Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ι. Μ. Δημητριάδος θέλει να «ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα» των πιστών!

Ναι, καλά διαβάσατε, η Ι. Μ. Δημητριάδος θέλει να ελαφρύνει το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών!!!
Δηλαδή, η νηστεία, η προσευχή και ο πνευματικός αγώνας των πιστών για την Παναγία μας, πρέπει να ελαφρύνεται με τη βοήθεια πολιτιστικών εκδηλώσεων; Πόσο ακόμα αλλοίωση του Ορθόδοξου φρονήματος; Πόσο ακόμα;

Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως: Παναγιά του Καλοκαιριού» στην Ι.Μ. Δημητριάδος (LIVE)

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση μέσω του BAI TV, τη Μουσική Εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού μέσω του πολιτιστικού της φορέα «Μαγνητών Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας στο Βόλο.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, μέσω του πολιτιστικού της φορέα «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», αξιοποιώντας τις εμπειρίες των τριών πρώτων χρόνων, συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο σειρά εκδηλώσεων πολιτισμού με στόχο να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και μια νότα «πολιτιστικής δροσιάς».

Μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων, γίνονται σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως, υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις. Σκοπός να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών, να αναδείξει Εκκλησιαστικά μνημεία και υπέροχους χώρους θέας, προ πάντων όμως να επισκεφθεί όλη την επικράτεια της Μητροπόλεως.
Και στην φετινή διοργάνωση, όπως και τον Αύγουστο του 2016, πραγματοποιούνται περισσότερες εκδηλώσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν ακόμη περισσότερα αιτήματα περιοχών της περιφέρειας της Μητρόπολης.

Σήμερα, η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νεκτάριου Δεμελή και με τον Βασίλη Αγροκώστα στην ερμηνεία των τραγουδιών, παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν με το λόγο τους οι Ηλίας Λιαμής και Δημήτρης Καραβασίλης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης