:
    Οπως βλέπεις αργά και σταθερά οι εξελίξεις με επιβεβαιώνουν απο εκείνο το βράδυ (5/2015) που συζητούσαμε πάλι για αμερικανοτουρκιές σχέσεις και ελεγα αυτά που διάβασες ΤΩΡΑ (και το πρωί ξύπνησα μπαναρισμένος απο το τσογλani τον Δήμητρη. ’73)

    • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

     ΤΣΟΓΚΛΑΝ?

     • © Proud to be Greek

      X10

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΕΣΧΩΖ

     • © Proud to be Greek

      Που χάθηκες ρε φίλε τόσον καιρό??

     • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

      Εξοντώνει μούσλια !

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΜΑΖΕΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

     • © Proud to be Greek

      Να προσ€χ€ις και να μην τα τσακίσ€ις.

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΜΑ

     • © Proud to be Greek

      Η λέξη προέρχεται απο το αραβικό ΣΟΓΛ που σημαίνει δουλειά, και πιθανότατα σημαίνει ψυχοπαίδι – παραραδουλευτράκι.

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΤΟ ΠΙΑΣΑ

     • © Proud to be Greek

      ΑΡΕΣΕΙΣ!!

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΣΕ ΠΑΟΚ

     • © Proud to be Greek

      ΣΕ ΟΣΦΠ

   • Γιατί το λες αφού είναι έξυπνος λαός :P

 • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος
 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

  ΚΑΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΩ ΜΕΣΑ?
  ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΡΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙ

  • μόνο ελιά ε΄χουμε εδώ μέσα σύντροφε!

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΚΥΠΑΤΖΗΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΣΕΡΕΙΣ

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Εγώ …

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ

  • Να το δω όσο τρώω ή θα μου πέσει βαρύ?

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΔΕΣ ΤΟ

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Είσαι τυχερός που λείπει ο Ασούρης να σε ζαλίσει στις απανωτές φωτό !

  • Γιώργος fs.

   Γειά σου Πανίκο!!

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΗ

  • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

   Μπρεεε Μεγάλε Πανικ που ήσουν εσύ ρε παιδί;;. Χαίρομαι πού είσαι εδώ.

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΒΑΗ ΒΑΗ ΒΑΗ, ΠΟΥ ΣΑΙ ΣΥ ΡΕ?

    • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

     Χαχαχαχα μπρεεε συνοπλιτη εδώ στα χαρακώματα

  • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

   Χαχαχαχα μπρεεε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ ΚΑΙ ΈΞΥΠΝΟ

  • Προφήτης Αμαλαχιας

   Όταν τα τρώγαμε όμως επί ΠΑΣΟΚ κανένας μας δεν εδιαμαρτυρωτο

   • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

    Μπρεεε μαζί τα φάγαμε….αυτοί το ψαχνό και μεις τα…κόκαλα.

 • Αντύπα
  • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

   ΓΛΟΥ ΓΛΟΥ

  • Γιώργος fs.

   Έτοιμος για σφάξιμο😆😆😆😆!!

  • RED OR DEAD

   Κι έρχονται Χριστούγεννα…;)

   • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

    Χαχαχαχα μπρεεε θενκς γκιβινγκ φερστ

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  Μπρεεε για να μην τρελαθούμε, γιατί η ΗΠΑ θα πρέπει να χαρίσουν στον Ερντογκ και στους Ιρανούς την Μ.Ανατολη ή να ανεχθούν μία νέα Οθωμανική αυτοκρατορία μετά από τόσους πολέμους και θυσίες;

 • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

  Ποιος είναι προτεινόμενος για νέος moderator αυτήν την εβδομάδα;
  :-))))))))

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Το αμερικλάνικο μπεκατσόφτερο !

   • RED OR DEAD

    Θα φάει καλά η κοριτσάρα μας…;)
    ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΦΊΛΟΥΣ!!!;)

    • Γιώργος fs.

     Καλησπέρα αδερφέ σύγγαυρε!!

   • Γιώργος fs.

    ++++++++++++++++++++++++
    Θα είναι ο κορυφαίος. 😂😂😂😂😋

  • Έχω ήδη ζητήσει έναν που να φέρνει στον Μπρους τον Γουίλλις, άντε να δούμε

   • King_ Egbert

    Θα πάσχει και αυτός από άνοια όπως ο Μπρους;

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Καλὰ σαράντα…προσωρινοὶ γείτονες.

  Χτυποῦν λαλοῦν καμπαναριά,
  θυμᾶμαι τὴν Ἁγιὰ Σοφιὰ
  καὶ κείνη τὴν γλυκιὰ κυρὰ
  ποὺ τὴν ἐλὲν ἐλευθεριά,
  θὰ ΄ρθεῖ ξανά!

  θὰ ΄ρθεῖ ξανά!
  θὰ ΄ρθεῖ ξανά!
  θὰ ΄ρθεῖ ξανά!

  Ἡ ἀντίστροφη μέτρηση…συνεχίζεται…
  ,,,ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΞΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,,,

 • Γιώργος fs.
  • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

   Χαχαχαχα μπρεεε

  • Προφήτης Αμαλαχιας

   Να μας ζήσουν;;;

   • Γιώργος fs.

    Αλίμονο!!!!😆😆😆😁😀😉😉

    • Προφήτης Αμαλαχιας

     Εάν θα βγει αρσενικό όμως θα του δώσουν το όνομα μου χαχαχα

    • Προφήτης Αμαλαχιας

     Εφόσον αλλάζουν ταυτότητα θα μπορέσουν να μπαίνουν στο Άγιο όρος σαν άντρες οι κυναιδοι??

  • RED OR DEAD

   Φωτογραφίες από τον γάμο του αμέρικαν μπούφου…να μας ζήσουν τα παιδιά!!!Χαχαχαχαχα!!!;) https://uploads.disquscdn.com/images/7ba86cdb4ef68ddc5300a6a36224dd246db07e002e16d92fb0f8e87132cff047.jpg

   • Προφήτης Αμαλαχιας

    Με τα άσπρα είναι η με τα μαύρα??

    • RED OR DEAD

     Με τα άσπρα η κοριτσάρα μας!;)

     • Προφήτης Αμαλαχιας

      Δηλαδή μόνο ΠΑΊΡΝΕΙ;;;

     • RED OR DEAD

      ΜΟΝΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!;)

     • Προφήτης Αμαλαχιας

      Αχσχαχαχα

     • RED OR DEAD

      Πριν λίγες μέρες είχε και την γιορτή της!Χαχαχαχαχα!!!;) https://uploads.disquscdn.com/images/f0162709f5a427c52ceb27d80f305d8521c11712579b68906ea52194947f2ce6.jpg

     • Προφήτης Αμαλαχιας

      Το σαλιωνει το γράμμα??

     • RED OR DEAD

      Το κανελώνει το ρυζόγαλο!;)

     • Προφήτης Αμαλαχιας

      Με μπουκοβο το τρώει ο αχαιρευτος

     • RED OR DEAD

      Την σκίζει την παρτιτούρα!;)

     • Προφήτης Αμαλαχιας

      Τα ξέρει τα φωνήεντα;;

     • RED OR DEAD

      Το λαδώνει το γκρόβερ!;)

     • Προφήτης Αμαλαχιας

      Μπαα δεν το λαδώνει, το γρασερνει θα έλεγα

     • RED OR DEAD

      Την ανοίγει την πίσω πόρτα…;)

     • Προφήτης Αμαλαχιας

      Όχι, σε καράβι γεννήθηκε αχαχαχα

  • χχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  ΈΚΤΑΚΤΟ Ο Φίλης ΥΠΑΝΔΡΕΥΤΑΙ

  • Προφήτης Αμαλαχιας

   Πως και έτσι;;;

   • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

    Μπρεεε έκανε αουτινγκ

    • Προφήτης Αμαλαχιας

     Αμάν μπρε.

    • Spyros Spyropoulos

     Θα μας τρελανεις μπρεεε………

     • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

      Χαχαχαχα μπρεεε τα συνταρακτικά νέα τρελενουν

  • RED OR DEAD

   Τον Κυρίτση;Χαχαχαχαχα!!!;)

   • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

    Χαχαχαχα μπρεεε

  • Προφήτης Αμαλαχιας

   Και η λεγαμενη;;;

   • RED OR DEAD

    Μην το δένεις και κόμπο…για το λεγάμενη!Χαχαχαχαχα!!!;)

    • Προφήτης Αμαλαχιας

     Γιατί άμα από αρσενικό έγινε θυλικο;;

     • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

      Πρέπει να το ψάξουμε

   • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

    Χαχαχαχα μπρεεε αφού ΥΠΑΝΔΡΕΥΤΑΙ τότε είναι λεγαμενος και όχι λεγαμενη.

    • Προφήτης Αμαλαχιας

     Και εάν έχει αλλάξει το φύλλο;;

     • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

      Μπρεεε αφού δεν ΝΥΜΦΕΥΕΤΑΙ τότε μάλλον άλλαξε φύλο. Εσύ τι λες;

  • Γιώργος fs.

   Με γυναικα ;

   • Spyros Spyropoulos

    Με ιπποποταμο θα ταιριαζε καλυτερα Γιωργο……….

   • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

    Χαχαχαχα μπρεεε ΌΧΙ, με αρσενικό
    ελέφαντα

 • Αντύπα
 • Spyros Spyropoulos

  Αυτα ειναι τρομερα ευχαριστα νεα……….

  • Προφήτης Αμαλαχιας

   Αργή το πράγμα όμως φίλε μου

   • Spyros Spyropoulos

    Αγαλι,αγαλι γινεται η αγουριδα μελι…………

    • Προφήτης Αμαλαχιας

     Ξέρεις αυτό το λένε εδώ και 15 χρόνια νομίζω, δεν πάει άλλο μας έχουν ρημάξει οικονομικα-ηθικα.

 • Γατονι

  Μη βιάζεστε, ξαφνικά μπορεί όλα να αλλάξουν. Άμα δει ο Ερντογάν ότι γίνεται το κουρδικό, θα παίξει αλλιώς μπάλα. Θα ζητήσει ανταλλάγματα και πιθανόν να ξαναγίνουν κολλητοί

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  Ο Ετσεβίτ, ο Τζεμ, η Τσιλέρ, ο Νταβούτογλου και οι άλλοι Τούρκοι πολιτικοί ήταν «φίλοι» των Αμερικανών και χαριεντίζονταν μαζί τους.
  Καιρός είναι να μάθουν όλοι (και φυσικά οι Ευρωπαίοι υποκριτές), το ποιοί είναι οι Τούρκοι.
  Φυσικά, πίσω απ’ όλα αυτά, είναι το Ισραήλ και το Βατικανό.

  • georgekaps

   Τα ξέρουν όλοι όλα.Ξέρουν τι κατακάθια είναι, από την καλή και την ανάποδη.Ξέρουν για τις παράνομες παραβιάσεις.Η δικαιοσύνη όμως ποτέ δεν έπαιξε ρόλο στις διεθνείς σχέσεις.Μόνο τα συμφέροντα και να τηρούνται τα προσχήματα.

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Πολύ μιξόκλαμα ρε αδερφάκι …

  Πολύ καλό για να ναι αληθινό …

  • Προφήτης Αμαλαχιας

   Δεν θα βγει ποτέ η τουρκία από το νάτο

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Πιο εύκολο είναι να γίνει αύριο ελληνοτουρκικός πόλεμος παρά να φύγει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ…

    Μετά δεν θα της είναι εύκολο να κάνει επίθεση σε μια χώρα εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ

    • Προφήτης Αμαλαχιας

     Συμφωνώ, και όχι μόνο γιατί δεν θα μπορέσει να μας επιτεθεί, αλλά από τα ανταλλάγματα που θα πάρει (Αιγαίο, Θράκη) είναι πολύ περισσότερα από ότι των ρωσσον, τη μπορεί να τους προσφέρει ο Ρώσος;;

     • Κώστας ο υπομονετικός

      Μόνο υποσχέσεις ,,,

      Άσε που Θράκη μπορεί να πάρουν, Αιγαίο δύσκολα, τα κοιτάσματα δεν τα έχουν για τη μούρη τους …

     • Προφήτης Αμαλαχιας

      Το Αιγαίο εννοώ ένα 25% από τα έσοδα, δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει τα ξερονησια

     • Κώστας ο υπομονετικός

      Το Καστελόριζο θέλουν, δεν τους νοιάζουν τα νησιά, από εκεί αρχίζει η ΑΟΖ,, στα νησιά ζουν Έλληνες, δεν θέλουν να την ξαναπατήσουν ..

     • Προφήτης Αμαλαχιας

      Το Καστελόριζο =αοζ=πετρελαια=25% έσοδα, 75 %για τους αμερικανους

 • Γιώργος fs.
 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  Για την νομιμοποίηση των εξαρτησιογόνων ουσιών, αυτοί που αντιδρούν πρέπει να γνωρίζουν κάποια πράγματα:

  – Αυτοί που πραγματικά θίγονται είναι οι έμποροι ναρκωτικών και όσοι πλουτίζουν από αυτά.
  – Η νομιμοποίησή τους δεν θα αυξήσει τους ναρκομανείς. Όποιος θέλει μπορεί να δοκιμάσει με οποιεσδήποτε συνθήκες. Ίσως η αίσθηση του απαγορευμένου, τα κάνει πιο ελκυστικά για την νεολαία.
  – Το να χρυσοπληρώνουν στην μαύρη αγορά τα ναρκωτικά, οδηγεί σε ένα σωρό παρανομίες. Κλοπές, ξυλοδαρμούς, πορνεία (με όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα), εκβιασμούς κλπ. Οι οικογένειες και η γειτονιά των ναρκομανών, υποφέρουν.
  – Όταν κάποιος θελήσει να διακόψει την χρήση τους είναι συνήθως με γεμάτο ποινικό μητρώο, εμπειρίες φυλακής, ψυχικά καταρρακωμένος και γεμάτος ασθένειες. Αυτό οδηγεί σε κατάθλιψη, και η κατάθλιψη πίσω στα ναρκωτικά.

  Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να επιτραπεί η νόμιμη κυκλοφορία όλων των εξαρτησιογόνων ουσιών. Να μπορούν να τα αγοράζουν από τα φαρμακεία, με ιατρική γνωμάτευση πως είναι εξαρτημένοι. Δόσεις φθηνές, ελεγχόμενες και καθαρές. Καταγραφή όλων των ναρκομανών στο ιατρικό αρχείο.

  Εκεί να δείτε κλάμα οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών.

  • chrispap

   μην ξεχνας και τις καπνοβιομηχανιες

  • Γιώργος fs.
  • RunnerRunner

   οι αλβανοι να δεις..

  • georgekaps

   Δεν το’ χεις σκεφτεί καλά αδελφέ.Εγώ το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι με τη νομιμοποίηση, θα είναι ευκολότερο να βρουν τα παιδιά μου ναρκωτικά.Ή να βρουν τα ναρκωτικά τα παιδιά μου (από παρέες κλπ).Σαφώς και θα χτυπηθούν οι πρεζέμποροι, αλλά μοιάζει με αυτόν που για να βγάλει ένα σκουπιδάκι από το μάτι χρησιμοποιεί σιδερένια βούρτσα.Είτε παρακολουθείται κάποιος από οργανωμένη δομή είτε όχι (που ουσιαστικά γίνεται σήμερα με τα προγράμματα μεθαδόνης, με ανύπαρκτα αποτελέσματα), η εξάρτηση έχει πάντα την κατάντια που αναφέρεις παραπάνω.Είναι λάθος αυτά που λες, και αυτό το λάθος θα μας κοστίσει πολύ σαν κοινωνία.

   • georgekaps

    Εάν νομιμοποιηθούν, τα παραθυράκια για να αποκτηθούν θα είναι περισσότερα, ακόμα και μη νόμιμα.Οι ποσότητες θα αυξηθούν.Πρόσεξε τι λες : «Αυτό που κρατάει τα παιδιά στο σωστό δρόμο είναι οι αξίες και η ανατροφή τους», και Όλοι στην ζωή μας μπορούμε να παρασυρθούμε». Αυτά τα δύο αντιφάσκουν. Τι ισχύει τελικά; Είναι φοβερό ρίσκο και μεγάλος πειρασμός να τα έχεις στο πιάτο.Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, που υπήρχε επίβλεψη και κράτος δικαίου, που υπήρχαν δομές και ακεραιότητα, ίσως να περπατούσε.Εδώ θα είναι όλεθρος. Αν ήμουν ναρκομανής, το μόνο που θα με βοηθούσε είναι ο Χριστός.

 • Αντύπα
 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  Μπρεεε οι αμερικανοί την Τουρκία θα τήν διαλύσουν σύντομα για να μην πέσει στα χέρια της Ρωσίας. Αυτό το θέλει και το Ισραήλ για να μην βρει μπροστά του 2 Ιράν.

  • Κώστας ο υπομονετικός

   Δύσκολα θα τη διαλύσουν όπως ακριβώς θα θέλαμε …

   Σιγά σιγά θα το πάει, για να μην προκαλέσει την κοινή γνώμη …

   Πρώτα μέσω του Κουρδιστάν,

   μετά δίνοντας ως τυράκι λίγη Θράκη και πολλές υποσχέσεις ..

   • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

    Μπορεί αλλά για μένα θα δημιουργήσουν την Ευρωπαϊκή Τουρκία στην Δυτική Μ.Ασία (πού ο Ερντογάν δεν έχει πλειοψηφία) και θα μπει στην ΕΕ ενώ ανατολικά θα κάνουν 2 κράτη ένα Κουρδικό και ένα Ποντιακό. Η Α.Θράκη με το Ευρωπαϊκό κομμάτι της Πόλης μάλλον θα καταλήξει στην Ελλάδα μαζί με τα νησιά ώστε τα Στενά να είναι ελεγχόμενα από 2 ευρωπαϊκές οντότητες.

    • Κώστας ο υπομονετικός

     Καλή σκέψη, αλλά η Τουρκία μην περιμένεις να διαλυθεί …

     Θα υπάρχει ένα μικρό κρατίδιο το οποίο θα αναλαμβάνει εργασίες τύπου Πακιστάν όπως κατασκευές ..

     Ελεγχόμενο και χωρίς Ερντογάν ..

     • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

      Για τις ΗΠΑ η Τουρκία όπως έχει είναι ήδη πονοκέφαλος (έχουν κι’άλλους στην Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ) οπότε για να μην έχουν και άλλο πονοκέφαλο για πρώτη φορά θα κάνουν εκτός του δικού τους συμφέροντος και εκείνο της Ελλάδας. Αυτό θα τούς επιτρέπει να διατηρούν την επιρροή τους στην περιοχή. Δεν έχουν όφελος να μικρύνει η Ελλάδα και δεν θα χαρίσουν τίποτα το Ελληνικό στους Τούρκους ίσα ίσα το όφελος τους κάτω από τις καταστάσεις είναι να μικρυνουν την Τουρκία Και να μεγαλώσουν λίγο εμάς που μας έχουν ούτως η άλλως δεδομένους συμμάχους.

  • ΙΩΝ 1942

   ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ …ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ (ΕΝΤΟΣ ΝΑΤΟ)…!!!
   …ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ …ΜΟΝΟ ΕΑΝ Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΕΙΑΙ «ΚΑΘΑΡΟΣ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ …!!!

 • Γιώργος fs.
 • Κώστας ο υπομονετικός

  Για όσους έχουν αμφιβολία,

  το Καστελόριζο αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους των Τούρκων.

  Θα το χτυπήσουν για να χτυπήσουν τους Αμερικανούς αν κι εφόσον πάνε σε τελική ρήξη,

  και θα ζητήσουν ανταλλαγή με Ρω.

  Γέρων Κωνσταντίνος ο υπομονετικός

  • georgekaps

   Το ότι μπορούν να το πάρουν στρατιωτικά δε σημαίνει ότι μπορούν να το κρατήσουν.Πρέπει να έχουν νομικό έρεισμα και εκεί το Διεθνές Δίκαιο θα τους χτυπήσει.Θα χάσουν περισσότερα απ’ότι πιθανώς κερδίσουν, γιατί δεν θα κερδίσουν τίποτα ενώ πιθανότατα θα πληρώσουν κάποια ανταλλάγματα η αποζημίωση. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, δεν τους «παίρνει». Πρέπει να γίνει μια κοσμοϊστορική συγκυρία (αποδυνάμωση της αμερικής, πράσινο φως από Πούτιν, αλλαγή καθεστώτος με άνοδο των κεμαλικών) για να γίνει κάτι τέτοιο.Και ο κύριος στόχος είναι η Κρήτη, όχι το Καστελόριζο.Είστε Χριστιανός Ορθόδοξος του νέου ημερολογίου;

 • Κωνσταντινος Χατζης

  Ας αναλογισθουν οι Αμερικανοι τα σφαλματα του παρελθοντος που εκαναν την Τουρκια περιφερειακη δυναμη και τωρα τους πληρωνει με το αναλογο νομισμα.Το θυμα που ηταν παντα η Ελλαδα για την ισορροπια στο ΝΑΤΟ και στην περιοχητι κερδισε;Την μισιη Κυπρο να παρουν οι Τουρκοι με την ανοχη των Αμερικανων και του ΝΑΤΟ,Γκριζαρισμα Ελληνικων Νησιων,Καθημερηνες παραβασεις και παραβιασεις του Ελληνικου χωρου απο τους Τουρκους,να εχεις τον φιλοτουρκο Γενς να λεει αλο οι Τουρκοι και αλλο οι Ρωσοι για τις παραβιασεις και κατα συνεπεια με την παροδο του χρονου να σπασουν ολοι τα Μουτρα τους με την επιστηθια αγαπη των Τουρκων φιλων και συμμαχων της.Το ελεγα παντα οτι οι Αμερικανοι με την πολιτικην των οδηγουνται σε διαλυση της παντοδυναμιας των οπως εγινε με ολλες αυτοκρατοριες πραγμα που ελπιζω να το καταλαβουν αμεσως και να εκτιμησουν σωστους φιλους και συμμαχους οσο ειναι ακομη καιρος.STOP λοιπον στην βρωμικη πολιτικη των τουλαχιστον οσον αφορα τους ειλικρινεις φιλους των και συμμαχους γιατι η νεοταξικη τακτικη τους θα τους περιορισει απο παγκοσμια δυναμη μονο δυναμη εντος της επικρατεια της οπως ολες οι χωρες.