Κοινωνία

Πλοιοκτήτης «Αγία Ζώνη»: Ήταν αξιόπλοο - Πήρε κλίση εντελώς ξαφνικά

Tο «Αγία Ζώνη» ήταν ένα απολύτως αξιόπλοο δεξαμενόπλοιο που είχε μάλιστα επιθεωρηθεί πλήρως πριν από ενάμιση μήνα και πως βυθίστηκε «εντελώς ξαφνικά», ισχυρίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο ιδιοκτήτης του πλοίου Θοδωρής Κουντούρης.

Ο κύριος Κουντούρης επιβεβαίωσε πως τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν λήξει, όμως όπως λέει, είχαν πάρει δίμηνη παράταση από το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως προβλέπει ο νόμος. «Όλα είναι νόμιμα, δεν είχε κανένα πρόβλημα, είχε επιθεωρηθεί πριν από ένα μήνα», δήλωσε στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και αναφέρθηκε στο χρονικό της βύθισης.

«Το πλοίο πήγε και αγκυροβόλησε 11:30 το πρωί του Σαββάτου στο αγκυροβόλιο Πειραιά», είπε ο κύριος Κουντούρης και ενημέρωσε πως ο πλοίαρχος τότε είχε την δυνατότητα να δώσει άδεια στο πλήρωμα. Έτσι εξηγεί το γεγονός ότι από τα 11 άτομα πλήρωμα, κατά την βύθιση βρέθηκαν στο «Αγία Ζώνη» δύο κατά τις πληροφορίες, που όμως ο ίδιος διαψεύδει: «Εμένα ο καπετάνιος μου είπε ότι είχε αφήσει τέσσερα άτομα».

Όσον αφορά στο πού αποδίδουν την βύθιση ο ίδιος και το πλήρωμα, ο κύριος Κουντούρης αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή εξήγηση: «Δεν γνωρίζουμε γιατί βυθίστηκε. Ο καπετάνιος δεν ήταν πάνω στο πλοίο όταν έγινε. Οι άνθρωποι που ήταν πάνω μου είπαν ότι εντελώς ξαφνικά είδαν ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση και βυθίστηκε. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το τι συνέβη».

Ενημέρωσε επίσης πως «το πλοίο δεν ήταν ασφαλισμένο σαν αξία, μόνο προς τρίτους» και ισχυρίστηκε πως έχει καταστραφεί οικονομικά.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι δύο από τα πλοία του ελέγχονται για υποθέσεις λαθρεμπορίας, ο κύριος Κουντούρης υποστήριξε πως η υπόθεση αυτή έχει τελειώσει και πως έχει αθωωθεί: «Είχαν εμπλακεί σε μια υπόθεση λαθρεμπορίας, για την οποία έχουμε αθωωθεί εδώ και τρία χρόνια», είπε.

Τέλος, σχετικά με τους ισχυρισμούς του πως η πετρελαιοκηλίδα που έφτασε στην παραλιακή δεν ήταν από το δικό του πλοίο αλλά από το Blue Star Patmos, αυτή την φορά «μάζεψε» τις καταγγελίες: «Δεν λέω ότι η πετρελαιοκηλίδα είναι από άλλον, αλλά λέω ότι πρέπει να γίνουν έρευνες μήπως είναι και από άλλο πλοίο γιατί εμφανίστηκε δύο μέρες μετά τη βύθιση, κάνω υποθέσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...