Εκκλησία

"Διδαχές" και φάκελος στους κληρικούς της Φθιώτιδος περί "λανθάνουσας λαϊκής θρησκευτικότητος"-Καίει και τσουρουφλάει η "αγία ανυπακοή"

Σε μια περίοδο που ο ένας μετά τον άλλον οι Ιεράρχες εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στους κατά περίπτωση αντιδρώντες ζητώντας υπακοή, ακόμη μια αφορμή ήρθε σήμερα από την Φθιώτιδα. Υπενθυμίζεται πως ο τοπικός Μητροπολίτης επανειλημμένως έχει στηλιτεύσει φαινόμενα....ανυπακοής.

Σήμερα, λοιπόν, την πρώτη τους μηνιαία Ιερατική σύναξη για τη νέα Εκκλησιαστική χρονιά πραγματοποίησαν οι ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης και Στυλίδος και Πελασγίας στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι ιερείς συγκεντρώθηκαν στις 9:00 το πρωί και μετά την καθιερωμένη προσευχή, στο πρώτο μέρος της συνάξεως ο Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου μετά από προτροπή του ιδίου του κ. Νικολάου ανέγνωσε ένα κείμενο περί της λανθάνουσας λαϊκής θρησκευτικότητος.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης με αφορμή το αναγνωσθέν κείμενο σχολιάζοντας κάποια σημαντικά σημεία του εξήγησε στους ιερείς τον σωστό τρόπο της ευσυνείδητης και αληθινής ευσέβειας όπως αυτή προκύπτει από την ιερά παράδοση της Εκκλήσίας μας και προέτρεψε τους ιερείς να τηρούν αλλά και μεταλαμπαδευούν στο ποίμνιο τους σωστούς τρόπους εκδηλώσεως της αληθινής ευσέβειας. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ιερέων και του Μητροπολίτου, στον οποίο οι ιερείς έθεσαν τα ερωτηματά τους και τους προβληματισμούς τους.

Στο δεύτερο μέρος της συνάξεως ο κ. Νικόλαος έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για διάφορα θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως και ενημέρωσε τους ιερείς για μελλοντικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ιερά Μητροπολή.

Τέλος εδόθη σε όλους τους ιερείς φάκελος με έντυπο υλικό και αναλλάχθησαν ευχές μεταξύ του Ποιμενάρχου και των ιερέων για το νέο Εκκλησιαστικό έτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές