Πατριαρχεία

Μητροπολίτης Σουηδίας: Πως είναι δυνατόν να χαρακτηρίζομαι Χριστιανός και να αρνούμαι να μιλήσω με έναν άλλο Χριστιανό; Ευγνώμων στην Λουθηρανική Εκκλησία-Τι είπε για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

"Όραμα μας να συνεχίσουμε την ιεραποστολή και να εφαρμόσουμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για τα παιδιά. Να θυμόμαστε την Ελλάδα έξω από την Ελλάδα" ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνεντευξή του ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας σε συνέντευξή του στο THARRI TV.

Για τις σχέσεις με τους μη Ορθοδόξους είπε πως είναι ευγνώμων προς την Λουθηρανική Εκκλησία άσχετα αν κάποιοι λένε γιατι διαλέγεστε με τους μη Ορθοδόξους. "Πως είναι δυνατόν να χαρακτηρίζομαι Χριστιανός και να αρνούμαι να μιλήσω με έναν άλλο Χριστιανό; Όταν ζήτησα βοήθεια από την Λουθηρανική Εκκλησία για δύο νέες ενορίες αμέσως μου παραχώρησαν δύο ναούς και τώρα πάμε και για τρίτο" επισήμανε.

Αποκάλυψε πως ήταν αστυνομικός ιερευς και είχε κάνει εκπαίδευση στο FBI. Χαρακτήρισε δύσκολα τα πρώτα χρόνια στην Σουηδία, είπε πως ακόμη δεν ε΄χει χώρο να μείνει τρια χρόνια μετά την εκλογή του και τα περισσότερα πράγματά του είναι ακόμη στην Αμερική, τόνισε πως το θαύμα δεν είναι κάτι το υπερφυσικό στο χώρο της Εκκλησίας, μίλησε για την ευρεία χρήση της αγγλικής γλώσσας όχι εις βάρος της ελληνικής, για τους κληρικούς στην Μητρόπολη του, που οι περισσότεροι είναι με απόσπαση από την Ελλαδική Εκκλησία, για το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, για τα μοναστήρια στην περιοχή, ζήτησε οικονομική βοήθεια για τη δημιουργία εκκλησιών λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει ένας βυζαντινός ναός σε ολόκληρη την Σκανδιναβία.

Τέλος χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο "μεγάλο φιλάνθρωπο"

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=_ZsSabw7DPE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ