Πολεμικό Ναυτικό

Εντυπωσιακή κοινή άσκηση διάσωσης Κύπρου-Ελλάδας στο Αιγαίο - Δείτε φωτογραφίες

Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή άσκηση έρευνας-διάσωσης των ελληνικών και κυπριακών δυνάμεων στο Αιγαίο, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Στην άσκηση με την ονομασία ΣΑΛΑΜΙΣ 06/2017, που διεξήχθη την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε από ελληνικής πλευράς η πυραυλάκατος «Σιμιτζόπουλος» και εξελίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από Κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα», με κύριο στόχο την εκπαίδευση στην αεροδιακομιδή τραυματιών (MEDEVAC).

Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ.

Δείτε τις φωτογραφίες...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...