Πολιτική

Λ. Κονιόρδου: «Καλή τη πίστει, θα μπορέσουμε να βρούμε μία καλή λύση» για τα Μετέωρα

Η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου ήταν ο τελευταίος σταθμός του επίσημου προγράμματος της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, πριν από την απογευματινή συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και Αρχών του τόπου μας στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας στις 7.00 μ.μ.

Εκεί της δόθηκε υπόμνημα με τις απόψεις και τις θέσεις των Μονών για το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για τη θέσπιση δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετεώρων, ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη κ. Μάξιμο και τους Ηγουμένους των Μονών.

Σε δηλώσεις της η κ. Κονιόρδου είπε μεταξύ άλλων ότι ζητούμενο είναι να συνυπάρξουν αρμονικά στον χώρο των Μετεώρων διάφορες δραστηριότητες, σεβόμενες την ιστορική φυσιογνωμία του μοναδικού μνημείου, το οποίο είναι τόσο των ανθρώπων και των Μονών που έχουν ριζώσει σε αυτόν τον τόπο, όσο και της Φύσης. «Καλή τη πίστει, και για μια ειρηνική συνύπαρξη, θα μπορέσουμε να βρούμε μία καλή λύση», τόνισε.

«Η Θεόπετρα είναι επίσης ένα σημαντικό μνημείο, και με τη δυνατότητα που μας παρέχεται για επιπλέον προσωπικό, θα δώσουμε προτεραιότητα στο Κέντρο Τεκμηρίωσης», είπε για το θέμα αυτό.

tameteora.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...