ΗΠΑ

Αμερικανοί στρατιώτες έκλεβαν και πουλούσαν πολεμικό εξοπλισμό

Ένας άνδρας του Τενεσί καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα για την οργάνωση και την στρατολόγηση μιας ομάδας στρατιωτών του Στρατού των ΗΠΑ που σκοπό είχαν να κλέψουν εξαρτήματα και μέρη όπλων και άλλο ευαίσθητο στρατιωτικό εξοπλισμό από το Fort Campbell του Κεντάκυ για μεταπώληση τους στη μαύρη αγορά.

Ο John Roberts ένας 27 ετών, ήταν ο μόνος κατηγορούμενος στην ομοσπονδιακή δίκη αυτήν την εβδομάδα. Έξι στρατιώτες που συμμετείχαν στην ομάδα, όπως και ο Cory Wilson ένας επιχειρηματίας που συνεργαζόταν μαζί του , έκαναν ειδικές συμφωνίες με αντάλλαγμα την παροχή της μαρτυρία τους. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Wilson, ο ίδιος και ο Roberts θα έβρισκαν στρατιώτες που πωλούν στρατιωτικά αντικείμενα μέσω διαβαθμισμένων διαφημίσεων ή στο Facebook και στη συνέχεια θα τους έπειθαν να προβούν στην κλοπή πιο σπάνιων αντικείμενων με σκοπό την μεταπώληση τους μέσω των πολλαπλών λογαριασμών τους στο eBay. Από το 2013 έως το 2016, η ομάδα απέσπασε εξοπλισμό αξίας πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια που περιελάμβανε πολυβόλα και τουφέκια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, διόπτρες και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε αγοραστές στην Κίνα, το Μεξικό, το Χονγκ Κονγκ, και αρκετές ακόμα χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής .

Ο Michael Barlow, ένας πρώην λοχίας του Fort Campbell εμπλέκεται στην υπόθεση, κατέθεσε ότι οι στρατιώτες που εγκαταστάθηκαν στο Αφγανιστάν λάμβαναν καταλόγους με εξοπλισμό που ήθελε να αποκτήσει ο Roberts και ήθελε να τα κλέψουν και να τα φέρουν πίσω στην Αμερική.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016, μετά από τον εντοπισμό και την έρευνα της αμερικανικής τελωνειακής και συνοριακής προστασίας καθώς εντοπίστηκε ένα στρατιωτικό κράνος πτήσης που ο Roberts προσπάθησε να στείλει στο εξωτερικό. Ο Ρόμπερτς ισχυρίστηκε ότι δεν συνειδητοποίησε ότι τα αντικείμενα που λάμβανε από τους στρατιώτες ήταν κλεμμένα, ισχυριζόμενος ότι θεωρούσε ότι αυτά ήταν αντικείμενα που είχαν απορριφθεί από τον στρατό. “Δεν προσπάθησα να κρύψω τίποτα”, ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης την Τετάρτης, “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έβαζα και φόρους για όλα όσα αγόραζα και πουλούσα στο eBay. Νόμιζα ότι ήταν εντάξει.

” Την Πέμπτη, μια ομοσπονδιακή επιτροπή αποφάσισε ότι ο Roberts είναι ένοχος για συνωμοσία και για κλοπή καθώς σκόπευε να πουλήσει κυβερνητική περιουσία. Ο Ρόμπερτς αντιμετωπίζει έως και πέντε χρόνια φυλάκιση για τη συνωμοσία και έως 20 χρόνια για κάθε απαρίθμηση των παραβιάσεων των νόμων και την παράνομη εξαγωγή όπλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...