Η Γερμανία που αιματοκύλισε δύο φορές τον πλανήτη καταστρέφει την Ευρώπη – Μέρκελ και Σόιμπλε ενίσχυσαν με την πολιτική τους τα δύο άκρα – Έρχεται… έκρηξη

Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2017, 9:11 πμ

Το Βερολίνο έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Το αποτέλεσμα είναι όμως πώς την πολιτική του πληρώνει ολόκληρη η Ευρώπη και θα συνεχίσει να την πληρώνει πολύ ακριβά. Δεν μιλάμε για την Ελλάδα. Το Δ’ Ράιχ κατέστρεψε τη χώρα μόνο και μόνο για να μπορέσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων να βάλει χέρι σε ένα από τα καλύτερα και πλουσιότερα οικόπεδα της υφηλίου, την Ελλάδα.

Η πολιτική λιτότητας της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκάλεσαν μεγάλες ανισότητες στην Ευρώπη και αυτές τώρα εκφράζονται μέσα από την ενίσχυση των δύο άκρων. Από τη μία η ακροδεξιά, κατ’ άλλους εθνικιστικά κόμματα, και από την άλλη η άκρα αριστερά. Και οι δύο καταστάσεις είναι επικίνδυνες, αλλά προφανώς είναι η επιλογή των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της εξουθένωσης, της αλλοίωσης του πληθυσμού με τους μετανάστες και γενικά την παντοδυναμίας των τραπεζών, των αγορών και των funds.

Η καθοδήγηση της Γερμανίας και η επιβολή μιας πολιτικής μακρυά από τους πολίτες ήταν αυτή που έθεσε τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχαμε το Brexit γιατί απλά το Grexit δεν συνέφερε να συμβεί, όχι για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά για το καλό των αγορών. Οι Έλληνες πολιτικοί δε στάθηκαν ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις με πατριωτισμό και προς όφελος της χώρας και έβαζαν υπογραφές εκεί που τους υποδείκνυαν.

Ήρθε αργότερα το κίνημα των «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία, οι Podemos στην Ισπανία που δεν κατάφεραν να επιβληθούν, αλλά τα αποτελέσματα της πολιτικής Ραχόι, ο οποίος προσδέθηκε στο άρμα της Μέρκελ φαίνονται σήμερα με την προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας από το βασικό κορμό. Πλείστα άλλα παραδείγματα πολιτικών αλλαγών και αναταραχών στην Ευρώπη.

Πέραν του Brexit ωστόσο το μεγαλύτερο και πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι στη Γαλλία, όπου αντιπολίτευση του Μακρόν είναι το κόμμα της Μαρί Λεπέν, και αμέσως μετά το αριστερός Μελανσόν. Τα δύο άκρα στη Γαλλία ενισχύθηκαν πάρα πολύ. Η ακροδεξιά επίσης ενισχύθηκε και στην Αυστρία, και τώρα πλέον χτύπησε και την πόρτα της Γερμανίας με το AfD να είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα.


Είναι όλα αυτά τα αποτελέσματα της πολιτικής του Βερολίνου που κατέστρεψε την Ευρώπη για να αποκτήσει ρόλο ηγεμόνα, αλλά τώρα επιστρέφουν μπούμπερανγκ σε βάρος όμως ολόκληρης της Ευρώπης. Και ακόμη δεν έχουμε δει απολύτως τίποτα. Οι Γερμανοί στο παρελθόν αιματοκύλισαν δύο φορές τον πλανήτη. Αν επιμείνουν στις ίδιες πολιτικές, που δεν είμαι διόλου απίθανο μπορεί να υπάρξει και τρίτη. Οι πολίτες πλέον επαναστατούν, αλλά τα αυτιά των πολιτικών ακούν ότι τους υπαγορεύει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ο γερμανικός λαός μίλησε και όλοι συμφωνούν ότι η νέα αυτή εβδομάδα ξημέρωσε με την Γερμανική, αλλά και Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή να εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά μετά από το χθεσινό κλείσιμο της κάλπης.

Ο διεθνής τύπος αποτυπώνει την πύρρειο νίκη της Μέρκελ, την πανωλεθρία Σουλτς αλλά και την ενίσχυση του ακροδεξιού-ρατσιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) που αναδεικνύεται σε τρίτο κόμμα, επισημαίνοντας τη δημιουργία νέων δεδομένων. Τώρα η προσοχή στρέφεται στις μετεκλογικές διεργασίες που θα οδηγήσουν στην νέα κυβέρνηση και στο τί ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο γερμανικός τύπος αναζητά τους υπαίτιους για το ότι στη Βουλή μπαίνει για πρώτη φορά το ακροδεξιό κόμμα και δίνει οδηγίες πλεύσης στην επόμενη κυβέρνηση.

Στο εξώφυλλο της «Die Welt» φιγουράρει ο τίτλος «Mεγάλες απώλειες για την Ένωση (σ.σ. CDU/CSU), το SPD σε ιστορικό χαμηλό, τρίτη δύναμη το AfD». Η Taz.die tageszeitung περιορίζεται στο «Τρίτη ισχυρότερη δύναμη το AfD», ενώ η Frankfurter Allgemeine σε πιο αισιόξοξο τόνο «Παρά τις απώλειες, η Ένωση ξανά καθαρός νικητής».

«Η Μέρκελ είναι η μητέρα του AfD», σύμφωνα με έναν από τους συντάκτες του κύριου άρθρου του Spiegel. «Είτε συνέβαλε είτε όχι στην άνοδο του κόμματος με την εισδοχή άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων, η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να μείνει στην ιστορία ως η καγκελάριος που δεν μπόρεσε να εμποδίσει την είσοδο της εθνικιστικής δεξιάς στη γερμανική βουλή και μάλιστα με ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο».

Η αρχισυντάκτρια της «Deutsche Welle» Ίνες Πολ σχολιάζει πιο ψύχραιμα το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι η Γερμανία χρειάζεται πολιτική αντιπαράθεση και ότι η εκλογική βραδιά συνιστά τομή για την χώρα. «Η χώρα έχει αλλάξει. Δεν πρόκειται για κάτι αμελητέο. Αλλά ούτε είναι -ακόμη- και καταστροφή. Είναι μια πρόκληση. Εν τέλει έτσι είναι η δημοκρατία.

Και με βάση τη διεθνή σύγκριση υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύει κανείς ότι η Γερμανία θα καταφέρει να φέρει εις πέρας και αυτήν την πρόκληση. Μπορεί να έχει και τα καλά του να δούμε και πάλι στη Βουλή αντιπαραθέσεις για το καλύτερο επιχείρημα. Και να μην κυβερνά πλέον μια υπερβολικά ισχυρή καγκελάριος, επειδή δεν ασκείται αντιπολίτευση. Και αυτό είναι ένα μήνυμα της εκλογικής βραδιάς», καταλήγει.

Επικριτικά είναι ωστόσο και τα πρωτοσέλιδα του Τύπου στην Ευρώπη. Η βρετανική «Guardian» αφιερώνει το εξώφυλλό της στην χθεσινή εκλογική δοκιμασία με τίτλο «H νίκη της 4ης θητείας της Μέρκελ σημαδεύεται από την άνοδο της ακροδεξιάς». Το δημοσίευμα τονίζει ότι η Γερμανία έχει μπροστά τις εβδομάδες εντατικών μετεκλογικών διεργασιών και από τον πολιτικό προσανατολισμό του νέου κυβερνητικού συνασπισμού θα εξαρτηθούν και οι μελλοντικές επιλογές της Γερμανίας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τονίζει ότι τα διεθνή θέματα ήταν σχεδόν απόντα από την προεκλογική εκστρατεία και αυτό αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα. «Θρονιασμένη στη σταθερότητά της, σε βαθμό που να αποκαλείται «μεγάλη Ελβετία», η Γερμανία θα είναι παρά ταύτα υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει σειρά διεθνών προβλημάτων σε έναν κόσμο αναστατωμένο εξαιτίας της παρουσίας του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και λόγω του Brexit».

«Η Γερμανία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με αλλαγές που έρχονται από αλλού, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις έρχονται σε αντίθεση με τον παραδοσιακό προσανατολισμό της προς ανατολάς, αλλά και με την παραδοσιακή συμμαχία της με τις ΗΠΑ. Πρόκειται για μία απότομη αλλαγή», σχολιάζει ο Ζαν-Ντομινίκ Τζουλιάνι, πρόεδρος του Ιδρύματος Robert Schuman.

Η επίσης βρετανική «The Times» κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο «H νίκη της Μέρκελ επισκιάστηκε από την αναζωπύρωση της ακροδεξιάς». Επισημαίνει το σοκ που έχει προκαλέσει, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη, η είσοδος του ακροδεξιού κόμματος στη βουλή που αναδείχθηκε τρίτο με ποστοστό που κυμανθεί κοντά στο 13%.

Η γαλλική «Le Figaro» κάνει λόγο για «πικρή νίκη» της Μέρκελ, ενώ η «Le Monde» σε πιο αυστηρό τόνο χαρακτηρίζει «ντροπή για την Γερμανία» την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος.

 • Γιώργος fs.

  1ος

  • SPARTIATIS301

   ΠΑΝΤΑ!!!

   • Γιώργος fs.

    Σε ευχαριστώ πολύ αδερφέ!!!
    Καλή σου μέρα και μας έχεις λείψει!!!

    • SPARTIATIS301

     Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΕ!!!ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ…(ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ)…ΕΧΩ ΛΙΓΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ…ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ…ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΟΤΕ Γ’ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ…ΑΜΗΝ.

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Να σου δίνει δύναμη ο Χριστός να τις ξεπερνάς.

     • SPARTIATIS301

      Σ’ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΔΕΛΦΕ..Σ’ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Καλημέρα Γιώργη

   • Γιώργος fs.

    Καλημέρα Ναυτάκι!!

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  OΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΑ…

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Ξετυλίγεται το κουβάρι μέρα με τη μέρα εμφανέστατα…

   • Μάλιστα. Κι εμείς καθόμαστε και παρακολουθούμε σαν να πρόκειται για ταινία, ε

    • εχμ …καλυτερα να παμε για εναν διπλο καπουτσινο με μια μαυρη (ζαχαρη)

     • Χωρίς ζάχαρη αλλά με κανέλλα…. καφές είναι, δεν είναι μιλφέιγ

     • μία κουταλιτσα μονο! πρωϊ ειναι! να ταϊσουμε τον εγκεφαλο να ξυπνησει.

     • Ο δικός μου εγκέφαλος δεν θέλει άλλο τάισμα ;P

     • μου εφερε και δυο στειρες απο χθεσινη βουτια.
      ψητες γινονται η μονο σουπα;

     • Στείρες? τι είναι αυτό?

     • πσαρι

     • Δεν το ξέρω….μπορεί να το λέμε αλλιώς εδώ, αλλά έτσι, δεν το ξέρω, σόρρυ, δεν μπορώ να βοηθήσω

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Νευρική ανορεξία;-ρ

     • χαχαχα

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Ούτε ρυζόγαλο… Άκου κανέλα!

     • μα !

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Ο καθένας από το μετερίζι του πράττει τα δέοντα. Πλήρως παραδομένους δε μας λες…

 • BLAC PIT

  ΟΤΑΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΘΕΟΤΡΕΛΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΡΕΒΑΝΣ…(ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ)!!!…ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!….ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΦΑΙΝΩΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!!…ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΕΝΟΙ!!!…ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ. ΜΑΝΔΥΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ!!!!!!…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ AFD!!!!…ΧΘΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΙΛΟΥΣΑ. ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ!!!!…ΕΠΕΣΑ 100%!!!…ΜΕΣΑ!!!!…ΕΙΤΕ ΜΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ….ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΑ!!!!!!…ΙΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΚΡΥΦΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ!!!…ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!….

  • Ο.Α

   Αυτό είναι γνωστό χρόνια νομίζω ασχέτως αν δεν το δέχονται όλοι. Ότι δεν κατάφεραν σε 2 παγκόσμιους πολέμους το κατάφεραν τώρα με την Ε.Ε ή με το οικονομικό.
   Αυτός ήταν ο στόχος. Ο Τσώρτσιλ δεν είπε τυχαία πως πρέπει κάθε 50 χρόνια να βομβαρδίζονται. Κάτι θα ήξερε για την φάρα αυτή.

   • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

    Το προσπαθούν… Δεν κατάφεραν ακόμα τίποτα…

    • Ο.Α

     Αν μας πάρουν και τον ορυκτό πλούτο ή ξεπουλήσουν τα πάντα δεν μας μένει και τίποτα άλλο.

     • Ψιτ ! εσείς , δεν πήρε το αυτί σας κάτι για το Υπερταμείο?

     • αΥτο που τα πηρε ολα κι ακομα δεν εφυγε;

     • ΑΥτο! Μάιος του 2016. Με ΣΥΡΙΖΑ- να μην ξεχνάμε. Μας τρολάρισε και η βουλευτής Αυλωνίτου ή ήταν η Βαγενά? αγορεύοντας πως «εδώ αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς, τα 100 του Υπερταμείου θα μας καταστρέψουν?»

     • Ο.Α

      Δεν μπήκαν όλα στο υπερταμείο…αλλά θα μπουν. Αυτό λέμε. Μετά μένει ο αέρας. Θα μπει υπερταμείο και αυτός;

     • ναι

     • Ο.Α
     • ΝΑΙ

     • Επίσης και ο ήλιος και το τσίπουρο

     • Ο.Α

      Το τσίπουρο θα απαγορευτεί όπως παλιά; Μέσα στα ρέματα θα το βγάζουν. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό.

     • Το λέω σαρκάζοντας μια παιλότερη δήλωση του Αλέκσι πως » όλα να μας τα πάρουν, τον ήλιο και το τσίπουρο δεν θα μπορέσουν»

 • Γιώργος fs.

  Η κυρία του AfD είναι παντρεμένη με τη φιλενάδα της και ζει κοντά στην Ελβετία!!

  • Peacemaker

   Ελα ρε φιλος τωρα…κολλας και εσυ σε κατι «λεπτομερειες»…και η Λεπεν συζει με εβραιο…που το «προβλημα’….παγκοσμιοποιηση εχουμε…

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   …το χειρότερο είναι πως έχουν και παιδιά οι ανώμαλες…

   • Γιώργος fs.

    Τα έχουν υιοθετήσει!!!

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Ακόμη χειρότερα…

     • Λίγο δύσκολο να κάνουν παιδιά μεταξύ τους ;P

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Ως παρενθετη μητέρα θα μπορούσε. Αλλά είναι ανίκανες ακόμη και το φυσικό τους καθήκον να πράξουν.

 • Σίγουρα ο στόχος δεν είναι η καταστροφή της Ελλάδος. Αυτήν είναι ένα από τα αποτελέσματα της εξέλιξης της ΝΠΤ αλλά όχι ο στόχος.

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Συνιστά όμως ένα από τα ισχυρότερα εμπόδια η ψυχοσύνθεση του Έλληνος…

   • Ας κατανοήσουμε τι σημαίνει ΝΠΤ πρώτα..

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Νέα πράξη ταγμάτων;

     • χαχ ! Ναι , αυτό σημαίνει ως αρχικά, εννούσα όμως τι σημαίνει στην πράξη, ποιοι οι στόχοι, ποια τα μέσα, οι τρόποι..

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      ΝΤΠ όχι ΝΠΤ

     • ουπς

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Οι ευφυείς εμφανίζουν συμπτώματα δυσλεξίας ενίοτε :-)

  • των Ελληνων ναι, της Ελλαδος οχι.
   ειναι μαγαζι γωνια.

   • Μιλώ επί του άρθρου αγαπητέ μοδ

    • εγω ξερω οτι καποιος εσβησε παλι λογαριασμο και χανω θετικες.

     • Δεν ξέρω…!!! δεν τα κοιτώ αυτά

 • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

  Καλημέρα σε όλες-ους…

 • Γιώργος fs.
 • ουφ

  Αντε παλι το γνωστο παραμυθι με τους κακους γερμανους που ζηλεψαν τον πλουτο μας!!Εγω δεν ξερω κανεναν να παρακαλαει να σε δωσει δανεικα

  • Γιώργος fs.

   Το τζάμπα πέθανε….θα μοιράσει λεφτά…. https://uploads.disquscdn.com/images/de96cd4e784285e74594c79c55488c7ab8242f6e1b083e326f945bafb3be512b.jpg

  • ταξιδευτής

   παντα η πιπιλα του κακου ξενου….αντι να κοιταξουμε ποσο αχρηστοι ειμαστε 200 χρονια τωρα

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Ξέρεις όμως πολλούς που σε ανάγκασαν να δανειστείς ιστορικά πολλές φορές. Κι αυτό το παραμύθι γνωστό…

   • ουφ

    Δεν μας αναγκασαν μας ειπαν η το μπουλο η δανεικα με μνημονιο

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Αν έκανες πως αρνιόσουν το δανεισμό σε περίμενε ο Τούρκος στη γωνία με τις ευλογίες τους και άλλες πολλές εκπλήξεις…

     • ουφ

      Ναι οκ συμφωνω,αλλα δεν φταινε για αυτο οι κακοι οι γερμανοι,εχουμε φτασει σε αυτο το χαλι και ακομη δεν μπορουμε να κατσουμε ολοι σε ενα τραπεζι να συννενοηθουμε τι να λεμε τωρα!!

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Ποιοί να συνεννοηθούμε με ποιους;

     • ουφ

      Τα πολιτικα κομματα που κοπτονται για την ευημερια μας

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Δεν κόπτονται για την ευημερία μας.Για την τσέπη των αφεντικών τους και τη δική τους κόπτονται.

  • Ο.Α

   Σου δίνει δανεικά για να σου πάρει τον ορυκτό πλούτο που αξίζει περισσότερα. Άρα πάλι χρεωμένος βγαίνεις.
   Βλέπεις καμία λογική ;
   Απλά εδώ εμπλέκονται και άλλες χώρες. Κοινώς μας πήραν π….α όλοι μαζί και πετάνε στην εκδιδόμενη ψίχουλα τα οποία πρέπει να επιστρέψει x10 μαζί με τα υπάρχοντα της…
   Δεν είναι θέμα ζήλιας. Αλλά επιθετικής εξωτερικής πολιτικής που αποσκοπεί στην δημιουργία προτεκτοράτων.
   Η Γερμανία προσπαθεί να κάνει ότι και η Αμερική.

   • ουφ

    Και ετσι να ειναι,ας ειμασταν αξιοι να διαφυλασαμε τον <> πλουτο μας,βεβαια δεν ειδα τοσα χροννια να εκμεταλευομαστε αυτον τον περιβοητο πλουτο μας

    • Ο.Α

     Πριν μια δεκαετία αν μιλούσες για ορυκτό πλούτο ισοδυναμούσες με τον άδωνι γεωργιάδη ή με τον πλεύρη γενικά με ακροδεξιό και συνωμοσιολογό. Έτσι βόλευε.
     Στην εποχή των παχυλών μισθών 2000-2008 κανείς δεν ασχολούνταν στα σοβαρά γιατί έπεφταν επιδοτήσεις παντός τύπου και τρώγαμε με χρυσά κουτάλια (όσοι τρώγανε όχι όλοι προφανώς).

     κατα τον λαο και οι αρχοντες του.

     • ουφ

      Ετσι!Ποιος θα κατσει να ασχοληθει με εξορυξεις και εθνικα σχεδια αφου τα φραγκα ερχοντουσαν ποιο ευκολα

   • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

    Κάπως έτσι επίσης.

 • ταξιδευτής

  καλημερα …αν το ακροδεξιο γερμανικο κομμα κλεισει την πορτα στους εξωτερικους μεταναστες….ειμαστε ολοι μαζι του
  …αν αποσκοπει κ στην εσωτερικη μεταναστευση της ΕΕ τοτε…..καλα κρασια….ας κατσουν μονοι τους

  • Peacemaker

   αν το ακροδεξιο γερμανικο κομμα ηταν οντως ακροδεξιο θα αγνοουσες και την υπαρξη του…

  • Η πόρτα τους κατά την δική τους αντίληψη είναι εκεί πάνω, όχι εδώ

   • ταξιδευτής

    καλημερα Hermes….ναι αυτο λεω….δεν καταλαβαινουν οτι η ΕΕ τους εκανε υπερδυναμη

  • ουφ

   Η γερμανια δεν εχει εξωτερικα συνορα με χωρες εκτος ΕΕ οποτε δεν ειναι δικο της προβλημα να κλεισει τα συνορα

   • ταξιδευτής

    ειναι η πρωτευουσα της ΕΕ κ οτι αποφασιστει εκει, θα ισχυσει σε ολη την επικρατεια
    ….δε ξερω κ τι συγγενικες σχεσεις θα αναπτυχθουν με τα υπολοιπα ακροδεξια κομματα της ευρωπης

    • ουφ

     Δεν υπαρχει κοινη αμυντικη πολιτικη στην ΕΕ καθενα κρατος οφειλει να διαφυλαξει τα συνορα του

   • Peacemaker

    Για αυτο οι ανθρωποι στειλανε την φροντεξ…για τα ανοιξει περισσοτερο…!

    • ουφ

     Αν δεν εχεις νυχια να ξυθεις μην περιμενεις απο αλλους…

     • Peacemaker

      Τα ξενα νυχια που τα ειδες…η φαγουρα μεγαλωσε…

 • Ικμάλιος

  Σαράνα χρόνια κουμμουνιά
  είχανε στα ανατολικά
  τους πληρώσαμε όλη οι Ευρωπαίοι (’90-’93 αλλάξαμε όλοι αυτ/τα,για να βρούν λεφτά)
  μα αυτοί το γυρίσανε στον φασισμό.(δεν ξέρουν απο δημοκρατία)

 • Οι Γερμανοί θέλουν να είναι ηγέτες όμως επί του πρακτέου έχουν ως χαρακτηριστικό την βαρεμάρα που προκαλεί στα πλήθη ένας καλός λογιστής…Δεν μπορούν να δώσουν όραμα, έμπνευση, ευτυχία, δικαιοσύνη στον κόσμο και αποτέλεσμα είναι όσα έχουμε δει από αυτούς στην Νεότερη Ιστορία

  • skeptomenosellin

   Μια χαρά όραμα έχουν για τους δικούς τους ανθρώπους… Να είχαμε και εμείς… Αλλά μάλλον έχουμε αντίστοιχους αλλά δεν τους ακολουθούμε…

   • Ως ηγέτες της Ευρώπης αν χρειάζεται η διευκρίνηση

    • skeptomenosellin

     Μην το ψάχνεις αυτό δεν υπάρχει. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για τους άλλους ουδέποτε… Καθείς κοιτά το σπίτι του Ερμή μου…

     • Έκαναν δυο πολέμους επειδή ήθελαν να είναι τα αφεντικά

     • skeptomenosellin

      Ναι αλλά όχι και τόσο καλά αφεντικά από ότι αποδείχθηκε… :-))
      Πήγαν να αφεντικέψουν δια της βίας….

     • Αυτό λέω, ουφ

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Αυτό ξέρουν να κανουν…

 • ταξιδευτής

  βαλατε αλλους 200 στην ΕΡΤ προχθες……κ μας φταινε οι Γερμανοι (οχι οτι δεν ειναι καθαρματα, αλλα λεμε)

  • Σοβαρά? Κοντά στους 400 έχει η ΕΡΤ3 πάντως..σκέψου

   • ταξιδευτής

    2700 ατομα για να βαζουν τη «Λωξαντρα» επαναληψη

    • Και να διαβάζουν τα κυβερνητικά δελτία τύπου

     • ταξιδευτής

      κιμ

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Καρντάσιαν;

     • ταξιδευτής

      Μπέισινγκερ…….ειμαι παλια σειρα

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Κλάσεις ανώτερη.

     • ταξιδευτής

      εμ…της αλλης αμα της βγαλεις τα τάπερ απτα καπούλια κ τη σιλικονη παραθυρων απτα στηθη
      …θα μεινει το παιδι απτην Αιθιοπια

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Αυτή πρέπει να έχει τη durostick χορηγό…

  • ουφ

   Επρεπε να μας κατσικωθει στο κεφαλι μας η τροικα για να ελεγξουμε τις φαρμακευτικες δαπανες,τις αεριτζιδικες αναπηρικες συνταξεις σε δηθεν κωφους ,τυφλους κλπ

   • ταξιδευτής

    που να δεις τη γυναικα μου οταν πιανει αδιαβαστα τα παιδια
    σιγουρα θα λενε «γμτ αν ειχα διαβασει δεν θα το περναγα τωρα αυτο το μαρτυριο»
    …ε καπως ετσι ειναι κ η χωρα

 • DisqussioneR Νεμέτωρ

  Μια χαρά τα έχουν καταφέρει οι νεοκοπρίτες… Και χορεύουν αλλαλάζοντας σαν τους Ινδιάνους γύρω γύρω από τη φωτιά που έχουν ρίξει μέσα τους λαούς και τους καίνε…
  Αφού όλοι ξέρουμε το «η ισχύς εν τη ενώσει», δεν θα το ήξεραν αυτοί? Η πολυδιάσπαση των λαών είναι επίτευγμά τους και όπλο τους μαζί.
  Πανηγυρίζουμε εμείς εδώ γιατί η μέρκελ και ο σόιμπλε έπεσαν και ανέβηκε το άλλο άκρο… Δεν βλέπουμε ότι από το 2010 στη δικιά μας βουλή έχουν κατσικωθεί 7 διαφορετικά απο-κόμματα? Και κατ’ επέκταση αυτή η διάσπαση προεκτείνεται και στα στρώμματα του λαού… Κατακερματισμένοι και πολυ-διαιρεμένοι, σε ποιόν να προκαλέσουμε τρόμο έτσι?…
  Ας κρίνουμε πρώτα από εδώ μέσα… Είμαστε μια μικρογραφία της κοινωνίας έξω και παρατηρούμε φαινόμενα διχαστικά, διαχωριστικά, απομονώσεις… Ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του και καμία ένδειξη ομοφωνίας. Παρεάκια, «κλικουλίτσες», συμπαθο-αντιπάθειες… Αν διαγραφεί ένας λογαριασμός αμέσως ψάχνουμε τα απβόουτς και τα νταουνβόουτς μας λες και χάσαμε το γάλα του παιδιού μας!…
  Δε γίνεται τίποτα έτσι!!! Δυστυχώς!…

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   ΥΓ. Το ίδιο έγινε και στη Γερμανία, το ίδιο γίνεται και στην Ισπανία με την καταλονία, το ίδιο και στη Γαλλία με τη Λεπέν… Κατακερματισμός και πολυδιάσπαση…
   Και βγαίνουμε και πανηγυρίζουμε με αλαλαγμούς του τύπου «δώσεεεεεεεεεεεε!», «δώσε πόνο Λεπέννννν»… «δώσε πόνο Καταλούνιαααααα»…
   Και δε βλέπουμε ποιοί είναι πίσω από όλο αυτό το «παραβάν» και ποιοί είναι κερδισμένοι!…

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    ΥΓ1. Καλημέρα σας!!!

   • skeptomenosellin

    Πες τα λεβέντη μου. Πέστα……..!!!!!!

  • Φτυχώς που έχετε και μένα που αποτελώ μια κατηγορία από μόνη μου :P

   • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

    Μια κλίκα από μόνη σου…

 • Stratis

  Οι ξένοι στήν πατρίδα τους . Εθνικισμός η μόνη λύση για την Ελλάδα .

  • ταξιδευτής

   αμα εχουν φραγκα τους θεμε ή να τους τζασουμε κ αυτους?

  • ουφ

   Δυστυχως για το σημερινο χαλι μας ευθυνονται κατα κυριο λογο οι ντοπιοι διαχειρηστες της εξουσιας ,μην νομιζεις αν διωξουμε τους ξενους θα σωθουμε

  • Alexander the Greatest

   Ναι αλλά δεν υπάρχει και ολοκληρωμένο εθνικιστικό κόμμα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω τη σχέση μεταξύ ελληνικού εθνικισμού με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς & τη λατρεία του σφαγέα ελληνόπουλων ή από την άλλη λατρεία στο σατανά με μουσική υπόκρουση.

   • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

    Σωστός ο Άλεξ…

   • Ο εθνισμός ( καιόχι εθνικισμός) είναι άποψη και στάση ζωής και όραμα… αυτά που αναφέρεις και η συνολική εικόνα του ό,τι νάναι φυσικά δεν πείθουν. Δεν έχουν καμμία βάση ακόμα και ως διαμαρτυρία

   • ουφ

    Οπως το κκε ετσι και η χρυση αυγη ειναι κομματα στιγματισμενα απο τις ιστορικες και πολιτικες τους καταβολες ,παντα στο περιθωριο θα ειναι

    • Φίλιππος

     Κάνε λίγο υπομονή και μην συγκρίνεις ,ποτέ, την μύγα με το γάλα.

   • Φίλιππος

    Αν είσαι ακομμάτιστος και στοιχειωδώς νοήμων σε όλα τα παραπάνω αστεία ερωτήματά σου θα είχες δώσει σοβαρές απαντήσεις.
    Εσύ συνέχιζε να ψηφίζεις το διαπλεκόμενο τόξο μέχρι το διαπλεκόμενο τόξο σού σερβίρει ένα «ολοκληρωμένο» εθνικιστικό κόμμα.
    Αλήθεια, στενοχωριέμαι πολύ που όλοι έχουμε τα ίδια εκλογικά δικαιώματα

    • Alexander the Greatest

     Καταρχήν δεν είμαι του συνταγματικού τόξου, λάθος καταλάβες-αν κατάλαβες. Δεύτερον, αν εσύ μπορείς να καταλάβεις γιατί πρέπει να υπάρχει ελληνικός εθνικισμός με αρχηγό που χαιρετά ναζιστικά και υμνεί το σφαγέα παιδιών και μωρών της Ελλάδος, ή γιατί εκεί βρίσκεις και βουλευτή που υμνεί το σατανά σε death metal υπόκρουση, πες μου και μένα για να βρω τη δικαιολογία και να τα δεχτώ όλα.

     • Φίλιππος

      Παίζεις το παιγνιδάκι των μέσων μαζικής εξαπάτησης τα οποία δίνουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μόνο στους διαπλεκόμενους πολιτικούς.
      Έχει δηλώσει ο Μιχαλολιάκος ότι δεν είναι ναζιστής κι ότι είναι Έλληνας εθνικιστής αλλά εσύ προτιμάς το σανό των μέσων μαζικής εξαπάτησης.Γιά την προσωπικότητα τού Χίτλερ μπορείς να τον χαρακτηρίσεις σαν ψυχασθενή ή οτιδήποτε άλλο βάση των εγκλημάτων που έκανε αλλά όποιον σοβαρό ιστορικό και να ρωτήσεις θα σού απαντήσει ότι η χαρακτηριστική άνεση με την οποία κατέκτησε την Ευρώπη δείχνει ότι ήταν ένας τρελός αλλά ο οποίος δυστυχώς γιά τον κόσμο είχε στρατιωτικές ικανότητες.
      Τέλος,όσον αφορά την death metal δεν την ακούω αλλά οι περισσότεροι που την ακούνε δεν είναι σατανιστές.

     • Alexander the Greatest

      Ενταξει, ουτε προκειται ουτε θελω να μαλωσω μαζι σου. Αν εσυ συμφωνεις με αυτα που εμενα με προβληματιζουν, δικαιωμα σου. Απο τη στιγμη που υποστηριζεις κατι το οποιο εγω το βλεπω τουλαχιστον ως εθνικα μη επικινδυνο, μαζι σου και εγω. Το αν εχω δικιο η οχι για τις αμφιβολιες μου, θα φανει. Μπορει εν τελει να εχω και λαθος.

     • Φίλιππος

      Τέλος, το διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα σύντομα θα σού φτιάξει ένα «εθνικιστικό-πατριωτικό» κόμμα που δεν θα χαιρετάει με προτεταμένο το χέρι όπως οι αρχαίοι Έλληνες ή η νεολαία τού Μεταξά αλλά θα φωνάζει σε στάση προσοχής χαιλ Μερκελ.
      ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.

 • skeptomenosellin

  Καλή συνέχεια… :-))

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   U2

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Καλή μας συνέχεια Χάρη! Εφυγαααα

 • Alexander the Greatest

  Στον ΑΝΤ1 χθες ανησυχούσαν πολύ διότι οι «δημοκράτες» έπεσαν, ενώ οι ακροδεξιοί / ξενοφοβικοί (νέος όρος που τους βολεύει και τους αρέσει πολύ να τον λένε ξανά και ξανά) ανέβηκαν. Οι καλοί δηλαδή που θέλουν το καλό όλων έπεσαν, ενώ οι κακοί που τους αποδίδουν και φοβίες-ψυχολογικά προβλήματα μεταξύ άλλων, ανέβηκαν και επικρατεί προβληματισμός στη γερμανική αποικία. Καλά μας κάνουν και μας αξίζουν πολλά περισσότερα μνημόνια και υποταγή με τέτοια μυαλά και ψηφοφόρους ραγιάδες. Εκεί να βλέπετε ειδήσεις και να προβληματίζεστε, όπως ο άλλος ο φραπεδόμαγκας προχθές στο ραδιόφωνο που δήλωνε προβληματισμένος με το χώρο της αριστεράς, και έλεγε πως αν ο Τσίπρας συνεχίσει έτσι και τα βάλει με το κατεστημένο (;;;), αυτός θα τον προτιμήσει έναντι της Φώφης!!! Μνημόνια μέχρι να χιονίσει μαύρο και ζεστό χιόνι.

  • Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου…μόνο να ξέρεις οτι με το φραπεδόμαγκας μας μπερδεύεις…Είναι και ο Λεβέντης και ο Φλαμπουράρης ;-)

  • Φίλιππος

   Όσο όλοι σας ακούτε τους διαπλεκόμενους στα μέσα μαζικής αποχαύνωσης και φλερτάρετε με το «συνταγματικό» τόξο τόσο τα μνημόνια θα έρχονται σαν το «αναγκαίο» κακό.
   Αγαπητέ μου δυστυχώς ο νεοέλληνας δεν ξυπνά γιατί του αρέσει ο ύπνος…

 • ταξιδευτής

  σημερα ή δουλευετε ή βαριεστε……….(μαλλον το δευτερο)

 • Φίλιππος

  Σάς παρακαλώ μην χαρακτηρίζετε σαν άκρα όσους ακολουθούν την μέση οδό, την οδό του αυτονόητου, δηλαδή την επιβίωση των εθνών,των ηθών και των εθίμων τους.
  Ακραία είναι όλα τα διαπλεκόμενα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που έβαλαν τους Ευρωπαίους πολίτες, με τις πολιτικές τους ,να ζούν ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ φτωχοποίησης από τα προγράμματα λιτότητας κι ανασφάλειας από τα κύματα των λαθρομεταναστών.

 • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο
 • Spyros Spyropoulos

  Για την Ελλαδα οποιο και να ηταν το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο……η Γερμανια διακειται εχθρικα προς την χωρα μας!

  • Διγενης ακριτας

   Σκεψου λιγο. Τι θα γινοταν αν εβγαιναν οι ακρδεξιοι.

 • Roman Box

  Πριν διαλύσουν την ΕΕ οι χρηματόδουλοι μισάνθρωποι διέλυσαν τις χώρες της Αφρικής και της Μ. Ανατολής. Επιχειρούν μια ανευ προηγουμένου σμίξη λαών και πολιτισμών με εκβιαστικές και βίαιες μεθόδους. Ούτε ο ισλαμιστής νιώθει καλά στην Ευρώπη που βλέπει γυναίκες χωρίς κουρτίνα στο κεφάλι! Θα προτιμούσε να ήταν στην έρημο του και να τις δέρνει από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, μην γελιόμαστε

 • Heaven and Hell

  Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια και να σπέρνεται με αλάτι… Έχουμε αργήσει κατά 73 χρόνια.

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   δέν φτάνει τό αλάτι μάννα μου! νά πάρουμε νεράκι Σαρωνικού; θά κάνει δουλειά; ))))

   • Heaven and Hell

    Θα κάνει δουλειά, σίγουρα. Δε θα πιάνουν και ψείρες!

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  καλημέρα!
  τί ποσοστό έφεραν οι δεξιοί;

 • GR_Soul

  Εγω μια φορα ψηφισα το AFD και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ σε ολα τα συστημικα σκουπιδια!!!!

 • GR_Soul

  Ακουστε λιγο γιατι και στην Ελλαδα τα συστημικα σκουπιδια σας λενε βλακεις,τυχαινει να εχω γνωρισει και να εχω φιλους που ανεικουν στο AFD,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ειναι κατα των κυβερνησεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ισα ισα που λενε η Ελλαδα πρεπει να βγει απο το ευρω και ΕΕ και μαζι με αυτην οι Ιταλοι οι Γαλλοι και εμεις(οι Γερμανοι)Δεν ειναι ΟΟΟΟΟΛΟΙ οι Γερμανοι ιδιοι,μου εχει τυχει πχ να ειμαι σε μια μπυραρια και να μ λενε εισαι ελληνας αρα εισαι αριστερος γιατι βγαλατε τον τσιπρα κατι τετοιο σκεφταιτε και ο Ελληνας εισαι Γερμανος αρα εισαι παιδι της Μεργκελ….Ξερουν πολυ κλα οτι η Γερμανια δινει δις στην Ελλαδα απο το στερημα τους Γερμανικου λαου κια τα χρηματα ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ αλλα απο τα πχ 25 δις μολις το 0,1 παει στο λαο και αυτο σε συνταξεις και μισυους το αλλο παει στο δηθεν χρεον π δεν εινει τοσο οσο λενε και ΔΗΛΑΔΗ στους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ κοινος ο Γερμανικος λαος πληρωει τους τραπεζιτες και ΟΧΙ τους Ελληνες στην Ελλαδα αυτο ομως τ ξερουν του AFD αλλα οσι ψηφισαν CDU(mergel) kai SPD (Schulz) δεν το ηερουν και πιστεουν τα λογια των καναλαρχων και εφημεριδων….Το ADF Υποστρηριζει Τραμπ και Πουτιν οσο κανεις στην Ελλαδα ειδικα Πουτιν και λενε να κανουμε συμαχια με τους ρωσους λογο Ενεργειας καπου ακουγεται οπως και με την Λεπεν οτι τους χρηματοδοτει η Ρωσια εχει δωσει δανεια στο κομμα και το αλλο το κυριοτερο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ακουν για Τουρκους μουσουλμανους λαθροσκουπιδια και λενε να κλεισουν ΟΟΟΟΟΛΑ τα τζαμια στην Γερμανια,αν εσας στην Ελλαδα σας φαινεται κακο εγω π εχω κια γερμανικη υπηκοτητα αλλα ΠΡΩΤΑ ειμαι Ελληνας και δεν τ ξεχναω αυτο τους Ψηφισα για; να καθαρισει απο την ισλαμιστικη βρωμμα η ευρωπη και η Ελλαδα!!!!

 • GR_Soul

  και κατι ακομα η Αντιστοιχη Χρυση Αυγη στην Γερμναια ειναι το κομμα NPD(Εθνικοδημοκρατικο κομμα Γερμανιας) το AFD(Εναλλακτικοί για την Γερμανια) ειναι πολυ ποιο δεξια της ΝΔ και ενα κλικ αριστερα της ΧΑ και αυτο γιατι πρεπει να εχει ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και να μην φοβίζεις το κοσμο για να σε ακουσουν και να τους πιέσεις με επιχειρήματα,αλλα πολοι απο το NPD ψηδισαν το AFD και επίσημα η XA έδωσαν συγχαρητήρια και το χάρηκαν στην ιστοσελίδα τους,κοινος το AFD ειναι μια δημοκρατικη και διπλωματικη Χρυση Αυγη,αυτο π θα επρεπε να ηταν η ΧΑ στην Ελλαδα!!!

  • Φίλιππος

   Αν ήταν διπλωματικό κόμμα η Χρυσή Αυγή δεν θα ήταν η τελευταία ελπίδα όσων Ελλήνων δεν ναρκώνονται από τα μέσα μαζικής διαπλοκής.
   Αγαπητέ μου,για την απελευθέρωση της Ελλάδας πρέπει να σπάσουν αυγά και στο σπάσιμο των αυγών δεν χωράει διπλωματία.

   • GR_Soul

    δεν ειμαι κατα της Χ.Α ισα ισα στην Ελλαδα αυτο τιανι τ κομμα μου,απλα πρεπει να εχεις διπλωματια στην πολιτικη για να πας μπροστα αλλιως εμεις και εμεις θα ειμαστε ,διαβασε βιβλια διπλωματικης και γεωστρατιγικης πολιτικης σκηνης για να δεις οτι ΜΟΝΟ ετσι κερδιζεις κοσμο με τα επιχειρηματα και πειθω ναι μεν και με ωραιο ομορφο διπλωματικο και ευγενικο τροπο,αυτο εκανε το AFD και ας εβαλαν ακομα και Γκανεζους υποψηφιους και λεσβιες(κατα ποσο ειναι,ειναι ενα ερωτημα) στο κομμα οχι ομως οτι εναι υπερ τετοιον πρακτηκων το ιδιο και η λεπεν ειχε 2 μαυρες και 1 μαυρο υποψηφιο το ιδιο κια ο τραμπ,ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ με ματια προς το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΟΥ και τοτε εισαι ανίκητος!!!!

    • Φίλιππος

     Αγαπητέ μου, η διπλωματία στην κυριολεκτική της έννοια ,δηλαδή όσον αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας μας με τις άλλες χώρες συμφωνώ αλλά δεν συμφωνώ στην μεταφορική της έννοια δηλαδή να εφαρμόζεται στον χώρο της εσωτερικής πολιτικής γιατί τότε γίνεται ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Πρέπει να μάθουμε σαν λαός να εκτιμάμε τους αγνούς πατριώτες και το όραμά τους γιά μία πατρίδα ελεύθερη κι Ορθόδοξη.

     • GR_Soul

      Βλεπω οτι πιστευουμε τα ιδια πατριωτη απλα εχουμε αλλη μεθοδο αλλα το ιδιο συγκλίνουμε δεν μπορω να μαλώσω μαζί σου για προσωπικο καπριτσιο συμφωνω κια εγω με αυτα π λες πατριωτη μου και σου ευχομαι τα καλυτερα σε εσενα και την οικογενεια σου κατω στην Ελλαδα να σε καλα αδεφρε μου!!!!

     • Φίλιππος

      Αδερφέ μου, σε ευχαριστώ γιά τις ευχές σου.
      Κι εγώ εύχομαι σε εσένα και στην οικογένεια σου να έχετε υγεία κι αγάπη γιατί αυτά τα δύο ομορφαίνουν τα όνειρα μας.

 • Alfisti

  Μεγάλο πλήγμα για τους αριστερούς και νεοφιλελέδες η άνοδος της δεξιάς.
  Η «Ενωμένη» Ευρώπη σύντομα θα είναι διασπασμένη ευρώπη.

 • GR_Soul

  https://uploads.disquscdn.com/images/94975c6494cf5ce6430cbc8e9800ea1623ec7292e45a3efa82b06623d1a9227e.jpg

  Εγω τουλαχιστον το καθηκον μου εκανα καλησπερα!!!

 • GR_Soul

  Και η Φαση ποιοα ειναι οτι ο Μεγαλυτερος αδερφος μου εχει αμερικανικο διαβατηριο και μενει με την γυναικα του Αμερικη και τα παιδια του και ειχε ψηφισει Τραμπ και οι Γονεις μου Ελλαδα θα ψηφισουν Χρυση Αυγη και εγω π μενω Γερμανια εδω γεννηθικα ψηφισα AFD