ΣΟΚ: Παρέδωσε εν μια νυκτί τα Θρησκευτικά, παραδίδει και την Εκκλησιαστική περιουσία – Ξεκίνησε ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους

Δημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2017, 6:37 μμ | Ανανέωση: Οκτώβριος 19, 2017 στις 12:11 πμ

Παρέδωσε το μάθημα των Θρησκευτικών, παραδίδει και την εκκλησιαστική περιουσία. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την συνάντηση διάρκειας 1,5 ώρας Ιερώνυμου και Γαβρόγλου. Ο Υπουργός Παιδείας το είπε ξεκάθαρα σε ανύποπτο χρόνο: «Θα δημιουργηθεί μια δομή, από την οποία θα γίνεται η αξιοποίηση και η διανομή των κερδών ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή και το κράτος με ίσες αναλογίες» και «συζητήσαμε θέματα που μπορεί να αποτελέσουν την ατζέντα για τη σύγκληση της επιτροπής που διερευνά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας». Υπάρχει στροφή ΣΥΡΙΖΑ στην παλαιά ατζέντα του και δυστυχώς όλοι «κοιμήθηκαν».

Ετσι, η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Παρουσία του γ.γ. Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή και του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Συμεών Βολιώτη, κατά τη συνάντηση που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, επισημάνθηκε ότι την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας υπαγορεύει η ανάγκη στήριξης του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και της ανακούφισης των ανθρώπων που υποφέρουν.

Δεύτερο θέμα συνομιλίας υπήρξε η πρόσληψη ιερέων για τη διαποίμανση ακριτικών περιοχών. Μάλιστα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επ’ αυτού, έκανε λόγο για «εθνική ανάγκη».

Αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της Αρχιεπισκοπής, ενώ 11 μητροπόλεις έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα. Θα ακολουθήσει η ψηφιοποίηση και η αξιολόγηση των ακινήτων και θα δημιουργηθεί μια δομή, από την οποία θα γίνεται η αξιοποίηση και η διανομή των κερδών ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή και το κράτος με ίσες αναλογίες.


Από την πλευρά της Εκκλησίας κατέστη σαφές, ότι το ποσό που θα εξασφαλίσει θα διατεθεί για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των ιδρυμάτων της, για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, αλλά και για την αναστήλωση ναών και ιερών μνημείων.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως για ακόμη μία φορά υπήρξε γόνιμη συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στην επιτροπή που έχει συγκροτηθεί με πρώτο στόχο την καταγραφή της περιουσίας και την αξιοποίηση προς όφελος Εκκλησίας και Πολιτείας, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «συζητήσαμε θέματα που μπορεί να αποτελέσουν την ατζέντα για τη σύγκληση της επιτροπής που διερευνά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας».

Σε ερώτηση αν συνομίλησαν για το μάθημα των θρησκευτικών, ο Κώστας Γαβρόγλου απάντησε πως δεν τέθηκε το ζήτημα σήμερα – άλλωστε έχει συζητηθεί παλαιότερα – ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι «το θέμα των θρησκευτικών είναι πράγματι πολύ ουσιαστικό, αλλά έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Οι φάκελοι που δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή, θα εξεταστούν ξανά από την Ιερά Σύνοδο και θα πούμε πάλι τις απόψεις μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μας είπε ξεκάθαρα πως η διοικούσα Εκκλησία έχει καταλήξει σε συμφωνία με το Υπουργείο για τα Θρησκευτικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «το θέμα των θρησκευτικών είναι πράγματι πολύ ουσιαστικό, αλλά έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Οι φάκελοι που δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή, θα εξεταστούν ξανά από την Ιερά Σύνοδο και θα πούμε πάλι τις απόψεις μας».

Ναι μιλάμε για τα ίδια Θρησκευτικά που έχουν προκαλέσει σάλο στην κοινωνία και που έχουν οδηγήσει γονείς να επιστρέφουν τα βιβλία, και που που έχουν οδηγήσει Μητροπόλεις να συμβουλεύουν γονείς και κηδεμόνες να το κάνουν κλπ.

Όλην αυτήν την ομοβροντία αντιδράσεων το υπουργείο προσπαθεί να υποβαθμίσει όπως πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε σημειώσει και αυτό φάνηκε και από την σχετική δήλωση του υπουργού Γαβρόγλου για το μάθημα των Θρησκευτικών.

«Υπάρχουν κάποιες σποραδικές αντιδράσεις. Ζούμε σε μια Δημοκρατία, όπως ξέρετε, και ο καθένας μπορεί να εκφραστεί -και ευτυχώς εκφράζεται- με τον τρόπο του. Δεν μας απασχόλησε καθόλου αυτό το θέμα στη συνάντηση»ανέφερε χαρακτηριστικά….

Στο μεταξύ την αντίδρασή της εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) επισημαίνοντας πως η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ενισχύει την παλλαϊκή συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα με θέμα: «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ»

Αναλυτικά αναφέρει:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Παιδείας(17/10/2017), ότι «το θέμα των θρησκευτικών είναι πράγματι πολύ ουσιαστικό, αλλά έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Οι φάκελοι που δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή, θα εξεταστούν ξανά από την Ιερά Σύνοδο και θα πούμε πάλι τις απόψεις μας».

Η ΠΕΘ χαιρετίζει τη δήλωση αυτή του Μακαριωτάτου με την οποία δηλώνεται πλέον ξεκάθαρα ότι οι Φάκελοι-βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι υπό κρίση και θα επανεξεταστούν.

Σε αυτό το θέμα ο πιστός ορθόδοξος χριστιανικός ελληνικός λαός του Θεού δίνει καθημερινά την απάντησή του: οι Φάκελοι-βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ήδη «εμετρήθηκαν, εζυγίσθηκαν και ευρέθηκαν ελλιπείς», κυριολεκτικά κρίθηκαν «απαράδεκτοι και επικίνδυνοι», και επιστρέφονται πίσω στα σχολεία από τους αγανακτισμένους και προσβεβλημένους γονείς. Γι΄ αυτό, με κάθε σεβασμό, προτείνουμε στον Μακαριώτατο, να μην περιμένει άλλο και να μην χάνει άλλο χρόνο, αλλά να ζητήσει άμεσα την απόσυρση των Φακέλων-βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς και των νέων Προγραμμάτων Σπουδών που οδήγησαν σε αυτά τα τερατουργήματα Φακέλους-βιβλία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, θεωρούμε ότι περισσότερο παρά ποτέ, είναι απαραίτητες και οι αντιδράσεις των γονέων και όλων των Ελλήνων από κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του λαού στην παλλαϊκή κινητοποίηση-συγκέντρωση κατά των νέων βιβλίων-Φακέλων του μαθήματος των Θρησκευτικών, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, από όπου θα ξεκινήσει μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η συμμετοχή του λαού σε αυτή την κινητοποίηση πιστεύουμε θα ενισχύσει τον Μακαριώτατο στην προσπάθειά του να αποτρέψει την εφαρμογή αυτών των Προγραμμάτων και των Φακέλων στα σχολεία.

Όλοι λοιπόν, στις 5:00 το απόγευμα της Δευτέρας 23 του Οκτώβρη 2017, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

«ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ» για να διασώσουμε την Πίστη μας, την οικογένειά μας, την Πατρίδα μας. Για μας, για τα παιδιά μας για την Ελλάδα. Καλούνται όλοι οι Έλληνες σε:

Εγρήγορση, Αντίσταση, Ομολογία και Μαρτυρία!!! Τώρα!!”

Στο μεταξύ συνεχίζονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι συγκεντρώσεις και οι ενημερώσεις για το νέο μάθημα. «Τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών. Σκέψεις και προβληματισμοί». Ήταν το θέμα εκδήλωσης – συνάντησης Θεολόγων στο Αγρίνιο

Κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11.00π.μ., στην Αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Αγρινίου, συνάντηση θεολόγων, κληρικών και λαϊκών, της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Επίσης, μετά από πρόσκληση του κ. Κοσμά, προσήλθαν στη συνάντηση πολλοί εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Ιερά Μητρόπολη, για τη διοργάνωση της εν λόγω εκδηλώσεως είχε τη συνεργασία του παραρτήματος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Νομού Αιτωλ/νίας, ενώ η όλη συνάντηση είχε ως αντικείμενο τα εφαρμοζόμενα από εφέτος νέα Προγράμματα Σπουδών στο μάθημα των Θρησκευτικών και τα βιβλία όλων των τάξεων στα Σχολεία της πατρίδας μας – Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Στην έναρξη της εκδηλώσεως μίλησε ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, ο οποίος «με πόνο ψυχής και μακριά από φανατισμούς» θέλησε, όπως είπε, να γίνει αυτή η σύναξη «προκειμένου να εξετάσουμε το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σήμερα».

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους παρισταμένους για τις πολλές αντιδράσεις γονέων, οι οποίοι αγωνιούν για τη θρησκευτική αγωγή των παιδιών τους, για τα ερωτήματα που δέχεται ο ίδιος περί του τρόπου αντιμετωπίσεως του θέματος, ενώ παράλληλα κατέθεσε και την προσωπική του ποιμαντική αγωνία, ως Επισκόπου και πνευματικού πατέρα, γύρω από το κορυφαίο θέμα του πνευματικού προσανατολισμού των παιδιών των ορθοδόξων οικογενειών. Τόνισε την ευθύνη όλων, αλλά και την ανάγκη ειρηνικής αντίστασης εναντίον κάθε προσπάθειας αποχριστιανοποίησης του ιδιωτικού και κοινωνικού μας βίου, από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Ακολούθως έλαβε το λόγο ο κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Δ/ντής του 5ου ΓΕΛ Λαμίας, Δρ Θεολογίας και Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών. Σκέψεις και προβληματισμοί».

Ο κ. Σπαλιώρας διεξοδικά και τεκμηριωμένα, μέσα από συγκεκριμένες αναφορές στα κείμενα των διανεμηθέντων «Φακέλων μαθήματος Θρησκευτικών», παρουσίασε τον αντορθόδοξο, αμέθοδο, αντιπαιδαγωγικό και αντισυνταγματικό χαρακτήρα του περιεχομένου του νέου μαθήματος των Θρησκευτικών. Όπως αυτό πλέον προσφέρεται στα παιδιά των ορθοδόξων ελλήνων και μάλιστα στα μικρότερα στην ηλικία, τόνισε ο ομιλητής, προκαλεί θρησκευτική σύγχυση και οδηγεί κατευθείαν στο συγκρητισμό, την πανθρησκεία και τον αγνωστικισμό. Μέσα απ’ αυτό το μάθημα πλήττεται καίρια η ορθόδοξη χριστιανική αγωγή στα σχολεία μας, καθώς δεν προβάλλεται ο Χριστός ως ο μόνος αληθινός Θεός και Σωτήρας του κόσμου και, κατά συνέπειαν, ούτε η διδασκαλία Του ως η αποκεκαλυμμένη αλήθεια.

Στα νέα Προγράμματα Σπουδών, είπε ο κ. Σπαλιώρας, αντανακλάται σαφώς η αντίληψη περί ουδετερόθρησκου σχολείου, ενώ το χειρότερο είναι ότι ασκείται προσηλυτισμός στα παιδιά των ορθοδόξων ελλήνων με ρατσιστικό τρόπο, αφού την ίδια στιγμή στην Ελλάδα όλες οι θρησκευτικές μειονότητες (μουσουλμάνοι, εβραίοι, ρωμαιοκαθολικοί) απολαμβάνουν, και ορθώς, το νόμιμο δικαίωμα να προσφέρουν στα παιδιά τους ανόθευτα το θρησκευτικό τους πιστεύω, μέσω του δικού τους ομολογιακού μαθήματος θρησκευτικών.

Μετά την ομιλία και ύστερα από ένα μικρό κέρασμα, ακολούθησε μακρά συζήτηση έως αργά μετά το μεσημέρι. Κατά τη συζήτηση έγιναν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και κατατέθηκαν προτάσεις, αξιολογήθηκε δε ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, θεολόγοι καθηγητές και δάσκαλοι ήταν σε θέση να καταθέσουν την διδακτική τους εμπειρία, επισημαίνοντας και τα αρνητικά σημεία των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, ύστερα από την εφαρμογή τους, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

Η όλη συζήτηση κατέληξε στις ακόλουθες θέσεις των παρευρεθέντων:

1. Το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να διατηρήσει τον ορθόδοξο χριστιανικό του χαρακτήρα και να συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά των ορθοδόξων ελλήνων, με ευμέθοδο και συστηματικό τρόπο, ορθόδοξη χριστιανική αγωγή. Τούτο αποτελεί θεμελιώδες και απαραβίαστο ατομικό δικαίωμα τόσο των ίδιων, όσο και των γονέων τους.

2. Έως ότου γραφούν νέα βιβλία Θρησκευτικών, είναι αναγκαίο να επανέλθουν σε χρήση τα παλαιά βιβλία που διδάσκονταν.

3. Είναι σημαντικό η Εκκλησία της Ελλάδος να συνεχίσει το διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών και τη συγγραφή νέων σχολικών εγχειριδίων, όμως με αδιαπραγμάτευτη την αρχή περί του ορθοδόξου χριστιανικού χαρακτήρα του μαθήματος.

4. Όσοι διδάσκουν εφέτος το μάθημα των Θρησκευτικών, καλούνται να επιλέγουν από τους διανεμηθέντες «φακέλους μαθήματος» κείμενα ορθοδόξου θεολογίας και σκέψεως, ώστε να τα διδάσκουν εντός του μορφωτικού και παιδαγωγικού ιδεώδους της προσφοράς ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής στα παιδιά μας. Στο «φάκελο μαθήματος» όλων των τάξεων υπάρχουν πολλά και εξαίρετα τέτοια κείμενα, τα οποία όμως εκεί παρατίθενται ουδετεροθρήσκως. Χρέος του κάθε διδάσκοντος είναι να τα προσφέρει στους μαθητές του με σκοπό πάντα την ορθόδοξη αγωγή τους. Είναι αυτονόητο ότι πολλά απ’ αυτά τα εξαίρετα κείμενα μπορούν να συμπεριληφθούν στα νέα εγχειρίδια.

 1. Η διδασκαλία θρησκειολογικών στοιχείων, όπου αυτή χρειασθεί, πρέπει να έχει αποκλειστικά ενημερωτικό και εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα. Η εξισωτική και ισοπεδωτική παρουσίαση, στις συνειδήσεις των παιδιών μας, του Προσώπου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της θεόπνευστης Διδασκαλίας Του με τα πρόσωπα και τις διδασκαλίες κοινών ανθρώπων – ιδρυτών θρησκειών, αποτελεί παιδαγωγικό έγκλημα και βαρύτατη πνευματική προδοσία. Κάτι τέτοιο θα βρει αντιμέτωπη την συνείδηση των Ορθοδόξων Ελλήνων.

Τις επόμενες μέρες έχουμε και σχετική ημερίδα στο Κιλκίς για τα νέα βιβλία Θρησκευτικών

Δείτε σχετικά στην αφίσα:


Ενώ τέλος σήμερα το απόγευμα συνεχίζονται και στη Θεσσαλονίκη οι ενημερωτικές ἐκδηλώσεις με θέμα : “Φάκελοι’ Θρησκευτικών,Δημοτικού,Γυμνασίου και Λυκείου.Τι δεν γνωρίζουμε”.

 

Ακολουθεί άλλη μια επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Α’ Βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βεροίας με την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για το μάθημα των θρησκευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η οποία στάλθηκε στον Υπουργείο Παιδείας.

 • Γιώργος fs.

  1ος … Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τα αριστερά λαμόγια!!

  • BABIS

   ΑΞΙΟΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!

   • Γιώργος fs.

    Ευχαριστώ αδερφέ Μπάμπη!!

  • RED OR DEAD

   Άξιος Σύγγαυρε και αδελφέ Γιώργο!!!;)

   • Γιώργος fs.

    Ευχαριστώ πολύ αδερφέ σύγγαυρε!!

  • Spyros Spyropoulos

   ΑΞΙΟΣ αδελφε Γιωργο! Πρωτος και Νικητης θα ειναι αποψε ο Ολυμπιακος!

   • Γιώργος fs.

    Ευχαριστώ πολύ αδερφέ Σπύρο!!
    Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!!

 • Lalakis ο αργικέραυνος

  «Μετά την ομιλία και ύστερα από ένα μικρό κέρασμα….» μα τι πινουν ;

  δηλαδη η περιουσια μπηκε και αυτη στο υπερταμειο;
  2000+ χρονια μετα το διαγγελμα του Μ. Αλεξανδρου για την κληρονομικοτητα της γης των Ελληνων στους Ελληνες, που πολλοι την εμπιστευθηκαν για τους οποιους λογους στην εκκλησια της Ελλαδος, θα παει στα αλλοδαπα «funds» ;

  • Spyros Spyropoulos

   Το θεμα ειναι οτι δεν μας δινουν απο αυτο που πινουν…..

 • Daily

  Ιερωνυμε ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ;
  Αν ειναι ενταξει τα νεα βιβλια θρησκευτικων για σενα.ΦΥΓΕ.ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.
  ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥ.

  Η Εκκλησια μας δεν θελει χλιαρους ποιμενες σαν του λογου σου .

  Σταυρωνεις τον Χριστο μας και θες να ηγεισαι κιολας;

  ΑΝΑΞΙΟΣ!

 • Spyros Spyropoulos

  ΑΝΑΞΙΟΣ!!! Να παραιτηθει αμεσα!

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  ΜΠΡΕΕΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ
  Greece Plans to Spend Billions Upgrading Its F-16 Fighter Jet Fleet
  http://www.thedrive.com/the-war-zone/15233/greece-plans-to-spend-billions-upgrading-its-f-16-fighter-jet-fleet

 • Καμένο Χαρτί!

  Καλά έκανε…. Όχι θα πληρώνουμε τους τραγούς! Το χειρότερο είδος δημοσίου υπαλλήλου… τράγος και να έχει και χωράφια κιόλας, να κλείνει και το δρόμο! Χα χα χα

 • RED OR DEAD

  Η σιωπή απέναντι στην λεηλασία των Θρησκευτικών αξιών από ευωνύμους απάτριδες και Χριστομάχους και κάθε είδους συνεργασία μαζί τους, σημαίνει συνενοχή…Ιερώνυμε Παραιτήσου!

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Είμαστε σε Τ Ρ Α Γ Ι Κ Η κατάσταση …

  Από τη μία η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα ανακουφίσει ( υποσχέσεις παχιές ) τους χιλιάδες Έλληνες που υποφέρουν και από την άλλη δίνει δικαίωμα στους ξένους να παρέμβουν μετά από τόσους αιώνες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στα εσωτερικά της εκκλησίας μας για να την αλώσουν …

  ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ !!!

 • ταξιδευτής

  προσωπικα το να με μεταλαμβανει ενας γεροντας με τριμμενο ρασο αντι των παχουλων μεγαλοσταυρων……δεν με βρισκει αντιθετο

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΤΖΕΡΩΝΥΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Κόκκινος Ουρανός: Ο Χριστιανισμός, η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο
  redskywarning.blogspot.com/2010/12/blog-post_12.html
  12 Δεκ 2010 – Είναι ο Χριστιανισμός η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο; Αναμφισβήτητα ναι, λένε πολλές κυβερνητικές και θρησκευτικές πηγές. Ωστόσο, μεταξύ εκείνων που αγνοούν την πραγματικότητα είναι, …

 • Γιώργος fs.

  Πιστεύω πως είναι μια επικοινωνιακη κίνηση από τους αριστερούς ψεύτες να στρέψουν την προσοχή των ψηφοφόρων τους σε άλλο θέμα, γιατί μετά την επίσκεψη και τα γεγονότα στις ΗΠΑ, έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους !!

  • Κώστας ο υπομονετικός

   ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ …

   Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ

   • zina22 2

    ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ….ΔΕΙΤΕ ΦΑΤΣΕΣ…ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ.
    ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.

    • Κώστας ο υπομονετικός

     Τουλάχιστον ελπίζουμε πως θα βγει κάτι καλό απ όλο αυτό …

     • zina22 2

      ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.
      ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ;

     • Κώστας ο υπομονετικός

      Μόνο απ αυτό, όμως υπάρχει και ο κίνδυνος να αποκοιμηθούμε …

     • zina22 2

      ΟΧΙ , ΠΟΤΕ…ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΜΑΖΙ…..

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Κόκκινος Ουρανός: Τέρμα στον μύθο του «ιουδαιο-χριστιανισμού»!
  redskywarning.blogspot.com/2017/04/blog-post_58.html
  12 Απρ 2017 – Ο όρος «ιουδαιο-χριστιανισμός» είναι ένα κατασκεύασμα που εξυπηρετεί πολιτικές ατζέντες. Δεν έχει καμία θεολογική και ιστορική βάση. Στις ΗΠΑ, όπου είναι ευρύτερα διαδεδομένος και εν γένει

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Κόκκινος Ουρανός: Ο μύθος της κοινής «ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης» (Μέρος 2)
  redskywarning.blogspot.com/2011/06/2.html
  8 Ιουν 2011 – Ευχαριστώ κι εγώ για την συμμετοχή σου στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ. 23 Ιουνίου 2011 – 10:09 μ.μ. Ανώνυμος είπε…

 • zina22 2

  ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΝ ΕΣΥΡΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ.
  ΚΡΙΜΑ…ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ…ΦΥΣΙΚΑ…. ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ …. ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
  ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ «ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ» ΑΚΟΜΑ,….ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕΝ.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: «Σταυρώστε τους! Κάψτε τους!» Κλίμα τρομοκρατίας κατά των χριστιανών που θέλουν να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων

  http://redskywarning.blogspot.gr/

  • Κώστας ο υπομονετικός

   ΘΕΕ ΚΑΤΕΒΑ ΚΑΤΩ !!

   ΑΡΚΕΤΑ !!

 • Καμένο Χαρτί!

  Εγώ απορώ γιατί η ψυχιατρική κοινότητα σιωπά, με τα μύρια όσα προβλήματα των κληρικών? Τους πληρώνουμε και από πάνω! Έχουμε πιο πολλούς παπάδες από ότι νοσηλευτικό προσωπικό.

  • PatmosI

   Είσαι καμένο χαρτί….

   • Καμένο Χαρτί!

    Χα χα

 • Γατονι

  Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Ορισμένοι νόμιζαν ότι η παράδοση της χώρας δε θα έχει συνέπειες.

 • Σταμάτης

  Θα μιλήσω γι αυτό το θέμα https://www.pentapostagma.gr/2017/10/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7-nasa-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%cf%8c.html
  Το συγκεκριμένο θέμα με το βαρύγδουπο τίτλο στηρίζετε σε ενα βίντεο απο το 2014 που με απλή λογική δε στέκει .
  Γιατί μας βάζετε στη διαδικασία να ψάξουμε εμείς ( που δεν έχουμε τη πολυτέλεια του χρόνου ) το κατα πόσο είναι αληθές αυτό που μας λέει ο τίτλος του θέματος ,κυρίος , και αυτά που μας λέτε μετά στο θέμα ;
  Κύριοι του 5ΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ δεν θέλετε να είσαστε ενα αξιόπιστο ενημερωτικό σάιτ ;
  Δε λέω ότι θα πρέπει να είστε ειδήμονες σε όλα τα θέματα , αλλά ενα στοιχειώδες φιλτράρισμα σύμφωνα με τη κοινή λογική , νομίζω ότι μπορείτε να το κάνετε .

  Με εκτίμηση και αγάπη προς το έργο που κάνετε
  Χαλικιάς Σταμάτης

  • pentapostagma
   • Σταμάτης

    Επειδή δε γνωρίζω αγγλικά , πράγμα που σημαίνει οτι η αξιόπιστη ενημέρωσή μου περιορίζεται λόγω γλώσας στα Ελληνικά και μόνο , θα ήθελα τα σάιτ που χρησιμοποιώ να είναι αξιόπιστα .
    Ναί η λογική μου λέει ότι τόσοι αστρονόμοι ακόμη και οι ερασιτέχνες ( που είναι πολλοί ) , ή οι ναυτικοί θα πρέπει να το έχουν παρατηρήσει .
    Τέλος πάντων εγω καλοπροαίρετα το έγραψα .

 • Deadpool_Nikeus

  ΣΥΡΙΖΑ και Εκκλησία ποτέ δεν ταίριαξαν…
  ο Τσίπρας όταν πήγαινε στα Θεοφάνεια ή στο Άγιο Όρος, το έκανε για να αυξήσει τα ψηφαλάκια

 • Γατονι
 • Κώστας ο υπομονετικός

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ …

  ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΣΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Κ Α Ν ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ …

  • Deadpool_Nikeus

   ανίατη αρρώστια

  • PatmosI

   Κατάργηση μονιμότητας, αξιολόγιση σκληρότατη και να τηρηθεί ο νόμος… σε ένα χρόνο τους έχεις ξεπαστρέψει και το κράτος αρχίζει να λειτουργεί κανονικά.

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Και θα τα τολμήσει αυτά ο Κούλης ;;;

    Πολύ θα ήθελε η Μέρκελ να τους δει και τους δύο μαζί

    • PatmosI

     Θα τους δει κατα πάσα πιθανοτητα….

     Παντως αυτή η αξιολόγηση είναι για την αριστερά κάτι σαν το σκόρδο για τους βρυκολακες, το λιβάνι για τα δαιμόνια κτλ….όπου πας σε δημόσια υπηρεσία κάθε είδους παντού υπάρχει τοιχοκολημένη αφίσα αριστεράντζας που γράφει ΟΧΙ….
     μια που γνωρίζουν τι κοπρόσκυλα και άχρηστοι είναι…

     ΥΓ. Ο μετά συριζα πρωθυπουργός αν θέλει να κυβερνήσει θα πρέπει να κάνει τα παραπάνω…αλλιώς δεν θα βγάλει χρόνο.

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  «Βέρτιγκο» θεσμών για τα 2,4 δισ. των F-16
  http://www.kathimerini.gr/931192/article/epikairothta/politikh/vertigko-8esmwn-gia-ta-24-dis-twn-f-16

 • Peacemaker reloaded

  Καλησπερα σε ολους…τα μαθατε τα νεα παιανες μου…? 2,4 ΔΙΣ θα στοιχισει η αναβαθμιση των F-16 ματρακαδων όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες από την υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ DSCA, αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τραμπ, και έχει κάνει πάταγο στην διεθνή αγορά όπλων, καθώς πρόκειται για το ακριβότερο συμβόλαιο «εκσυγχρονισμού» μαχητικών αεροσκαφών στην ευρωπαϊκή ιστορία και ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην παγκόσμια ιστορία. …τι επαιρνες με τοσα λεφτα αντι να αναβαθμισεις τα σαπακια…?

  -45 μαχητικά 4++ γενιάς Su-35 Flanker από την Ρωσία, βάσει τις τιμής των 600 εκατ. δολ. που πλήρωσε η Ινδονησία για 11 μαχητικά του τύπου.

  -Eναν συνδυασμό 30 μαχητικών Su-35 Flanker και δύο συστοιχιών S-400.

  -Τρεις φρεγάτες ελέγχου περιοχής FREMM με πυραύλους cruise SCALP Naval που θα έπλητταν σε βάθος 1000 χλμ. την Τουρκία και θα παρείχαν α/α και αντιπυραυλική άμυνα στον στόλο και στην χώρα αντίνας 150 χλμ.

  Παρτε τωρα μεταχειρισμενα) καθρεφτακια και χαντρες και πληρωστε τα χρυσα και απο πανω με τα μνημονια…το σανο δωρεαν!

  • Deadpool_Nikeus

   αυτά τα έραψε και το pronews με επιπλέον την επισήμανση ότι στο ίδιο ποσό παίρνεις και 29 F-35… γιατί το «διέγραψες» ? :P

   • Peacemaker reloaded

    Γιατι ετσι προτιμω να κρατησω τα σαπακια…τουλαχ. αυτα ΠΕΤΑΝΕ…!

   • Γατονι

    Μόνο που μετά θα έμενες με 29 αεροσκάφη και θα πεταγες τα φ16

    • Deadpool_Nikeus

     ενώ αν έπαιρνες κάτι από τα άλλα, δεν θα είχες κάποιο άλλο πρόβλημα…
     τα 2,4 δις είναι σχεδόν όλο το ποσό του ΕΜΠΑΕ 2015-2025…μιας 10ετίας ολόκληρης!!!!!

  • pentapostagma

   ολα αυτά που αναπαράγεις είναι ανέφικτα για πολλους λόγους

   • Deadpool_Nikeus

    και μάλιστα «ελλειπή»…
    αλλά ας μην κολλήσουμε σ’ αυτό…το πρόβλημα είναι ότι ΑΚΟΜΑ δεν έπεσαν οι υπογραφές για την αναβάθμιση και κάνουμε συζήτηση για το ένα και το άλλο…
    μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, πολλά μπορεί να αλλάξουν….μέχρι και εκλογές

   • Peacemaker reloaded

    Ολα αυτα ειναι μεν «αναπαραγωγη» αλλα οχι δικια μου αλλα απο δημοσιευματα αλλων χωρων…το τι ειναι ανεφικτο και τι οχι το εχει αποδειξει η ιστορια μας…

  • TheELLINAS1 .

   Καλησπέρα αδερφε !!!

   • Peacemaker reloaded

    Καλησπερα κομαντο.

 • Γατονι

  Βρήκαν τους κατερρεοντες συριζεους οι Αμερικάνοι, τους πήραν πρέφα ότι για μια φωτό και μια δήλωση στήριξης δίνουν τα πάντα και κάνανε το ντιλ της χρονιάς.

  • TheELLINAS1 .

   Τους πήραν και τα τακούνια φίλε μου ε ! τι σου κάνουν τα μεγαλεία !!

   • Γατονι

    Τους πέρασαν γραβάτες

    • TheELLINAS1 .

     ΧΑ ΧΑ !! Ωρε καλά το είπα εγώ ότι είσαι Γατονι με πέταλα :-))

  • Κώστας ο υπομονετικός

   Κοίτα και η αναβάθμιση των αεροσκαφών δεν είναι και λίγο πράγμα, αρκεί να γίνει σωστά …

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  Διδάσκουν τη νέα γενιά με τις «ευλογίες» της Εκκλησίας του Σατανά! – Εικόνες που σοκάρουν
  http://www.el.gr/media/k2/items/cache/f3b91607b5c89433bffaebcf690e6691_XL.jpg?t=-62169984000
  http://www.el.gr/images/DDDDEMONICV.png
  https://youtu.be/hwGuzxaZQ3U

  • Deadpool_Nikeus

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Ο Ιησούς προλέγει το τέλος το κόσμου
  http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Kata_Loukan_Euaggelio/Kata_Loukan_Euaggelio_kef.21.htm#O_Ihsous_prolegei_thn_katastrofh_tou_naou_kai_to_telos_tou_kosmou
  Λουκ. 21,8 Αυτός δε είπε· “προσέχετε, μην εξαπατηθήτε από κανένα. Διότι πολλοί θα έλθουν, χρησιμοποιούντες ως ιδικόν των το όναμά μου και θα λέγουν, ότι εγώ είμαι ο Μεσσίας. Μη τους ακολουθήσετε, διότι είναι ψευδοπροφήται.

  Λουκ. 21,9 Οταν δε ακούσετε, ότι γίνονται πόλεμοι και αναταραχαί και διασάλευσις της τάξεως, μη ταραχθήτε. Διότι πρέπει, σύμφωνα με το θείον σχέδιον, να γίνουν αυτά πρώτον, αλλά δεν θα έλθη αμέσως το τέλος”.

  Λουκ. 21,10 Και έλεγεν πάλιν εις αυτούς· “θα εξεγερθή και θα επιτεθή το ένα έθνος εναντίον του άλλου και το ένα βασίλειον εναντίον του άλλου βασιλείου.

  Λουκ. 21,11 Και θα γίνουν σεισμοί μεγάλοι εις διαφόρους τόπους και πείνα και επιδημίαι, σημεία που θα προκαλούν φόβον, και άλλα μεγάλα σημεία από τον ουρανόν.

  Λουκ. 21,12 Αλλά πριν γίνουν όλα αυτά, θα σας συλλάβουν και θα σας καταδιώξουν και θα σας παραδίδουν εις τας συναγωγάς, δια να δικασθήτε και εις τας φυλακάς και θα σας οδηγούν ως υποδίκους εμπρός εις βασιλείς και ηγεμόνας, μόνον και μόνον επειδή πιστεύετε στο όνομά μου.

  Λουκ. 21,13 Ολαι δε αυταί αι μεγάλαι ταλαιπωρίαι θα έχουν ως τελικόν αποτέλεσμα δια σας, να δώσετε την καλήν μαρτυρίαν δι’ εμέ, και άκομα να κερδήσετε την δόξαν και τα βραβεία του μαρτυρίου.

 • George Voyajakis

  μα καλα ειναι δυνατον ο ασχετος που μας βουλιαξε μετα το Βαρουφακη, να κανει κατι σωστο τωρα?

  ασχετος ηταν ασχετος παραμενει και τελικα οι ελληναραδες θα τον πληρωσουν πολυ ακριβα. αυτος θα φυγει….εσεις ομως μονο για μεταναστες θα κανετε.

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Πάνο

  ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ Πάνο !!!

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!!!!!!!! ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ !!

  ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ !!

  ΝΑΙ, ΘΕΤΕΙΣ ΤΑΒΑΝΙ ΤΑ 1,1 ΔΙΣ !!

  ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΤΙΛ !!

  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΘΕΣ ΓΙΑ ROOM SERVICE ??

  • Deadpool_Nikeus

   δυστυχώς για τον ίδιο, τον διαψεύδουν (δεν θα είναι η πρώτη φορά και ούτε ο μοναδικός)…
   ξεκάθαρα το ποσό θα είναι 2,4 και έτσι πήγε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Και τη νύφη θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός όπως πάντα …

    Νέο κοστούμι, νεο μπουγιουρντί !!

    • Deadpool_Nikeus

     όχι που θα τα έβγαζε όλα στη φόρα…ακόμα και τους φακέλους της Κύπρου θα άνοιγε! αλήθεια, είπε κάτι τέτοιο στους Αμερικάνους? στη CIA? άνοιξε το «στοματάκι» του?

    • BABIS

     Νεος φορος ονοματι……ΧΕΣΙΑ για την ενισχυση των ενοπλων δυναμεων.

  • Peacemaker reloaded

   Θα παει Βεγκας να τιναξει τις μπανκες στον αερα…

   • Κώστας ο υπομονετικός

    χαχαχαχαχχ

   • Deadpool_Nikeus

    θα του ξεσκ….θα του κόψουν τις τσέπες στο Βέγκας…

  • Γιώργος fs.

   Θα ρίξει μερικές καλές ζαριες ο Πανάρας στο καζίνο και θα ξεχρεώσει τα πάντα!!😆😆😆

   • Deadpool_Nikeus

    θα βρίσκει το χέρι στο στομάχι και δεν θα κάνουν καλή γκέλα

   • Κώστας ο υπομονετικός
 • Γατονι

  Όλο το παιχνίδι έγινε για να πουλήσουν επικοινωνιακά οι συριζεοι πόσο τους πάνε οι Αμερικάνοι και τι φοβερή δουλειά κάνουν κλπ.
  2,4 δις πήγε η δουλειά.

  • Deadpool_Nikeus

   και ούτε καν με Ελληνική συμμετοχή…όλα τα λεφτά στις ΗΠΑ

   • Γατονι

    Στη βουλή θα τους σκισουν τώρα από όλες τις πάντες

    • Deadpool_Nikeus

     να δούμε τι «μασάζ» θα κάνει στους δικούς του στο κόμμα μόλις γυρίσει…

     • Γατονι

      Υπόσχεση ότι θα συμμετάσχουν στο πάρτι της μίζας

     • Deadpool_Nikeus

      ανοιχτοχέρης

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Δημήτριος : Αυτά, Γέροντα, είναι σημεία των καιρών;

  Γέροντας : Σημεία, σημεία των καιρών, δεν βλέπετε…; Πρέπει να΄ναι βόιδι – να με συγχωρείτε – κανείς, για να μηνκαταλαβαίνει με όλα αυτά που γίνονται …

  Πολλοί από τους άγιους πατέρες θα ευχόντουσαν να ζήσουν στην εποχή μας, γιατί είναι εποχή ομολογίας. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε. Κοιμόμαστε με τα τσαρούχια. Θα ρωτάνε σε λίγο για τους χριστιανούς, όπως παλαιότερα ρωτούσαν για τα πολιτικά φρονήματα .

  Νικόλαος : Θα μας κάνουν φάκελο, Γέροντα;

  Γέροντας : Α, μπράβο! Φακέλους

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Αγιος παισιος

  Δεν διαβάζετε τους προφήτες, στον Ιωήλ, στον Ζαχαρία, στον Ιεζεκιήλ, στον Δανιήλ; Τα λένε όλα. Για επτά χρόνια στην Παλαιστίνη δεν θα καίνε ξύλα, αλλά μπαστούνια, αλλά που να ξέρετε εσείς από μπαστούνια και ξύλα! Εσείς έχετε τώρα στα σπίτια σας καλοριφέρ (χαμογελώντας), ενώ εγώ εδώ καίω ακόμα ξύλα στο τζάκι και έτσι ξέρω από αυτά.

  http://hggiken.pblogs.gr/2011/08/o-ellhnikos-stratos-tha-einai-theaths-ghpedo-tha-nai-h-palaistin.html

 • Spock

  για να καταλαβω….μαλλον επεσα σε σαιτ οπαδων του πληρους αφοπλισμου, οσο για τους ρωσσοφιλους
  αυτοι ειναι ειδικη κατηγορια…παμφαγων

  • LuckyLuke

   Η Ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια , και ΕΙΔΙΚΑ για τα αμυντικα θεματα ειναι οτι χειροτερο…

   • Spock

    δεν φταιν τα παιδια…τοσα χρονια εχει πεσει πολυ παραπληροφορηση και προπαγανδα…

    • LuckyLuke

     Πολλααα τα pay roll των πρεσβειων Αρη

 • Γατονι

  Περίπου 500 ευρώ σε κάθε ενεργό πολίτη θα κοστίσει το ντιλ του Τσίπρα.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  ΙΕΖΕΚΙΗΛΚΕΦ. 38-39

  ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΩΓ

  Ιεζ. 38,15 Θα ζεκινήσης από τα άκρα του βορρά και θα επέλθης. Μαζή σου δε θα έλθουν και πολυάριθμοι στρατιώται από πολλά έθνη, όλοι επάνω εις ίππους, μεγάλη στρατιωτική δύναμις.

  Ιεζ. 38,16 Θα επέλθης εναντίον του Ισραηλιτικού λαού μου ωσάν νεφέλη, δια να σκεπάσης όλην την χώραν. Αυτά θα γίνουν κατά τους τελευταίους τούτους καιρούς. Εγώ θα σε οδηγήσω εναντίον της χώρας του Ισραηλιτικού λαού. Τούτο δέ, δια να με γνωρίσουν όλα τα έθνη, όταν δια σου, ως οργάνου μου, θα φανή η δόξα μου ενώπιον των

  Ιεζ. 39,8 Ιδού, έχει φθάσει πλέον ο καιρός της πραγματοποιήσεως των προφητειών αυτών και θα μάθης, ότι ετσι θα γίνη, λέγει ο Κυριος Κυριος. Αυτή είναι η ημέρα, δια την οποίαν εγώ εχα ομιλήσει.

  Ιεζ. 39,9 Τοτε θα εξορμήσουν οι κάτοικοι των πόλεων του ισραηλιτικού λαού και θα καύσουν τα όπλα των εχθρών των, τας ασπίδας, τα τόξα και τα βέλη και τα ρόπαλα των χειρών και τας λόγχας. Θα τα καίουν επί επτά έτη

  http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Iezekihl/Iezekihl_kef.38-39.htm

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  3) Θαρθεί καιρός που θα κατεβεί το Ρούσικο γένος για να πηγαίνουν στους Εβραίους, εκεί που θα γίνει πόλεμος και θα πλέξει τριότικο δαμάλι. Θα είναι τακτικός στρατός. Απ’ αυτόν δεν θα πάθετε τίποτε.

  http://www.kivotoshelp.gr/index.php/profhtes-menu/238-profiteies-apo-tin-ellada-a-2-agnostes-profiteies-agiou-kosma-aitoloy

 • Kostas K.

 • Spock

  προτεινω να πωληθουν ολα τα οπλικα συστηματα που διαθετουμε και το ποσο που θα μαζευτει να το μοιρασουμε
  σαν κοινωνικο μερισμα …..ετσι κι αλλιως την Πολη θα μας την χαρισουν

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Η τελικη ήττα του Σατανά και των εθνών του

  τὸν Γὼγ καὶ τὸν Μαγώγ

  Αποκ. 20,7 Και όταν συμπληρωθή η μακρά περίοδος, που συμβολίζεται με τα χίλια έτη, θα λυθή ο σατανάς από την φυλακήν του·

  Αποκ. 20,8 και θα βγη, δια να πλανήση τα άγρια έθνη, τα οποία μακράν από τους πιστούς θα ζουν εις τας τέσσαρας γωνίας της γης, και τα οποία συμβολίζονται από τον Γωγ, τον σκληρόν βασιλέα, και τον Μαγώγ, τον βάρβαρον και άγριον λαόν του. Αυτούς τους αγρίους και αιμοχαρείς, των οποίων ο αριθμός θα είναι σαν την άμμον της θαλάσσης, θα τους συγκεντρώση ο σατανάς, δια να πολεμήσουν εναντίον του Χριστού.

  http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Apokalupsis_Iwannou/Apokalupsis_Iwannou_kef.20.html#H_telikh_htta_tou_Satana_kai_twn_ethnwn

  • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

   Ρωτούσαν τον γέροντα αν οι Ρώσοι θα έχουν συμμάχους ή θα πολεμήσουν την Δύση μόνοι τους κι έλεγε ο γέροντας : «Βέβαια και θα έχουν . Τώρα δεν φαίνονται , αλλά σύντομα θα τους δουν όλοι και θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου » .

   Παϊσίου Μοναχού Προφητείες & Διδαχές , Σελ: 438

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  http://www.arnion.gr/hxolhcies/p_auanasioy_mytilhnaioy/iera_apokalycis.html
  81 16/10/1983
  20, 8 – 11

  Ἡ ἔννοια τῶν ἐθνῶν Γώγ καί Μαγώγ. Ἡ κύκλευσις τῆς παρεμβολῆς τῶν ἁγίων καί τῆς Ἐκκλησίας. Τό ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πῦρ. Ὁ Μέγας θρόνος τοῦ Κριτοῦ.

  http://www.arnion.gr/mp3/omilies/p_athanasios/apokalych/apokalych_081.mp3

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • Κώστας ο υπομονετικός

  Κατά τις 9 ώρα αν έχετε παιδιά, πείτε τους ένα παραμυθάκι για να κοιμηθούν,

  δεν πρέπει να είναι μπροστά στην τηλεόραση στις 21:45, έχει σκληρό π ορνό …

  ΕΡΤ1 και όποιος έχει cosmote tv

  • BABIS
  • Deadpool_Nikeus

   COSMOTE έχω…ΕΡΤ όχι (την έχω διαγράψει από το «μπουκέτο» αλλά και από τον mpeg4

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Χρειάζεται και αυτή να ακούς καμία λαλακία να περνάει η ωρα ..

   • Spyros Spyropoulos

    Γιατι? Εχει ωραιες ξενες σειρες και ντοκυμαντερ……..

    • Κώστας ο υπομονετικός

     ‘Οντως ‘εχει ωραία ντοκυμανταίρ αλλά τα βάζει αργά

    • Deadpool_Nikeus

     μπα….έχω 5 κανάλια με ντοκυμαντερ…και μάλιστα το COSMOTE HISTORY είναι το καλύτερο που έχει η τηλεόραση

     • Spyros Spyropoulos

      As you like it!

   • Peacemaker reloaded

    Tην διαγραψες η οχι…ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ…!

    • Κώστας ο υπομονετικός

     ΕΤΣ

    • Deadpool_Nikeus

     και ποιος στο είπε? με την ηλεκτρονική πληρωμή που κάνω στη ΔΕΗ, πληρώνω όλο το ποσό, πλην της ΕΡΤ

     • Peacemaker reloaded

      Δεν πειραζει…θα σου βγουνε χρεη προς το δημοσιο και με τοκους υπερημεριας… μονο μηνχρειαστεις καμμια φορολογικη ενημεροτητα η πας σε κανενα αστυνομικο τμημα για αλλαγη ταυτοτητας…!

     • Deadpool_Nikeus

      η ΔΕΗ δεν είναι στο δικό μου όνομα

     • Peacemaker reloaded

      το οτι την στηνεις σε καποιον αλλο ασχετο δεν σε κανει μαγκα…

     • Deadpool_Nikeus

      δεν είναι θέμα μαγκιάς…απλά δεν την γουστάρω…προτιμώ να κλείσει παρά να πληρώνω ένα Υπουργείο προπαγάνδας

     • Peacemaker reloaded

      Ναι αλλα αλλος θα πληρωσει την «επανασταση»» σου ομως…μην αλλαζεις θεμα…

     • Deadpool_Nikeus

      με τη σύμφωνη γνώμη αυτού του άλλου είναι…τέλος πάντων…
      άμα αλλάξει τακτική το οποιοδήποτε κυβερνών κόμμα για την ΕΡΤ το ξανασυζητάω… έτσι πως ΞΑΝΑ κατάντησε όχι

     • Peacemaker reloaded

      Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ουτε και εγω γουσταρω να την πληρωνω αλλα δυστυχως την πληρωνω γιατι δεν χρωσταει τιποτα η πεθερα μου που ειναι ιδιοκτητης να την τραβανε για χρεη προς το δημοσιο…

     • Deadpool_Nikeus

      για να λέμε και μια αλήθεια, από τη στιγμή που παίζονται διαφημίσεις στην ΕΡΤ, δεν έχει ανάγκη τα λεφτά του Ελληνικού λαού…
      από την άλλη επίσης, δεν δικαιολογείται να έχει ένα τόσο τεράστιο εργατικό προσωπικό, ούτε να έχει τόσο «ακριβοπληρωμένες» εκπομπές με τηλεθεάσεις κάτω από 10%…
      ας το πάρουν αλλιώς, γιατί βλέπω να γίνεται το σώσε…ήδη η ΔΕΗ έχει προβλήματα να μαζέψει τα χρήματα για την ίδια…πόσο μάλλον για την ΕΡΤ

     • Spyros Spyropoulos

      Χαχαχαχαχαχαχα…..δηλαδη καποιον αλλον θα τραβολογανε στο μελλον…..

     • Κώστας ο υπομονετικός

      Χαχχαχαχχαχαχχαχχα ελπίζω να μην σου ράψει ο Τσίπρας κανένα ερτιάτικο κουστούμι

     • Deadpool_Nikeus

      δες πιο κάτω…η ΔΕΗ δεν είναι στο δικό μου όνομα

  • Peacemaker reloaded

   Ελαααα…κακιουλες…:-)

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Να αλλάξω τέμπο οκ

    εύχομαι να φάτε όσα λιγότερα γκολ μπορείτε, μια ισοπαλία θα είναι σαν νίκη μέσα στο Καμπ Νου

    • Spyros Spyropoulos

     Κωστακη…..ειπαμε, ραντεβου μετα τον αγωνα να τα πουμε που θα εχουμε κερδισει!!!

     • Κώστας ο υπομονετικός

      Άντε να σας δω να κερδίζετε τους … Ισπανούς είπαμε ή Καταλανούς ;;;

      ¨Οτι κι αν είναι πάντως τους έχω άχτι

  • Γιώργος fs.
   • Κώστας ο υπομονετικός

    Ναι, αυτός ο καναπές; έχει αραχνιάσει πλέον …

  • BABIS
   • Κώστας ο υπομονετικός

    Χαχχαχχα ο Αρνιακός έγινε ΑΝΤΕΓΕΙΑκός

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Αν ειναι ετσι καταντησε επικινδυνος, ξεφυγε τελειως, αλλα και οι αλλοι της ιεραρχιας τι κανουν, που καθευδουν;;; O Θεος να μας ελεησει.

 • ΙΡ

  Λοιπον τερμα τα λογια και το μπλα μπλα και σαν αγελαδες να κοιταμε το τρενο που περνα και σφυριζει!!!!Αυριο ολοι κατω στο συνταγμα για διαμαρτυρια!!!Δεν παει αλλο!!!!

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  ΜΠΡΕΕΕΕ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΤΙ ΚΟΙΤΑΤΕ;;;; ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΡΟΣ;;;
  https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22528255_1556425951061877_1179734650542515468_n.png?oh=4ce40cd77c84ab3f45f772ccf55508fa&oe=5A70C3E4

  • Κώστας ο υπομονετικός

   Αν τρακάρεις στο δρόμο με αυτήν, θα πας από βυζοσκάμπυλο

   • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

    XAXAXAXAXAXAXAXA ΜΠΡΕΕΕ ΑΝ ΤΡΑΚΑΡΩ ΘΑ ΣΩΘΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΪΡ ΜΠΑΓΚΣ

    • Κώστας ο υπομονετικός

     Κι αν φταις και βγει έξω θυμωμένη ;;;

     Με τι θα σε χτυπήσει λες ;;

     • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

      AXAXAXAXAXAXAXAXAXA

     • Spyros Spyropoulos

      Αχ, τι ωραια που πεφταν τα χαστουκια…….

  • Peacemaker reloaded

   Μπορεις να παρεις αμαξι χωρις αεροσακους συνοδηγου…

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Τώρα πια είναι στάνταρ σε όλα τα αυτοκίνητα και στις πιο απλές ακόμα εκδόσεις

    • Peacemaker reloaded

     Το δικο μου ειναι 25ετιας …δεν εχει ουτε στον οδηγο…χο χο χο χο

     • Κώστας ο υπομονετικός

      Το δικό μου είχε στάνταρ οδηγού συνοδηγού σε αυτή την έκδοση.

      Πλέον δεν έχει καθόλου !!

  • RED OR DEAD

   Από τις ελάχιστες φορές που θέλω να πάθω ασφυξία…;)

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Έχει πολλές άγκυρες να τις τα κρατάνε κάτω … φαντάσου να κλειστείς σε ασανσέρ μαζί της !

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Θα χρειαστεί να τα πιάσεις για να μη σκάσεις

    • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

     Θα χρειαστεί να τα σκάσεις με βελόνα, για να μην σκάσεις !

     • Κώστας ο υπομονετικός

      Σωστό κι αυτό !!

      Και φαντάσου να είναι και άπλυτη !!

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  Πονηρός ο Γαβρόγλου. Ανακινεί το θέμα ως αντιπερισπασμό για την επιχειρούμενη ηθική ισοπέδωση της Ορθοδοξίας δια του προωθούμενου σχεδίου πανθρησκείας.

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Καναπεδίαση σε βαθμό κακουργήματος … καταδικασμένος ο λαός του φωτός & του πνεύματος .

  • Peacemaker reloaded

   ποιος λαος…? των ποιων.. ..? να σαι καλα με εκανες και γελασα…!

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Της ιστορίας μας εννοείται, δυστυχώς…

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  Μπουτάρης: Δεν Θα Πάω Στη Μαθητική Παρέλαση Της 28ης Οκτωβρίου -Είμαι Αντίθετος
  http://newsthessaloniki.gr/boutaris-den-tha-pao-sti-mathitiki-parelasi-tis-28is-oktovriou-ime-antithetos/

  • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

   Παει ομως στη γκευ παρελαση και ντυνεται κιολας, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

  • Παπαγαλος ο Παιχταρας

   Θα παει να πιει κανα βαρελι κρασι αντι να παει στην παρελαση. Το βρισκει πιο ενδιαφερων ο »ετσι»

  • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

   Δεν τον χρειαζόμαστε.

  • Spyros Spyropoulos

   Τι περιμενεις απο Ανθελληνα, Προδοτη, Τουρκολαγνο, Ισλαμολαγνο, Κιναιδο, Αλκοολικο…..

  • Peacemaker reloaded

   Ουτε η παρελαση τον θελει πεστε του…καρατσεκαρισμενο…!

 • /Νώντας/

  Κεφαλή της Εκκλησίας μας δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος… κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Κύριος μας, Ιησούς Χριστός..

 • Διγενης ακριτας

  Που τα βρισκετε ρε μαγκες?

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Δεν μπορούμε να σου πούμε !

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  Πειραιώς Σεραφείμ για μονάρχης δεκαετίας. Να ξεβρωμίσουμε από την κόπρο της μασωνίας.

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΙΡ

  Λοιπον
  τερμα τα λογια και το μπλα μπλα και σαν αγελαδες να κοιταμε το τρενο
  που περνα και σφυριζει!!!!Αυριο ολοι κατω στο συνταγμα για
  διαμαρτυρια!!!Δεν παει αλλο!!!!μονο τεσσερεις εβαλαν θετικη!!!οι υπολοιποι δεν συμφωνουν;;;;

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  ΗΣΑΪΑΣ ΚΕΦ. 24 ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

  http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Hsaias/Hsaias_kef.24.htm
  Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΝΩ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ

  Ησ. 24,1 Ιδού, ο Κυριος θα καταστρέψη την οικουμένην και θα την ερημώση. Θα ξεσκεπάση την επιφάνειαν αυτής και θα διασκόρπιση τους κοτοίκους της.

  Ησ. 24,2 Υπό το κράτος δε αυτής της συμφοράς θα ισοπεδωθούν τα πάντα. Ο λαός θα είναι όπως ο ιερεύς, ο δοϋλος όπως ο κύριος, η υπηρέτρια όπως η κυρία, αυτός που αγοράζει θα είναι ωσάν εκείνον που πωλεί, αυτός που δανείζει σαν εκείνον που δανείζεται, και ο οφειλέτης θα είναι όπως ο πιστωτής.

  Ησ. 24,3 Με τρομακτικόν όλεθρον θα καταστραφή η γη, μεγάλη λεηλασία θα γίνη εις αυτήν. Αυτά θα γίνουν ασφαλώς και βεβαίως, διότι το στόμα του Κυρίου τα απεκάλυψε και τα εκήρυξεν

  Ησ. 24,5 Και τούτο, διότι η χώρα εγέμισεν από τας αμαρτίας των κατοίκων της. Αυτοί παρέβησαν τον Νομον, ήλλαξαν τα θεία προστάγματα, κατήργησαν την αιωνίαν διαθήκην του Θεού.

 • SHAKA_ZULU

  ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Ησ. 24,10 Καθε πόλις θα ερημωθή, κάθε σπίτι θα κλείση, ώστε να μη ημπορή κανείς να εισέλθη εις αυτό.

  Ησ. 24,11 Παντού θα ακούεται θρήνος δια την έλλειψιν του οίνου της χαράς. Θα παύση κάθε ευφροσύνη εις την γην. Θα έχη φύγει κάθε αγαλλιασις από αυτήν.

  Ησ. 24,12 Θα απομείνουν αι πόλεις έρημοι. Θα καταστραφούν οι εγκαταλελειμμένοι οίκοι

  Ησ. 24,19 Θα ταραχθή με μεγάλον συγκλονισμόν η γη· απορία και σύγχυσις θα καταλάβη τους κατοίκους της

  Ησ. 24,23 Θα λυώσουν τα πλινθόκτιστα σπίτια των ασεβών, θα πέσουν τα τείχη των πόλεων, διότι ο Κυριος θα βασιλεύση εις την Σιών και την Ιερουσαλήμ και θα δοξασθή ενώπιον των πρεσβυτέρων.

 • SHAKA_ZULU

  LGBT => ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!!!!!!!!!!

  • Peacemaker reloaded
   • SHAKA_ZULU

    Κι αν υπολογίσουμε και τα λαθροσκ@τά, ούτε ο πληθυσμός της Κίνας σε ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ δε μας φτάνει.

    • Peacemaker reloaded

     Για αυτο σου ελεγα προχθες για την πισινα με τα πιρανχας…σκεφτομαι «εκσυγχρονιστικα»….

     • SHAKA_ZULU

      ΟΧΙ! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΕΣ! Παραμένουμε πιστοί στις….αρχές μας….

 • Παπαγαλος ο Παιχταρας

  14χρονος σοκάρει: «Ναι… φίλε, κάνουμε τρίο μαζί με την δασκάλα μας στο σπίτι της»
  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2017/10/14.html

  • ΙΡ

   τριο;;;τι εννοεις;;

   • SHAKA_ZULU

    Δεν κάνει να μάθεις.

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  • ουφ

   Μεχρι 3 θεωρειται σχεση ,απο 3 και πανω ειναι παρτουζα

   • Παπαγαλος ο Παιχταρας

    Ειναι και αυτο μια αποψη με αποψη θα ελεγα!!

   • RED OR DEAD

    …κι από 10 και πάνω, όργιο!;)

    • SHAKA_ZULU

     Μη γίνεσαι χυδαίος! Ο IP ΔΕΝ ξέρει απ αυτά και τον κολάζεις!

    • ΙΡ

     συριζεικα κολπα ειναι αυτα;;;

     • SHAKA_ZULU

      ΜΕΤΑ ΤΑ 15 ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ!

     • RED OR DEAD

      Αν δεν υπήρχαν τα Ρωμαϊκά, θα τα ανακάλυπταν σίγουρα οι έκφυλοι ευώνυμοι εξουσιάζοντες συμμορίτες Που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο…;)

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
  • Κώστας ο υπομονετικός

   Θεωρίες …

   Και τι γίνεται όταν μιλάς μιλάς και τα λόγια σου πάνε σε τοίχο ;;;

   Που πάει εμπιστοσύνη και πως φέρεσαι τότε ;;;

   Πόση υπομονή να μιλάς από μικρό παιδί και να επαναλαβάνει τα ίδια λάθη ;;

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Χε χε … σου θυμίζει τον εαυτό σου μικρός;

    • Κώστας ο υπομονετικός

     ¨Ακουγα μικρός ..

     Ήμουν το ακριβώς αντίθετο απ ότι είναι κόρη μου

     • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

      Εγώ ήμουν πολύ ζόρικος μικρός, δεν άκουγα τίποτα & κανέναν…
      Οι συμβουλές όμως που άκουγα, χρειάστηκαν & χρησιμοποιήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου.
      Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω ,,, δεν γεννηθήκαμε γονείς, μάθαμε & μαθαίνουμε.

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • Παπαγαλος ο Παιχταρας

  ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΑΠΟΨΕ ΓΑΤΑΚΙΑ!!!

  • RED OR DEAD

   ΜΌΝΟ ΘΡΥΛΑΡΑ!!!

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Καλή επιτυχία λοιπόν …

  • Genesis

   Το επαιξα διπλο με 1.5 ευρω…50 ευρω παιρνω

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Σε σένα εύχομαι καλή τύχη !

   • Παπαγαλος ο Παιχταρας

    Χλωμο προσωπο σε κοβω…αλλα και 1.5 ευρω δεν παει στο διαολο!

  • Spock

   μιλημενο για αξιοπρεπεια ειναι, μην ανησυχειτε

   • Παπαγαλος ο Παιχταρας

    Σου το σφυριξανε στο διαστημοπλοιο;

    • Spock

     ο βαλβερδε ο ιδιος

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  ΙΩΗΛ
  http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Iwil/Iwil_kef.1-4.htm#%CE%9A%CE%95%CE%A6.%202-3ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3- Τα σημεία της τελικής κρίσης

  Ιωηλ. 3,1 Μετά ταύτα θα έλθη εποχή, λέγει ο Κυριος, κατά την οποίαν θα χύσω πλουσίως τας δωρεάς και τα χαρίσματα του Πνεύματός μου εις κάθε άνθρωπον και θα προφητεύσουν οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας. Οι γεροντότεροι από σας θα ίδουν και θα λάβουν αποκαλύψεις δια μέσου ενυπνίων, οι δε νεώτεροι κατά την ηλικίαν θα ίδουν εν πλήρει εγρηγόρσει αποκαλυπτικά οράματα.

  Ιωηλ. 3,2 Επίσης θα χύσω πλουσίας τας δωρεάς του Πνεύματός μου κατά την ημέραν εκείνην στους δούλους και εις τας δούλας μου.

  Ιωηλ. 3,3 Θα παραχωρήσω δε κατόπιν να γίνουν τρομερά σημεία στον ουρανόν και την γην. Εις την γην θα γίνουν αιματηροί πόλεμοι, πυρκαϊαί και καπνοί από τας καιομένας πόλεις.

  Ιωηλ. 3,4 Ο ήλιος θα χάση το φως του και θα μεταστραφή εις σκότος και η σελήνη θα γίνη κόκκινη, όπως το αίμα, πριν έλθη η μεγάλη και επιφανής ημέρα του Κυρίου.

  Ιωηλ. 3,5 Τοτε καθένας, ο οποίος θα επικαλεσθή το όναμα του Κυρίου, θα σωθή. Εις το όρος Σιών, εις την Ιερουσαλήμ, θα υπάρχουν οι σωσμένοι, όπως ακριβώς είπεν ο Κυριος. Θα υπάρχουν επίσης ευαγγελισταί και κήρυκες, τους οποίους θα έχη καλέσει ο Κυριος, δια να κηρύξουν την σώζουσαν αλήθειαν στους λαούς.

 • Παπαγαλος ο Παιχταρας

  Παω σπιτι να παραγγειλω πιτσα να απολαυσω τον αγωνα.
  Hasta manana amigos!

  • RED OR DEAD

   ΜΕ την νίκη Σύγγαυρε!!!Ας παίξουμε με το μαχαίρι στα δόντια κι ότι βγει!!!;)

   • Assurbanibal

    Καλή επιτυχία, στηρίζουμε ΟΦΣΠ!

    • RED OR DEAD

     Ευχαριστούμε σύντροφε!;)

   • Παπαγαλος ο Παιχταρας

    Ακριβως. Με την καλυτερη ομαδα του κοσμου παιζουμε…οχι με την Α.Ο. Τρικαλων!

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
  • BABIS

   Μαικλ Τζακσονιδης.
   Τεμετερον

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • Captain Wanted

  :))))))

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • Peacemaker reloaded

  Γεμισε λεει ο ουρανος της θεσ/νικης με λευκες «ανεξηγητες» γραμμες… βγεστε ολοι εξω και παρτες βαθιες ανασες και θα σας εξηγησει τα παντα ο …Αγιος Πετρος…!!!!!!!!!!!!
  https://www.pentapostagma.gr/2017/10/%ce%b3%ce%ad%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%bf%ce%b9-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc.html

  https://uploads.disquscdn.com/images/c72830510644a63c0763fec8c5020fe3ea00b5f4630b4a9823d01203c2fa7171.jpg

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Από χθες γίνετε πανικός, αυτό έγραψα κι εγώ, σταυρόλεξα ζωγράφισαν !
   Αλλά όλοι εμείς οι συνωμοσιολόγοι, πίνουμε ρουθήνιο λέμε !

   • Peacemaker reloaded

    Διαβασε το αρθρο να δεις τι «εξηγηση» δινει ενας «καθηγητης» (απο τα Λιντλ)…

    • TheELLINAS1 .

     Αδερφέ αισθάνομαι πλήρως καλυμενος μετά τις διαφωτιστικές εξηγήσεις του καθηγητή , :+))
     λυπάμαι μόνο τους νέους που διδάσκει ο εν λόγω καθηγητής.

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
  • Spock

   αυτα μαρεσουν

  • RED OR DEAD

   Γαζώνει το τούμπανο!!!;)

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • Κώστας ο υπομονετικός

  Για όσους δεν το γνωρίζουν

  μπορεί να ζούμε σε μία από τις λίγες ορθόδοξες κοινωνίες του πλανήτη, όμως οι άθεοι είναι πάρα πολλοί, περισσότεροι απ ότι φανταζόμαστε ..

  Πώς είναι να είσαι άθεος σε μια χώρα, όπου στο άρθρο 13 του Συντάγματός
  της κατοχυρώνεται το δικαίωμα της θρησκευτικής ανοχής και ελευθερίας,
  αλλά παρόλαυτά το ίδιο κείμενο ξεκινάει με την επίκληση στο «όνομα της
  Αγίας και Ομουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Σε αυτό και ακόμη
  περισσότερα ερωτήματα απαντούν δύο μέλη της Ένωσης Άθεων, ο Ναπολέων
  Πάπιστας και ο Αντώνης Μαρκουίζος, οι οποίοι σύμφωνα και με τα
  αποτελέσματα ερευνών, αποτελούν μειονότητα στη πλέον θρησκευόμενη χώρα
  της Ευρώπης – το 86% ή ακόμη και το 91% των πολιτών της πιστεύουν στον Θεό.

  Κι όμως αυτό το 16% ΄στην καλύτερη 8% είναι δυσοίωνο αν αναλογιστεί κανείς πως αντιστοιχεί από 880 έως 1760 άτομα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • SHAKA_ZULU

  Ο Ερντογκέι έβαλε κάναβη στο μπαλκόνι του?

  • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

   XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • Captain Wanted

  Συναγερμός στη Βαλτιμόρη από πυροβολισμούς – Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε πάρκο

  Τρεις νεκροί και άλλοι δύο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση είναι ο απολογισμός από τους πυροβολισμούς ενός άνδρα σε επιχειρηματικό πάρκο στην πόλη Έντζγουντ, στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών.

  Η μικρή πόλη, που βρίσκεται σχεδόν 40 λεπτά απόσταση από τη Βαλτιμόρη, τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν και να κλείσουν όλα τα σχολεία της περιοχής, για λόγους ασφαλείας.

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
  https://www.pentapostagma.gr/2017/10/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB.html

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • Captain Wanted

  Αγριο έγκλημα μέσα στο β’ Νεκροταφείο Αθηνών -Βρήκαν γυναίκα μαχαιρωμένη//

  Νεκρή με πολλαπλές μαχαιριές βρέθηκε μέσα στο β΄ Νεκροταφείο στο Γαλάτσι μια νεαρή γυναίκα μεταξύ 30 και 40 ετών.

  Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο δράστης κυνήγησε την γυναίκα μέσα στο νεκροταφείο και την μαχαίρωσε πολλές φορές στην πλάτη της.

  Οι αξιωματικοί της ασφάλειας αναζητούν πρώτα τα στοιχεία της άτυχης γυναίκας.
  https://www.pentapostagma.gr/2017/10/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B1.html

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
  • Κώστας ο υπομονετικός

   Χαχαχαχχα Ο πύραυλος κάτω είναι σαλάμι αέρος ;;

 • SHAKA_ZULU

  ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ! ΚΥΜΑ διαμαρτυριών για βλάσφημη θεατρική παράσταση μασόνου σατανιστή! «Η Παναγία κάνει έρωτα με το διάβολο» – Μαζί και ο πατέρας Κλεομένης! ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ.

  http://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%bb/

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   νταξ ,οι ανθρωποι το χουν τερματισει ελλειψει σοβαρης πατριωτικης κυβερνησης,μολις ερθουν οι Εθνικιστες στην εξουσια μαζι με τον λαο και τον στρατο θα γινουν εκκαθαρισεις

   • TheELLINAS1 .

    Αδερφέ Harald η σαπιλα της και η κατρακύλα της κοινωνίας είναι τόσο μεγάλη που όποιος και να έρθει θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο γενιές για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό μπορεί να υπερβαλλω λίγο αλλά οι νέοι γαλουχουνται σήμερα με διαφορετικά ιδεώδη.

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     δεν υπερβαλλεις καθολου ,εχουμε σοβαρη σηψη και αποπροσανατολισμο

 • Γιώργος fs.
  • Κώστας ο υπομονετικός

   Μύρος ;;

   Όλες τα ίδια λένε βρε …

   Μετά πέφτει το παντοφλίδι ..

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    και μεις λεμε ππαριες μεχρι να πεσει η παντοφλα,μετα –πεταμα στον καιαδα

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   ματακια μου ποιος σε στεναχωρεσε να τον κοψει κομματια ο βαρβαρος1

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
  • /Νώντας/

   και ένα ελληνικό Cessna αναχαιτίζει άνετα τα τουρκικά F-16…

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Οι στραβοί πιλότοι πιλοτάρουν καλύτερα από τους Τούρκους

    • alex

     Οι Τούρκοι καλά πετάνε !!! Απλώς οι Έλληνες πετάνε καλύτερα !!!
     Κάτι που οφείλεται στις νοητικές ικανότητες της φυλής και την ψυχή αυτών που κάθονται στο cockpit …
     Γι’ αυτό τους προέκυψε και η επιθυμία των Τούρκων να γίνουν αόρατοι , μήπως με αεροσκάφη ανώτερης τεχνολογίας , πάψει να φαίνεται η κατωτερότητα τους εν σχέσει με τους Έλληνες συναδέλφους τους και μήπως σε εμπόλεμη κατάσταση κατορθώσουν να επιβιώσουν , αποφεύγοντας τυχόν στενές επαφές τρίτου τύπου .
     Εάν παλιότερα οι ηγεσίες μας είχαν επιδείξει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα , σήμερα οι Τούρκοι θα πετούσαν αποκλειστικά σαϊτες , άντε βία και κανέναν χαρταετό .
     Δυστυχώς προτίμησαν τα κλαδάκια ελαίας και τις πρόσκαιρες εύκολες λύσεις … Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν είχαν διάρκεια και σαφώς δεν !!! λειτούργησαν υπέρ ημών …

 • SHAKA_ZULU

  Θέλω νέο θέμα με ΚΙΜ.

 • Stratis

  Καθάρισαν τον Χριστόδουλο καί μέ κάθε τρόπο υποστήριξαν τον οικουμενιστή συριζόνημο για να κάνει αυτά που κάνει

 • TheELLINAS1 .

  Μόλις έδειξε στις ειδήσεις τον τσίμπλα να σέρνεται πίσω από τον τραμπα και την μπαζιανα μοντελακι . ωρε μεγαλεία δεν τα είχανε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά κνιτικα όνειρα τους !!!

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Καντιποτένια λιμοτάγαρα…

  ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΩΜΗΤΟΥ ΗΜΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ
  ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΤΑΤΗΣ ΗΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

  «Τοιοῦτον ἔχει μέγεθος ἡ Ἐκκλησία
  •πολεμουμένη vικᾶ.
  Ἐπιβουλευομένη περιγίνεται
  • ὑβριζομένη, λαμπροτέρα καθίσταται
  •δέχεται τραύματα, καὶ οὐ καταπίπτει ὑπὸ τῶν ἑλκῶν.
  Κλυδωνίζεται ἀλλ’ οὐ καταποντίζεται
  • χειμάζεται, ἀλλὰ ναυάγιον οὒχ ὑπομένει.
  Παλαίει, ἀλλ’ οὒχ ἡττᾶται
  • πυκτεύει, ἀλλ’ οὐ νικᾶται».

  (†Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσεπώνυμος καὶ Χρυσόστομος)

 • Κωνσταντινος Χατζης

  Ιερωνυμος-ΤΣΙΠΡΑΣ:Βρηκε ο γυφτος την γεννια του και αγαλιασε η Καρδια του.

 • Μανιάτη Βηρσαβεέ

  Ο Ιερώνυμος εφαρμόζει το υπερμνημόνιο. Είναι όλοι δέσμιοι της μασονίας και θα κριθούν σαν μασόνοι από το Θεό. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα δεν ξέρει κανείς τι να πρωτομαζέψει. Πάντως έρχεται η μια προδοσία μετά την άλλη. Δεν υπάρχει τίποτε όρθιο όλα θέλουν να τα διαλύσουν. Μεγάλη αγωνία όμως οι ΗΠΑ μήπως γίνει ορθόδοξο τόξο. Μεγάλη αγωνία μήπως κατέβουν οι Ρώσοι. Όμως αυτό είναι προφητευμένο να γίνει και θα γίνει. Τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει την ροή των πραγμάτων. Έφεραν τον κομμουνισμό. Δολοφόνησαν τον Τσάρο Νικόλαο και δημιούργησαν όλη αυτή τη ψευτοιστορία του κομμουνισμού, που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να βάλουν τους Έλληνες να αλληλοεξοντώνονται. Τώρα τα πράγματα έχουν φθάσει στο μη περαιτέρω και βάση να δημιουργήσουν στην Αλεξανδρούπολη πάλι δεν θα καταφέρουν τίποτε, διότι οι Ρώσοι είναι ήδη στη Μεσόγειο

 • Γιάννης the Doctor

  Ιερώνυμε, σε βλέπει ο Χριστόδουλος από εκεί ψηλά και κλαίει με τα χάλια σου.
  Γελοίε.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Γιάννης the Doctor

   Μπούρδες….

 • Αριστερός Μνημονιοζήτουλας

  Από Ιερώνυμος, έγινε Ιερόδουλος.